Mam swietny pomysl: dopisujcie kazda wiesniacka,zalosna, patetyczna rzecz jaka zobaczycie w tv. Moze to byc program, film, reklama albo nawet tytul programu czy muzyka do danych seriali. Zaczynam liste od serialu w11 i tytulu programu "modna moda". Czekam na propozycje...

Akhenaton

Hehe, dobre, tyle że jakbym miała wymieniać wszystko co uważam za "wiochę" w tv to znalazłoby się tu prawie wszystko ;)
Ode mnie na początek polecą wszelkie teleturnieje, gry interaktywne które puszczają przeważnie rano na TVNie typu Graj o raj, Wykręć numer...
pozdrawiam

fredka

... i serial pseudo-komediowy Lokatorzy.
Wg mnie większość seriali i telenowel jest żałosna, ale skoro niektóre mają tak wiele fanów [hehe, aż trudno uwierzyć!] to coś w nich chyba musi być [choć mnie to nie przekonuje do oglądania ich].

fredka

oczywiście moda na sukces i plebania plus wiele wiele innych... pozdrawiam i zapraszam do siebie!!

fredka

Tegoroczne Opole. Podobno wiekszosc gwiazd grala z playbacku (chyba oprocz Donia) - coz za brak poszanowania dla publicznoci. Oczywiscie nie mysle o nocy kabaretowej - po niej miesnie brzucha jeszcze mnie bola, a Maciej Sturh w roli prowadzacego - geniusz.

Akhenaton

totalna wiocha to poranne programy na tvn, seriale w stylu 'moda na sukces' , 'bulionerzy' czy nawet 'sex w mniejszym miescie' ja czasem serio nie wiem czy smiac sie, czy plakac jak to widze

Xanaphia

Gdyby temat był co nie jest wiochą w tv to było by łatwiej wymienić bo 90% tego co w niej leci to wiocha,ale trzeba napisać o naiwiękrzej wiosce a jak dla mnie to będzie W11,kurwa uwielbiam ich rekonstrukcje wydarzeń ubaw po pachy,totalną wiochą również są jak dla mnie wszystkie te seriale typu samo życie, m jak miłość itd.które praktycznie niczym się od siebie nie różnią.

antycwaniak

W 100% zgadzam sie z tobą. Wiekszosc tego co lesi w tv jest chyba dla bezmózgowców a nie dla normalnych ludzi

Akhenaton

Ho ho! Dużo tego w tv :)
1.Ciao Darwin - najbardziej żenujący program w tv. Darwin się w grobie przewraca. Co to ma wogóle wspólnego z teorią ewolucji?!
2. Lokatorzy i Sąsiedzi (tak to się czyba nazywa...)
3. Lambi - reklama papieru toaletowego czy czegoś w tym stylu. Gdy tylko się zaczyna zmieniam kanał żeby nie zapaskudzić dywanu tym co jadłem na obiad.
4. Wszystkie reklamy Biedronki - autorzy mają pomysł, który potem powielają w nieskończoność póki nie wymyślą czegoś nowego.
5. Uwaga, Interwencja i inne takie - programy bazujące na najniższych ludzkich emocjach.
6. Nie do wiary - śmiać mi się chce jak to oglądam. To jest program dla sześciolatków, a leci po 22 o ile się nie mylę.
7. Superjedynki i inne Telekamery. Bez komentarza.
8. Śmiechu (nie) Warte - prowadzący prubują być śmieszni, publiczność udaje że prowadzący są śmieszni, a do tego pokazują nieśmieszne filmy i przez 1/3 programu mówią o nagrodach takich jak roczny zapas galaretki i wełniana pościel
9. Spotkanie z balladą - "W 627 spotkaniu z balladą zobaczymy to co zwykle, czyli piosenki z playbacku i kiepskie żarty komendanta"
10. Monster Garage na TVM Turbo - czas zobaczyć jak głupi amerykanie będą cieli metal i krzesali iskry
11. Drogówka - polscy policjanci robią z siebie idiotów
12. Familiada - nudny prowadzący zadaje głupie pytania rodzinom które nie potrafią na nie odpowiedzieć. Autentyczne: "-co żle smakuje bez soli? -Na pewno wątróbka!"
13. Obrady sejmu - chciwe świnie robią z siebie idiotów przed ludem. Renta Beger: "Podczas ostatniej agencji SLD" (miało być "kadencji SLD"), "Do pana Anana Kofana".
Boże, jak ja nienawidzę Giertycha!
To by było na tyle. Rzeczywiście świetny miałeś pomysł z tą wiochą. Ulżyłem sobie trochę. Pozdrawiam.

strongoku

AAAAAAAAA!!!
Właśnie przeczytałem swój poprzedni wpis. Nie wiem jak mogłe napisać "prubują". Oczywiście powinno być "próbują". Przepraszam wszystkich za straty moralne. Jest jeszcze literówka - TVM zamiast TVN. Nic więcej nie zauważyłem.
Pardon.

strongoku

Myslę, że "Ciao Darwin" ma jednak coś wspólnego z jego teorią. Stworzyła się nowa rasa ludzka- homo bezmózgowie.

Tender_L

Ciao Darwin,reality-shows,telenowel e brazylijskie,teleturnieje z Ibiszem i Hajzerem,Taniec z gwiazdami.Poza tym po cholerę te powtórki seriali,zamiast puszczać ten sam serial dwa razy dziennie można by puścić choćby teledyski.Kompletnie też nie rozumiem "wakacji w TV" gdzie puszczają w okresie koniec czerwca do września chały i powtórki.Jednym słowem należałoby ograniczyć ilość powtórek,seriali,teleturniejów .Całkowicie zlikwidować reality-show.

strongoku

Czlowieku dzieki za wpis. Z poczatku sie martwilem ze tak malo wpisow(myslalem juz ze moze nie ma wiochy w tv) ale twoj wpis przywrocil mi wiare w spoleczenstwo.Dzieki za wpis one more time i pozro!......kocham familiade i te jego zarciki

strongoku

dużo rzeczy.... ale najgorzej, kiedy widzę reklamę no-spy i ten perfidny tekst " masz okres?" :/ bleeeeh :/

Akhenaton

Najnowsza reklama z Kuba Wojewodzkim i tym typem z radia. Puszczaja ja teraz w multikinach. Zenada straszna i tarzan.

Lu_0

Reklama z Wojewódzkim?A jak ona wyląda?

Marisa

Najpierw w kinie gasnie ekran, potem slychac glos wojewodzkiego, ktory gada te swoje kwasy typu "prosze sie nie calowac, tak do pana mowie", ten z radia tez cos chrzani. Potem Na ekranie pojawiaja sie obaj i spiewaja jakas piosenke. Przeszkadza im w tym bujajacy sie na linie tarzan. Rzucaja kilka dennych tekstow. Ekran znowu gasnie i znowu z pol minuty chrzania kwasy.

Marisa

Najpierw w kinie gasnie ekran, potem slychac glos wojewodzkiego, ktory gada te swoje kwasy typu "prosze sie nie calowac, tak do pana mowie", ten z radia tez cos chrzani. Potem Na ekranie pojawiaja sie obaj i spiewaja jakas piosenke. Przeszkadza im w tym bujajacy sie na linie tarzan. Rzucaja kilka dennych tekstow. Ekran znowu gasnie i znowu z pol minuty chrzania kwasy.

Marisa

Marisa

Lu_0

JEZUS ?! co sie dzieje w tym filmwebie???

Akhenaton

Reklamy Tesco
Reklama dezodorantu w sztyfcie Gilette z babką zdziwioną, że "ta koszulka nawet nie pachnie!", pheh
Serial "Daleko od noszy"

fredka

No to teraz ja o mojej ciekawości muzycznej. Myślałam, że "czikulinki" nic nie przebije. Ale okazało się, że istnieje zespół dziecięcy HOP KIDS. Tu http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/408471 [www.merlin.com.pl/front ...]
można wysłuchać kawałki ich utworów. To są tylko kawałki, ale w moja dusza wołała głośne "ratunku!". Więc ściągajcie na własną odpowiedzialność.
Podobnie rok temu zareagowałam na "Hir aj goł egen", O-Zony, "Dżagę" i "Czarne oczy".

Tender_L

Podsumowując włączcie polsat lub TVN przed 21 a wszystko jasne:)

Gnijaca_panna_mloda

ja jeszcze dodam komisje śledczą!! Precz z Giertychem

Akhenaton

hehehe wszyscy sie wpisuja to ja tez sie dopisze. dla mnie idiotyczne sa wszystkie telenowele (i tak wiadomo juz po pierwszym odcinku jak sie skonczy), seriale typu"plebania", "samo zycie" czy "na dobre i na zle".
w11 rowniez jest beznadziejne chociaz u mnie w szkole sie tym zachwycaja, nie wiem co oni w tym widza. I najgorsze co moze byc to te teleturnieje. a tak ogolem to popieram wszystkich ktorzy wypowiadali sie przede mna.
a tak na koniec zapraszam na mojego bloga =]

użytkownik usunięty
Akhenaton

1."Ciao Darwin"-otchłań głupoty
2. "najsłabsze ogniwo"-żenujący teleturniej z beznadziejną prowadząca
3. "Festiwal opole"- a zwłaszcza koncert debiuty, emitowany ostatnio w radiu, ale oczywiście TVP już niedługo puści retransmisję z tego żenującego widaowiska
4. "Herbatka u Tadka"-na co to komu, żenujące
5. "tajemnica Miriam" czy jakoś tak-robienie z ludzi kretynów, niesmaczne
6. Big Brother, Dwa światy ,Bar i inne beznadziejne reality show
pozdrawiam

Najsłabsze ogniwo i Kazimieła Szczuka jest żenujące. Kobitka sepleni dość pokaźnie, ale jest czyjąśtam konkubiną czy coś w tym stylu i ją na widoku posadzili. Autentyczne: "Jak się mówi poprawnie: aełozol czy ałeozol?"

Evelynn

Taa, Kazia potrafi poirytować każdego, heh. A wzięli ją ponoć [także?] przez to, że potrafi być nieźle arogancka i robi wielkie show, przez co są szanse na większą liczbę widzów. Właśnie to chamstwo i arogancja sprawdziły się w brytyjskim odpowiedniku "Najsłabszego ogniwa". No a poza tym jest "wielką" feministką...

A ja oglądam czasem "Najsłabsze Ogniwo". Ale nie dlatego że podoba mi się ten program. To raczej zaspokojenie moich masochistycznych skłonności.
Nienawidzę Drozdy! (i Giertycha, ale o tym już chyba pisałem...)

Akhenaton

moim zdaniem, heh: Moda na sukces, Klan, Plebania, Szczyty głupoty, Nieustraszeni, Ciao Darwin, Europa da się lubić, i te wszystkie inne durnawe programy, których oglądanie nie ma sensu ;/

dondziorex

Ciao Darwin-zasługuje na tytuł "najgłupszego programu rozrywkowego roku 2005"
w11-mieli fajny pomysł,ale go sp...zepsuli:P

dondziorex

co chcesz od "Europa da się lubić'? to jeden z lepszych programów w tv, przynajmniej można się czegoś ciekawego dowiedzieć...

Akhenaton

Kolejna durna reklama do kolekcji - Kotlin i gadające kanapki, bleee :P

Akhenaton

rzeczywiście wiocha to ciao darwin , najsłabsze ogniwo asz sie chce zdjąć prowadzącą i inne seriale typu klan ,plebanie i mody na sukces(ale ja byłem młody jak to sie zaczeło)

Akhenaton

grosz do grosza a będzie kokosza.....wymiękam :)

Akhenaton

-blleeee teraz ta reklama idei z tym groszem
-m jak miłość
-samo zycie

Angelique

zapomnieliście o większości filmów emitowanych w poniedziałkowe wieczory na TVP 1 (chodzi mi o te niby-horrory) najczęściej klasy B i potwornie beznadziejne! jeśli znalazł się tam kiedykolweik porządny dreszczowiec to ja go nie oglądałam...
pozdrawiam zapraszam do siebie bo coś mało osób mnie odwiedza=]

Akhenaton

program 4FunTV, iTV, a także Polsat (CAŁE)...

Akhenaton

Moda na sukces to jest serial wielopokoleniowy i uważam, że zasługuje na nagrądę "Malina roku". Jak ostatnim razem go oglądałam (a robiłam to z czystej ciekawości) to jakaś panna rodziła a gdy oglądałam go 1,5 tygodnia później ta kobieta dalej rodziła!! Istny koszmar!! Następną kichą jest reklama biedronki ("...to dlatego są takie dobre..."). Później bajka Lippy and Messy i reklamy CityBank.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę:)!!!

Szaku

W tej chwili co przychodzi mi na myśl to Zbuntowany Anioł

toffilek

Przede wszystkim wszystkie reklamy. Ja rozumiem obejrzeć raz, może dwa razy, ale nie non stop, ta sama reklamo Danio na śniadanio (jakie śniadanio, k... slang w tv puszczają) a szczyty przerasta reklama calgonu z idiotka krertynka, z wykrzywiona morda: "ale ja mam pranie", no ludzie,dalej reklama tik taków z dziadem co pozniej jakies dziewoje przy stolikach widzi,( reklamy vanisha, to tez szczyt ludzkiej głupoty) wszystkie teleturnieje,(zwlaszcza na tvn rano, z blond idiotką co cały czas pier.. smuty, "dzwoncie, minuta została", można dostać świra, dalej seriale, przecież tego oglądać się nie da, brazylijskie gnioty typu: "odcinek 4000, concita nie kocha manuela, ale manuel kocha siostre od strony praciotki concity, ale nie moze z nia wziac slubu bo ma dziecko z mlodsza siostra z siodmego malzenstwa esmeraldy" i tak w kółko, podobnie Moda na sukces, kurde to leci 13 lat w tv, ile można??!! dalej ciagle programy typu interwencja i uwaga, pokazuja tylko placzace baby, dzieci alkoholikow, kurczaki maczane w roztworze soli i przekrety w spoldzielniach mieszkaniowych to jest tragiczne żerowanie na ludzkiej głupocie i nieszczęściu. programy typu rutkowski patrol, w-11, nie do wiary - bez komentarza, no i te wszystkie komisje śledcze z Giertychem z którego płynie soczysty jad nienawiści( typowe podejście homofoba)... no i te wszystkie programy religijne i msze transmitowane na tvp3, dalej jeszcze powtarzane do znudzenia te same filmy, ciagle Stallone i Schwarzenegger, nic nowego nie puszczą tylko ciągle to samo! czyli ogolnie mowiac 95% to jest po prostu wiocha pełna nienawiści i głupoty. Pozdro

Yokichi

miało być chomofoba, bo on i całe LPR to jedna wielka nienawiść!

Yokichi

homofoba było dobrze:/, kurde nie wiem po co błędną poprawkę napisałem...

Akhenaton

Przełączyłam przed chwilą na Polsat... Wiśniewski w tantednym garniturze na jakimś tam festiwaliku organizowanym przez tenże kanał - wioska to mało powiedziane...

Akhenaton

wszystkie filmy z sylvestrem stalone i szwarcenegerem!!!! masakra!!! do tego dochodzi "Dziki" ktory skutecznie zniechęcił mnie do Bogusława Lindy..o "Ciao Darwin" już nie wspominam,szkoda słów po prostu...

Zebra_2

Do tego można dołączyć pare seriali, w których śmiech jest puszczany z kasety VHS a dowcip jest tak płytki, że lepiej włączyć na Komisję Śledczą (tam jest więcej śmiech i to przez 6h co dziennie:]).
Ludzie polska telewizja (ta prywatna i komercyjna) schodzi na psy!! Co pare miesięcy powtarzają się te same filmy a przez wakacje będziemy molestowani powtórkami seriali takich jak: M jak miłość, Klan, Plebania. Szkoda, że mody na sukces nie zaczną powtarzać, bo może moje dzieci by się jeszcze na nią załapały!!!

TO JEST POPROSTU WIOCHA I żŻENADA PO CAŁEJ DŁUGOŚCI RÓWNIKA!!!!!!!!!!!!!!!!

Akhenaton

tej wiochy troche bedzie... a wiec:
1. kawaler do wziecia
2. najsztub pyta
3. jas fasola
4. plebania
5. moda na sukces
6. sex w mniejszym miescie
7. obrady sejmu
8. miriam
9. reality show (bar, idol... itd.)
10. teleturniej na zawsze razem (chajzer bleee)
11. brazylijskie, meksykanskie... itd telenowele
12. reklama z wojewodzkim
13. reklama tesco
14. herbatka u tadka (ohydaaa!)
15. klan
I wiele, wiele innych... (kolejnosc nie ma znaczenia)
Pozdro! :)

Kicha

no to teraz ja...
po pierwsze familiada jest fajnym rodzinnym programem; pokazuje ze nawet w tym zabieganym spoleczenstwie mozna sie bawic rodzinnie bez uzywek i przy zdrowym dowcipie, z milym prowadzacym
po drugie 'najslabsze ogniwo' za pomoca tej pani ma zmusic ludzi do myslenia, zeby portem wiedzieli co jest wiocha w ti vi
po trzecie plebania przekazuje wartości moralne
po czwarte reklamy biedronki są super są takie rodzinne, społeczne - pokazują jedność polaków przy kupowaniu artykułów w jednej z nalepszych sieci w polsce; do tego uwazam ze dowcip w stylu 'mleko z biedrnki' jest bardzo smieszny i lapie ludzi na to;
po piąte 'śmiechu warte' też jest śmieszne - ci co się nei śmieja znaczy że nie maja poczucia humoru; ludzie się bawią, kręcą śmieszne filmy, żeby coć odrobinę słońca w swoje życie wlać i to jest piękne a pan Drozda jest świetnym prowadzącym który bardzo inteligentnie komentuje poszczególne filmiki
seriale takie jak 'samo zycie', 'klan', 'm jak milosc', 'zlotopolscy' sa rownie swietne maja pokazac ludziom, ze ich zycie jest podobne do zycia innych przy okazji podsuwaja odpowiedzi rdzicom np. jak powiedziec dorstajacym dzieciom o seksie etc.;

ale pytanie bylo co dla nas jest wiocha wiec dla mnie wiocha to takie 'kocham kino' gdzie pokazuja nadmuchane filmy, nie wnoszace nic do zycia - jakis artysta stworzyl sobie jakas wizje i nakrecil film, z ktorego nie ma zadnego pragmatycznego pozytku; nikt go nie rozumie i sie nudzi - bardzo dobrze ze leca one pozno w nocy

Akhenaton

Rozmowy w tłoku i tematy ala "Zostałam zgwałcona przez ducha" (Taki temat był naprawdę)

Piotrus

nie mam telewizora - kiedyś owszem był w domu jeden ale się zepsuł a wszyscy mają to teraz w du....e, zresztą i tak nie oglądałem za specjalnie bo filmy na komputerku mam albo w cytrynce czy gdzie się zdarzy seanse urządzam. Więc właściwie nie mogę powiedzieć, żeby coś mnie wkurzało w tv....