Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję filmów, seriali, dokumentów dotyczących dorastania w latach 80. w Polsce. Piszę pracę
magisterską na ten temat, dlatego byłbym wdzięczny, gdybyście podali mi jakieś tytuły, mój zbiór jest jeszcze
dość ubogi. Tylko lata 80.:)

Witam poszukuję filmu lub serialu dla dzieci, mogłam go widzieć na przełomie lat 2000-2004 (mniej
więcej). Była to nieco baśniowa historia z jakimiś krasnalami, gadającymi zwierzętami, królami itp.
Fabuły nie pamiętam za grosz ;) Jedynie utkwiła mi pioseneczka, którą śpiewały (chyba) jakieś
przedmioty w pałacu...

więcej

Dwie bliźniaczki grają w siatkówke w szkolnej drużynie. Ojciec musi się przenieść i dziewczyny
zmieniaja szkołę. W nowej nie ma druzyny siatkarskiej, ale jest koszykarska. Z racji swojego
wzrostu zdobywaja miejsce w składzie.
Pamiętam ostatni mecz, jedna była kontuzjowana, ale i tak przez chwilę grała i zdobyła...

więcej

Wiem, że emitowany był w TV już pewnie z dobrych kilka lat temu. W głowie mam tylko kilka momentów. Pamiętam, że albo rodzina albo jego przyjaciele opowiadali o nim i pokazywali pocztówki, które ksiądz Jerzy im przesyłał. Nic więcej. Może ktoś pomoże. To dla mnie ważne.

Nie jestem pewna ale tytuł to chyba nazwisko. Prawdopodobnie był to serial australijski. Leciał
kiedyś w tv, chyba w tvp1 albo tvp2. Ktoś kojarzy ?

szukam jakiś fajnych seriali anime akcji z elementami fantazy prosze pomurzcie z gury dziękuje.

Mam pytanie związane z bajką. Otóż : była kiedyś taka bajka " Ariel "( o małej syrence ). Obiło mi się daaawno temu o uszy, że była druga cześć tej bajki, w której Ariel miała córeczkę ( o ile wiem była brunetką ). Pamiętacie tytuł tej drugiej części "Ariel" ? Ostatnio mam ochotę oglądać bajki z dzieciństwa, tak dla...

więcej

Jakim cudem w 2 sezonie 11 odcinku gra Kirk Acevedo, skoro wcześniej zginął?

Cześć. Poszukuję serialu, który emitowany był w latach 90. Serial kryminalny, w każdym odcinku rozwiazywana jakaś sprawa. Głównymi bohaterami byli ojciec i syn. Pamiętam, że byli bogaci i cały serial opowiadał chyba głównie o przestępstwach wśród zamożnych ludzi. Syn rozwiazywal sprawy z przyjacielem, który jak mi się...

więcej

Akcja filmu to udział faceta w teleturnieju Milionerzy ( nie to nie chodzi o "Slumdoga..."). Facet nie
znał odpowiedzi prezenter zaproponował mu telefon do przyjaciela, a gracz odpowiedział ja nie
mam przyjaciela. Nie wiem dokładnie o co chodziło, ale jakiś facet go w TV oglądał i chyba później
do niego...