serial opowiadał o kobiecie która zaginęła w afryce i tam szła z murzynka i murzynem. W jakiejs jaskini znlazla naszyjnik z kamieni ( potem okazało sie ze to diamenty) i była b. bogata bo kopalnie diamentów miała. miała 2 synów jednego z gosciem który ja w tej afryce uratował, drugiego z jakims lotnikiem.
potem...
Niestety znowu pamiętam tylko jakies skrawki. To serial kilkunastoodcinkowy polski bardziej
rodzinny niż dla młodzieży. Pamiętam jedynie że akcja działa się chyba w Skandynawii, główny
bohater to 10-12 blondynek o imieniu Mati (?). Chodził często z dużym kundelkiem w brązowe łaty
Czy ostatnimi czasy pojawił się jakiś oryginalny serial komediowy oprócz:
-Jak poznałem waszą matkę
-Hoży doktorzy
-Teoria wielkiego podrywu
-Dwie spłukane dziewczyny
są jakieś seriale Fantasy albo s.f., które nie byłyby przygodówkami dla nastolatków
(gwiezdne wrota, przygody Merlina, Miecz prawdy), ale też nie byłyby przegadanymi
dramatami z małą liczbą akcji (gra o Tron, Battlestar Galactica)?
kiedyś na tej stacji leciał po kreskówkach w godzinach wieczornych serial o bohaterze coś w stylu Daredevil'a. Pamiętam, że główny bohater czarnoskóry milioner (chyba) był sparaliżowany być może w wyniku jakiegoś wypadku i poruszał się na wózku i stworzył kostium, który pozwalał mu chodzić, a także jak to bywa w takich...
więcejWitam. Szukam pewnego filmu/serialu dokumentalnego. Nie mam pojęcia czy był w jednym czy w kilku odcinkach. Był on oparty na faktach. Akcja działa się bodajże na jakiejś małej wyspie gdzie ludzie ( coś mi się przypomina, że mogli to być też nastolatkowie) byli na ognisku/obozie. I w pewnym momencie ktoś zaczął strzelać...
więcej
Witam,
Ostatnio poszukuję pewnego filmu, który z pewnością był pokazywany kilka lat temu, bodajże, na Polsacie, w formie mini serialu. Bodajże 4-odcinkowego. Serial prezentował historię obrony jakiegoś rancza, bądź posiadłości przez handlarzy bronią, przed CIA bądź FBI. Pamiętam że nazwa tego rancza była w tytule...
Witam,
Pamiętacie może ten film dokumentalny? W latach 90-tych właśnie pod takim tytułem "Zawody zwykłe i niezwykłe" puszczany był w telewizji regionalnej TVP3 Bydgoszcz (albo jeszcze TVB).
W każdym odcinku opowiadano i innym zawodzie niezwykłym jak na dzisiejsze czasy. Z tego co pamiętam był odcinek o lutniku,...
Czy ktoś pamięta może tytuł serialu, który był emitowany między 1998, a 2001 (chyba na TV 4).
Główną rolne grały trzy bohaterki. Miały broń w postaci takich "ochraniaczy" na przedramieniu z
generatorem pola siłowego, bronią laserową, wyrzutnik pajęczej liny (taka liana tarzana w sprayu)
i pajęczej sieć. Fabułą...