Od jakiś kilku lat obserwuję upadającą Polską kulturę: w codziennym życiu np. na ulicach, a także w środkach masowego przekazu a szczególnie w telewizji. Odkąd nastało drugie millenium poziom polskiej telewizji stanowczo zaczął staczać się w dół, najpierw bardzo powoli ale ostatnimi laty sięgnęło to apogeum. Programy...
więcej
Leciał dobrych kilka lat temu w tv.
Niemiecka dziewczyna, ok. 13 lat, ma rude kręcone włosy i chce chodzić na zajęcia z
gimnastyki artystycznej/akrobatyki. Nie zgadza się na to jej matka. W dniu, w którym mają
odbywać się pierwsze zajęcia, matka jedzie w delegację, jednak prosi męża, aby
dopilnował, żeby...
Ale wiem że była taka baba co robiła paszczeciki a ludziom te paszczeciki smakowały, jak się okazało jej mąż zabijał ludzi a ona robiła z nich smakołyki.
Cześć wszystkim. Jaki serial byście mi polecili ? Jestem fanem '24' , 'Breaking Bad' ,
"Prison Break" . Prosiłbym równie wciągający serial. Zacząłem oglądać 'True Blood' ,ale
jestem dopiero na 3odcinku 1serii ,więc jeszcze nie mogę za dużo powiedzieć o tym
serialu.
17 i 24 lipca ok godz. 14 na tvp 1 lub tvp 2 został wyemitowany mini serial (wydaje mi się że
włoski), opowiadający o policjantce która kilkanaście lat wcześniej straciła męża (tez
policjanta) i wraca do miasta gdzie z tym mężem mieszkała aby poprowadzić śledztwo.
Pomaga jej prokurator, który się w niej...
z czystej ciekawości, ponieważ nie daje mi to spokoju, staram się dowiedzieć jak nazywał się serial, który emitowała stacja TVP1 bądź TVP2 w trakcie wakacji jakieś 8 lat temu 2 razy w tygodniu (bodajże wtorki i czwartki) około 9 rano .. pamiętam jedynie, że fabuła była taka, że trójka rodzeństwa (najstarsza była...
Poszukuję amerykańskiego (lub brytyjskiego) serialu młodzieżowego, w którym jeden z
bohaterów chorował na AIDS (pamiętam scenę, w której kpił sobie z tej choroby, a potem
dowiedział się od swojej dziewczyny, że jest chora i że też powinien się przebadać). Wiem,
że bohaterami serialu byli młodzi ludzie...
Szukam filmu o człowieku (jasnowidzu), który przewidział swoją śmierć. W momencie gdy
widział swoją śmierć, uciekał w kierunku jakiś wentylatorów lub czegoś podobnego, a
morderca strzelał mu w plecy. Wizje tą miał kilkakrotnie.
Zabójca był blondynem, pamiętam, że w momencie gdy morderca ścigał tego jasnowidza to...
Witam. Chciałabym zwrócić się do Was z prośbą o polecenie mi jakiś dobrych seriali, które
widzieliście i których tytuły możecie podać z czystym sercem.
Chodzi mi głównie o thrillery, w których panuje... ''niewyjaśniona'' tajemnica. Coś
podobnego do Wyspy Harpera, El Internado, Person's Unknown, LOST, Horoskopu...