Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuje jakiś seriali(programów) dokumentalnych dotyczących sztuki. (malarstwa, architektury, malarzy, poszczególnych technik itp.) Kilka razy trafiłam na tego typu filmy TV. ( tvp 1, tvp kultura, puls). Będę wdzięczna za jakieś tytuły.
z góry dziękuję.

Pamiętam że oglądałem go jakieś 9-10 lat temu jeszcze na " WIZJI " .
Nie jestem pewien co do kanału, HBO/ CANAL + ? Był nadawany pomiędzy " ŚWIATOWYMI
REKORDAMI GUINESSA, a STAR TREKIEM.
Postacie przypominały plastelinowe ludki, pamiętam postać ojca, czarnoskóry, ciemne
włosy, chyba miał wąsik, jakiś sweterek...

więcej

Witam,mam problem.
Na Polsacie leciał (może z 2-3 lata temu) serial komediowy opowiadający o małżeństwie po
40-stce. On był takim mega gburem,nic mu wiecznie nie pasowało,ona wręcz
przeciwnie,wesoła,sympatyczna. Mieli też sąsiadów,młode małżeństwo,z którym czy chcieli
czy nie,musieli się przyjaźnić.
Facet...

szukam a nie pamietam tytulu ; typowy dokument propagandowy o wielkiej wojnie
ojczyznianej z duza iloscia oryginalnych zdjec dokumentalnych.puszczany w tv gdzies na
poczatku lat 80. wiem ze byl odcinkowy lecial ok godz.18 i w czolowce pokazany byl bijacy
(w ruchu) dzwon. Podczas jego whadlowego ruchu zmienialy...

więcej

witam, z 2-3 lata temu leciał w TVN-nie serial, który mi bardzo przypadł do gustu jednak nie
pamiętam jego tytułu, więc mam nadzieję, że mi pomożecie go znaleźć. Były w nim wątki
kryminalne i miłosne, jeden koleś chyba pracował u jakiegoś gangstera, ale zrezygnował z
przestępczej ścieżki i znalazł zatrudnienie w...

więcej

Witam,poszukuje piosenki,ale wiem niewiele.
Pamiętam tylko,że w teledysku był murzyn,który siedział w jakiejś knajpie (?) i potem były
pokazywane inne miejsca,a tam był on w każdym z inną kobietą. Wiem,że to mało,ale
proszę o pomoc.

Mam wielką prośbę czy ktoś zna tytuł takiego serialu:

pamiętam że w 2010 leciał na TVN tak w godzinach popołudniowych, był to serial kryminalny coś podobnego do Skazanego na śmierć; 2 gości znało się i potem się rozdzielili nie pamiętam za co ale chcieli ich zabić, w grę wchodziły również powiązania z rządem....

Witam, szukam pewnego serialu fantasy, który szedł w TV gdzieś w latach 2000-2005, wydaje mi się, że na kanale TV4. Oglądałam go jak byłam mała i pamiętam tylko niektóre urywki. Był to serial o przygodach drużyny rycerzy(chyba 2 kobiety i kilku facetów, ale nie jestem pewna ;).
Pamiętam, że był odcinek o złym...

jest o jakims mlodym chlopaku ze szkoly sredniej , mieszka z matka i ojczymem i ten jego ojczym jest nauczycielem lub dyrektorem tej szkoly do której ten chlopak chodzi , i ten koles jest radiowcem amatorem i prowadzi piracka stacje radiowa w której wypowiada sie niekorzystnie o tej szkole nauczycielach i tez o tym...

więcej

Oglądałem go dawno dośc,pamiętam tlyko jak jakieś dziewczyny piły alkohol na cmentarzu