Łukasz Garlicki

6,2
5 510 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Łukasz Garlicki

Bardzo podobał mi się w tym filmie. O samej "Bitwie" dyskutować nie będę, bo zdania sa różne i poruszenie tego tematu zaczyna lawinę komentarzy. Ostatnia scena z jego udziałem była świetna i naprawdę "przemówiła do mnie". Sceny nie opisuję, bo byłby spoiler. Ale nakręcona była przepięknie.

norsevia3

Zgadzam się, najlepsza scena w całym filmie. A rola bardzo dobra - z całą pewnością wyróżniał się.

norsevia3

Popieram całkowicie. Bardzo poruszająca scena. Po prostu mega...

KeiChan

Garlicki pozytywnie zaskoczył mnie w ,,Bitwie..", dobra scena jego śmierci ale nakręcona tragicznie. To zwolnione tempo, podczas gdy raniony upada to porażka. On powinien paść a żołnierze biec dalej. To właśnie miałoby sens - poprowadził żołnierzy do walki, zginął niezauważony, szybko, nie rzucająco się w oczy, a oni, z duchem walki, biegną dalej. To miałoby większe ,,przesłanie" niż patetyczne i kiczowate ujęcie w zwolnionym tempie.

IdaSierpniowa

Film słaby, ale role Garlickiego i Ferencego bardzo dobre.
Zgadzam się, jeśli chodzi o to zwolnione tempo. Już w "Ogniem i Mieczem" było tego za dużo u Hoffmana. Kiedyś nie było takich technicznych możliwości i było dobrze. Twój pomysł o przebiegających koło Skorupki żołnierzach byłby rewelacyjny. Przypomina mi zakończenie "Pana Wołodyjowskiego" z szarżującą Husarią.

użytkownik usunięty
norsevia3

Ja również zgadzam się z tą opinią. Wiele z filmu nie wyniosłam, ale sceny (szczególnie tę ostatnią) zapamiętam na bardzo długo. Genialna rola, genialnie obsadzona.