Jakos jej nie lubie ale fajnie gra wiec yy postawie jej 9
no i za to ze byla nominowana do oscara oczywiscie...
Czegoś tu nie rozumiem,jak jej nie lubisz i nie trawisz to czemu dajesz jej 9.Dla mnie ona to nawet na 5 nie zasłużyła,a to że niby była nominowana do oskara to jeszcze nic nie znaczy.
ja po prostu nie mogę jej znieść, nie przypada mi do gustu jej gra... widzialam ją w 'Znakach' jako małe dziecko ( a już wnerwiająca) a w 'na pewno być może' to po prostu patrzeć na nią nie mogłam.... bywa..
Na przykład dlatego, że ocenia jej grę, talent lub osiągnięcia. I wpływu na obiektywizm oceny nie ma to, czy ją lubi czy też nie trawi.
Baaardzo się mylisz. Ocena właśnie jest obiektywna (np.: ocena z testu - z dobrych i złych odpowiedzi masz wyliczany procent). Opinia jest subiektywna. Pamiętam jeszcze jak nam to wpajali w podstawówce :)
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2492427
pkt. 1
Na przyszłość radzę nie filozofować, a sprawdzić.
No tak ale to nie jest forum do bycia milym. Tu sie ocenia gre aktorow, prace rezyserow i muzyke kompozytorow. Ludzie maja w dupie czy jestes mily wiec daj jej tyle na ile wg. Ciebie zaslozyla. ocena nie jest dla Ciebie tylko dla tych, ktorzy jeszcze nie widzieli jej w grze i chca wiedziec czy jest dobra czy nie. Ponadto to, ze jest nominowana do Oscara nie sprawia, ze jest jakims nadczlowiekiem i NALEZY jej sie wyzsza ocena.
A mnie się podoba jej gra. Jak na 13sto latkę bardzo przekonująco zagrała, choćby w ''Bez mojej zgody''. Moim zdaniem świetna rola, a to, że ktoś jest nominowany do Oscara jednak o czymś świadczy.
Większość wystawia oceny nie na podstawie gry aktorskiej tylko przez pryzmat życia prywatnego, charakteru bądź wyglądu. A to się mija z celem. Niestety jak ktoś napisał - ocena nigdy nie będzie obiektywna. :]