Adrien Brody

8,5
49 296 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Adrien Brody

Dziesięć lat minęło od Oscara za "Pianistę", a on nic naprawdę dobrego nie pokazał.
Myślę, że Romek go wybrał do roli Szpilmana, bo był bardzo charakterystyczny, wręcz idealny do roli Żyda (dla
nas Szpilman jest kimś innym, niż tylko Żydem, ale film rządzi się swoimi prawami) i to była rzeczywiście jego
niezła rola (ale nie oscarowa, Oscara zapewniła mu otoczka promocyjna), no ale nie styrał chłopak. W sumie
teraz już facet.

sweet_anger

polecam obejrzeć z dystansu, świetny film a rola może tylko minimalnie gorsza od tej w pianiście.

sweet_anger

Świetnie zagrał w "Cadillac Records". Idealnie pasował do tej roli.

sweet_anger

Zgadzam się z Tobą... W Pianiście mnie zachwycił i to właściwie było pewne, że się wybije po tym filmie, a teraz to jak spojrzeć na jego filmografię, to o co drugim filmie mało kto słyszał... Chociaż po ostatnim obejrzeniu Z Dystansu troszkę zmieniłam zdanie, bo film świetny i Adrien świetnie zagrał, ale i tak mi go szkoda, bo dobry aktor, a gra teraz, poza wyjatkami, nie wiadomo w czym :(

gabrysia994

Dla mnie film nie musi być sławny, żebym chciała go oglądać. Na szczęście mamy dostęp do bazy filmów, w których grają nasi ulubieni aktorzy i możemy z tego korzystać.

Weronekk

Ależ jestem tego samego zdania ^^, tylko że to w sumie nie o to chodziło w tej wypowiedzi XD

gabrysia994

Hahah, ok :)

gabrysia994

Również się z Tobą zgadzam. Zazwyczaj jest obsadzany w rolach drugoplanowych. Jednak gdy pojawia się na ekranie skupia uwagę widza chociażby w "O północy w Paryżu" jako Salvador Dali czy w "Grand Budapest Hotel" jako Dimitri. Jeśli chodzi o rolę pierwszoplanowe to polecam "Pociąg do Darjeeling" czy "Obłęd". Ciekawa rola w "Osadzie". Czekam na nowe filmy z jego udziałem ! :)