Al PacinoI

Alfredo James Pacino

9,0
146 229 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Al Pacino

Moim zdaniem Pacino jest najlepszym aktorem na świecie i tyle. Role w "Scarface" czy też w Gorączce to nie jedyne w których to pokazał. Ręce same składają się do oklasków, Al Pacino to istrz w swoim fachu i tyle. De Niro jest słabszy, konkurować z Alem może tylko Anhthony Hopkins.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
bryl23

Zgadzam sie z Toba w 10000%. Ty wiesz kto jest najlepszy. Kto jeszcze nie widzial Al'a w akcji to niech swoje zdanie zatrzyma dla siebie i niech sie nie wypowiada, czyli niech sie zamknie. Al Pacino #1 jest wielki.

adi000

Nic nie dodam bo wyjęłyście mi to z ust.

DepecheFan

Fakt jest wielki ale filmów w których był genialny jest dużo mniej jak np. u De Niro czy Brando. Pacino w latach 80 praktycznie nie grał w filmach.

bryl23

de niro,brando, czy pacino-wszyscy są wielcy zależy kogo sie lubi najbardziej.Kwestia gustu.Dla mnie number 1 jest A.Hopkins,ale wszystkich wyzej wymienionych bardzo lubie i cenie.

Polka

co do Ala to moje ulubione filmy zjego udziałem to: Człowiek z blizną,Adwokat diabła i Zapach kobiety! Taki mały a tyle w nim temperamentu:!

Polka

zgadzam się numer jeden (przed deNiro), uwielbiam scarface, ojca chrzestnego (także dla Brando w pierwszej częsci), gorączkę i zapach kobiety, Narkomanów.

Layla_5

Just #1 !!!!!!! ( Scarface, Godfather, Godfather II, Devil's advocate, Heat, Dog day afternoon, Serpico...

seth_george

Narazie widziałem 17 filmów z jego udziałem.. (Ojciec Chrzestny I,II,III, Człowiek z blizną, Życie Carlita, Donnie Brasco, Gorączka, Pieskie popołudnie, Serpico, Zapach kobiety, Adwokat diabła, Bezsenność, Informator, Rekrut, Morze Miłości, Kupiec Wenecki, 88 minut) A wszystkie obejrzałem w tym roku.. bo zafascynował mnie swoją osobą w Scarface - był to chyba pierwszy film, który z nim widziałem..
Przypominam sobie, że już kiedyś oglądałem takie filmy jak: Bezsenność, Informator, Rekrut, czy Morze Miłości w TV, jednak nie kojarzyłem tego genialnego aktora.., bo tak na poważnie to kinem interesuję się od roku.. wcześniej to oglądałem tylko same szmiry na polsacie..
No i finiszując stwierdzam, że spośród tych 17 filmów - 14 to były filmy genialne.. a aż 9. filmów jest w Top100 świat.. to chyba o czymś świadczy

Pozdrawiam

Uzi

no Al jest wielkim aktorem i 3 miejsce to stanowczo za nisko dla niego wg mnie ustepuje tylko Marlonowi Brando do De Niro nic nie mam bo go bardzo lubie ale 1 miejsce to za wysoko a co do polsatu to masz race ze same guwna
puszcza no czasem cos lepszego ale o takiej porze ze bez komentarza