http://www.contactmusic.com/photos.nsf/pictures?open&artist=al_pacino&page=1&sta rt=1
dla mnie jednak wyglada na swoje 68 jesli nie wiecej...
a na dodatek na tej ostatnej serii widac jaka to straszna fleja - ma chyba ze trzy plamy na spodniach i koszulce... na dodatek jest nierowno ogolony ;DDD
ja sadze, ze on do jakiejs roli sie odchudza... w koncu od czasu zeszlorocznego AFI niezle mu ubylo z masy i to wyraznie widac... moze chodzi o tego nieszczesnego Daliego, ale Dali chyba nie byl znowoz taki chudy...
Z drugiej strony patrzecie, ze tez wlosy mu sie niele przerzedzily - moze to starosc, moze choroba...
Co do niechlujstwa - to podobno z tego slynie od poczatku... prawdziwy facet, hehe ;)
sie trzyma??? tak sie trzymają menele z mojego osiedla :D twarz ma zmęczoną, że masakra. Al ostatnimi czasy wygląda jakby dnia wczorajszego nieźle pochlał a teraz szuka już jakiegoś przytulnego miejsca do spania, co nie zmienia faktu że dobry z niego aktor. pozdr
przesadzacie ludzie, widziałem jego aktualne zdjęcia i ciągle uważam że dobrze się chłop trzyma. Ale to w sumie aktor, ma sporo pieniędzy więc moze zawsze sprawić sobie operacje plastyczną
co wy z tymi operacjami plastycznymi??? dlaczego by mialby ja sobie sprawiac?? by wygladac jeszcze gorzej??
Starszy czlowiek jak nagle duzo schudnie to uwidaczniaja mu sie wszystki zmarszczki, ktore do tej pory przykrywal tluszczy... Chlopina zagra to co ma zagrac, wroci do dawnej masy i znow bedzie wygladal dobrze ;)
A może choruje i dlatego schudł? Do wyglądu bym sie nie czepiała, na zwiastunach z ostatniego filmu wygląda dużo młodziej od grającego z nim De Niro.Fakt ze w filmie aktorów trochę podkolorywują ale mimo to uważam, ze wyglądał nieźle. Jakby jednak ta chudość była z choroby to by było kiepsko... Liczę jeszcze na kilka dobrych ról Ala.
Jak każdy Al się starzeje, nie ma stania w czasie. Widziałam bardzo dużo aktorów, w jego wieku albo trochę młodszych, ale rzaden nie wygląda tak jak Al. Na tych zdjęciach, które podał inny użytkownik, nie wygląda źle. NORMALNIE. Na pewno ma dużo pracy, my też codziennie wkładamy zwykłe, wygodne dresy czy nawet szmatki. Gdy Al się dobrze ubierze wygląda bardzo młodo nawet na 50 albo niżej. To jest właśnie to, że 80 % prawdziwych gwiazd kina to niechluje w życiu prywatnym.
http://images.askmen.com/galleries/men/al-pacino/pictures/al-pacino-picture-1.jp g
to zdjęcie potwierdza moją opinie, że gość świetnie się trzyma
Tylko ze to zdjecie bylo chyba za czasow Podwojnej Gry, czyli ok 3-4 lat temu. Ostatnimi czasy jednak strasznie postarzal sie i stracil troche na masie.
Nie no z Podwójnej Gry to chyba nie, ale tak może z 2 lata to zdjęcie już ma.
http://cache.daylife.com/imageserve/05x43222We6J8/340x.jpg to zdjęcie z premiery 88 minut z 2008 roku.
Pamietajcie, ze zdjecia ktore goladacie ulegaa obrobce w fotoszopie. Kolory, szumy, detale moga ulegac zatraceniu...
Ja proponue obejrzec sobie na YT wywiad w programie Davida Lettermana. Dla mnie (zwazajac na to, ze go na pewno troszke podmalowali - jak to obowiazkowo w tv), nie wyglada najlepiej (tzn. wyglada dokladnie na swoj wiek - zwyklego starszego pana kolo 70tki)
http://pl.youtube.com/watch?v=c75usYeHy18&feature=related
To ten wywiad chodź na YT jest jeszcze więcej z nim z tego roku. W tym wywiadzie wygląda moim zdaniem normalnie jak na swój wiek, chociaż troche się wydaje dziwny z zachowania...Nie wiem czemu, może to tylko mi się tak wydaje.
Karolinko, nie tylko tobie wydal sie dziwny...
Najwyrazniej staral sie byc zabawny (nie wiem czy mu sie udalo, bo nie rozumiem amerykanskiego poczucia humoru, ale sadzac po komentarzach chyba tak...) albo zdziwnial na stare lata... co sie zdarza straszym ludziom... No, albo zaszkodzily mu srodku uspokajajace, ktore podobno lubi lykac (albo wrecz odwrotnie... tym razem nie łyknąl! ;DDDD)
Ogolnie specyfika programu Lettermana prowokuje do (jakby to ujac...) "odgrywania" show i on chyba staral sie wczuc w jego sposob prowadzenia tego szoł.
Ja moge wrzucic linka do jeszcze jednego wywiadu z tego roku. Dla mnie niestety Pacino tam rowniez jest nienaturalnie pobudzony (choc faktycznie, na cale szczescie, troszke mniej niz u Lettermana):
http://pl.youtube.com/watch?v=XY7HMQm6CYs
Wydaje mi sie, ze w wywiadach z poprzednich lat byl duzo bardziej wyluzowany (a moze to wtedy bral te pigulki...;)
w tym drugim wywiadzie to wg mnie jest calkowicie normalny, wyglada tez jak na swoj w wiek w miare dobrze.
no faktycznie, chyba troche przesadzilam... za pierwszym razem ogladalam oba po sobie, moze dlatego takie mi zostalo wrazenie
Miałbyś tyle kasy co on to też byś wyglądał młodziej... (bez obrazy oczywiście, bo nie wiem jak się tam trzymasz ;)
Wątpie żeby Al wkładał w to dużo kasy bo raczej na swój wiek to On wygląda ;-). Fakt w tym pierwszym wywiadzie wydaje się być troche dziwny, ale już w tym drugim normalny, na planach filmowych też zachowywał się normalnie (przynajmniej na planie 88 minut i Righteous Kill)...
Jeszcze kilka dni temu zgodziła bym sie z założycielką tematu ale już nie. Niestety wczoraj zobaczyłam ( a raczej zostało mi pokazane) zdjęcie Ala. I NIE POZNAŁAM GO.... taki chudy na twarzy, zmizerniał zgasło w nim to COŚ co zauroczyło mnie w nim... To już nie jest ten sam Al z "zapachu kobiety" już widać, że starość nadeszła...
Od "Zapachu Kobiety" minęło 16 lat o ile dobrze pamiętam, więc jakoś zmienić się musiał prawda? Może widziałaś jedno z takich zdjęć gdzie faktycznie Al nie wygląda najlepiej, ale jest wiele zdjęć na dowód, że się bardzo dobrze trzyma, ale też trzeba przyznać, że od czasu AFI w 2007 roku gdzie On odbierał nagrode to się zmienił, ale jednak to ten sam Al ;-).
Pozdrawiam ;-).
wescie pod uwage ze za mlodu nonstop chlal (przestal pod koniec lat 70tych) i palil swojego czasu chyba nawet 4 paczki dziennie (gdzies to wyczytalem) , ograniczajac sie z czasem do 2 , rzucajac ostatecznie w 1994 roku. Majac to na wzgledzie to i tak wyglada niezle, nie ma co narzekac.
Nigdy nie zagłębiałem się w życie prywatne Al'a, w związku z tym mam do ciebie pytanie: czy on nadużywał alkoholu?
tak, ale pod koniec lat 70tych przestal, po tym jak poszedl do AA, i od wielu lat nie mial kieliszka w reku. No i papierosy tez go troche zniszczyly, po glosie widac.
Na głównym zdjęciu wygląda o wiele inaczej niż teraz... szkoda bo takiego zawsze go chciałam zapamiętać. Teraz przypomina mi jakiegoś nadzianego dziadka po botoksie..
No ale na szczęście to jak wygląda nie ma wpływu na jego grę...
Tak pisało w książce, że przestał pić, ale czy on poszedł do AA to bym nie powiedziała bo On coś wspominał o tym, że mu kolega pomógł i sam postanowił pić...Ale w końcu trudno zwyciężyć z nałogiem więc to możliwe ;-). Teraz małe pytanko do "Kwiata". Na jakim zdjęciu Al Ci przypomina "Jakiegoś nadzianego dziadka po botoksie"?
Tym kolega byl Charlie Laughton, a jesli sam przestal pic, to oznacza, ze nie byl takim strasznym alkoholikiem...
PO BOTOXIE?!?!?!??
Co ty wygadujesz, lepiej zauż okulary! jezeli dla ciebie osoba po botoksie moze byc tak pomarszczona, to ja juz nie wiem...
co do papierosow- to czytalam kiedys ze wlasnie Al byl dosc hardocorowym palaczem, jak ktos wczesniej pisal - 4 paczki dziennie, potem ponoc rzucil ze wzgledu na jego glos, ktory zaczal niezle szwankowac i przerzucil sie na jakies papierosoy ziolowe o.O oczywiscie watpie ze autor tamtego tekstu mial na mysli marihuanę ;) ale sama bylam zdziwiona tymi 'ziolowymi papierosami' i zastanawiam sie czy i jak są szkodliwe ;)
Al wedlug mnie bardzo dobrze się trzymal, dosc slawne zdjecia z tej premiery ktore byly tu wczesniej wklejane jedynie nieco mnie zaniepokoily... bo wyglada na nich naprawdę przedziwnie. I jego szyja, taka wychudzona - choc lekarzem nie jestem ^^- naprawde wyglada mi jak u czlowieka chorego, nie tylko chudego. ale mam nadzieje ze się mylę.
I male pytanko ^^ teraz Al ma swoje naturalne wlosy? ^^ czy farbuje? ^^ jesli naturalne to siwych malutko, tylko pogratulowac tego brązowego buszu na glowie ^^ ;d
Wiewiorko na tym zdjęciu mi przypomina nadzianego dziadka po botoksie.. oczywiście to jak wygląda nie ma znaczenia na jego grę i nie usunę go z tego powodu z "ulubionych";p
http://images.askmen.com/galleries/men/al-pacino/pictures/al-pacino-picture-1.jp g
Ale to zdjęcie było robione 2 lata temu (chyba);-). Tu ładnie wyszedł chociaż to zdjęcie ma już rok http://www.celebritywonder.com/picture/Al_Pacino/AlPacino_Granitz_14261614.jpg
Al jak każdy się starzeje i muszę przyznać, że na niektórych zdjęciach wygląda super, a na niektórych troche gorzej ;-).
tak nie wyglada czlowiek po botoksie
Mialyscie kiedys do czynienia z fotografią/obrobka zdjec?? Jesli tak, to na pewno wiecie jak ogromne znaczenie ma oswietlenie i rozdzielczosc zdjecia. Na podstawie zdjecia znalezionego gdzies w necie nie mozna wywnioskowac, ze ktos na pewno "dobrze" wyglada, bo sa one czesto wygladzane (czy to umyslnie czy to w wyniku koniecznej kompresji do formatu jpeg, gif itp)
Natomiast w uzywaniu botoksu nie chodzi o brak zmarszczek, tylko o dziwnie wykrzywiony wyraz twarzy lub "bulwiasty" wyglad skory. Ktos moze iec malo zmarszczek od tak a Al na tym zdjeciu na pewno nie ma botoksu (po za tym zupelnie nie pasowaloby to do jego poziomu i stylu gry... no przeciez co jak co, on jest wyjatkowo ekspresywnym aktorem)
A on sie sam chwalil ze za mlodu lubil mary jane ;)
Ze busz ma na glowie nie powiedzialabym (dlatego nosi taka szope puszysta, ale i tak przerzedzajace sie plaki calkiem widac na zblizeniach).
Nie sadze, zeby byl to jego prawdziwy kolor, ale nie wyciagajcie czasem wnioskow, ze jest on jakims zapalencem dbania o urode - pewnie mu do filmow farbuja
Wiadomo, że każde zdjęcie gwiazdy retuszują chyba, że ktoś sobie zrobi z nim prywatnie zdjęcie no to co innego. Widziałam takich pare zdjęć i Al wyglądał normalnie jak na 68 lat.
Tych stronek było troche wiele, ale m.in. to ta www.alpacino-fanclub.com
Tylko trzeba tam troche poszperać.
Nie chodzi tylko o retusz. Wszystkie zdjecia prezentowane w internecie, ktore nie sa bitmapami (a nie sa, bo takich duzych formatow plikow nie zamieszcza sie na stronach www), sa skompresiowanymi plikami graficznymi (czyli np. jpeg). Taka kompresja jest niestety tzw. kompresja stratna i za kazdym razem gdy zapisujemy plik w formacie jpeg ulega on wygladzeniu. Oczyswiscie, jesli plik jest ponad 1-2 MB, to te roznice nie beda widoczne prawie wcale (zwlaszcza, gdy zdjecie jest w malej skali), ale w internecie sa preferowane jak najmniejsze wielkosci plikow. Do tego dochodzi jeszcze korzystne/niekorzystne warunki oswietlenia, w jakim robione jest zdjecie. Ja np. na zdjeciach czesto wychodze staro (jesli np. sa robione z fleszem), a na innych zadziwiajco dobrze... Tak na prawde nie wiesz, jak on wyglada w rzeczywistosci i sie nie dowiesz dopoki go na zywo nie spotkasz. I tyle.
Co do tego jak wyglada na zdjeciach - to jak dla mnie na zdjeciach z tego roku wyglda pana pomiedzy 68-72, czyli mniej wiecej na swoj wiek ;)
w sumie nigdy nie zauwazylam zadnych 'przeswitow' na jego glowie, ale to pewnie dlatego, ze ja raczej rzadko przegladam jakies zdjecia gwiazd i moglam po protsu nie zwrocic uwagi ^^ no ale na pierwszy rzut oka jego wlosy prezentuja sie b. dobrze (jak na jego wiek)
aha - tak w ogole to z zarostem wygląda zupelnie inaczej niz bez :) niektorzy mezczyzni nie zmieniaja sie bardzo wraz ze zmianą zarostu, a go na okladce 'rekruta' prawie ze nie poznalam ^^
co do farbowania wlosow- nawet gdyby byla to kwestia dbania o urodę, ja bym jakos oburzona nie byla, farbowanie sie facetów wcale nie jest takie zle, chyba ze jest to farbowanie sie na bialo/ robienie bialych pasemek ;) [ok, o farbowaniu się na czerowono nawet nie wspomnę]
Hej ludzie o co wam wogule biega co???????? Debata na temat wyglądu Pacino. Masakra. Niektóre wasze komentarze są w miare normalne ale co do reszty to bardziej pasuje do ludzi nie przepadających za Alem. Jak tak jest to co robicie na stronie poświęconej jego osobie? Nawet gdybym nie był zaciekłym jego fanem to bym się nieźle zdenerwował. Ciekawe ile z nas dożyje w tych czasach tak sędziwego wieku????? Pospacerujcie sobie troszke po świecie i zaobserwujcie jak wyglądają starsi ludzie. Przeciesz wszyscy się starzejemy ale pozostajemy tymi samymi ludzmi. Aż boję się być stary. Pacino jest świetnym aktorem był i zostanie. Wygląda wspaniale jak na swój wiek. A co do jego zachowania to nie wiecie że z biegiem lat każdy inaczej spogląda na świat? Al nadal gra swietnie. Jak dla mnie nadal jest super i taki zostanie. Zauważyłem że na tym forum jest jakiś pedant który czepia się kilku plamek na ubraniu i zarostu kolesia o blisko 70. jaki żal. co jeszcze? przeżadzone włosy i zmarszczki na czole? nie wiem czy mam się śmiać czy też płakać. no i oczywiste jest to że w jego wieku choroby dają się we znaki skoro za młodu się szalało zresztą jak każdy. "jestem człowiekiem nie świętym". na więcej szkoda słow....................
Chyba "palantka"... ;DD
Nie wiem dlaczego tak bardzo do serca sobie bierzesz moje komentarze. Przeciez jak ktos chodzi w poplamionej koszuli, to nie oznacza, ze go sie nie lubi. O moj tato zawsze chodzi uflejany niesamowocie... zwracam mu zawsze uwage, bo sam tego nie widzi ;D
My rozmawaimy tutaj sobie zupelnie na luzie i z przymrozeniem oka o jego urodzie, i zupelnie nie widze powodow, dla ktorego sadzisz ze mialabym tego aktora nie lubic. No coz przeciez nie musi byc uprasowanym przystojnym i mlodowygladajacym Adonisem... aktora sie ceni za jego dorobek, a nie wyglad. A my sobie tylko tutaj gadamy tak dla przyjemnosci (mozna by powiedziec, ze o niczym - kompletnych bzdurkach... no wiesz my kobiety lubimy gadac o bzdetach;), bo (przynajmniej mi) znudzily mi sie tematy a la "Sluchajcie kochani Al jest najlepszym aktorem byl i bedzie", na ktorych juz kazdy powiedzial to co wiedzial i nic dodac nie mozna... to tak dla odmiany pogadajmy o urodzie naszego ulubienca... i na co tu sie obrazac???
PS. wiem ze jestes chlopakiem, ale swoja wypowiedzioa zdradzasz logike myslenia fanki Johnnego Deppa: "Bo przeciez moj ukochany aktor nie moze byc brzydki, stary, uflejany czy jakis dziwny! On musi byc idealny!!!" A przeciez kazdy z nas jest tylko czlowiekiem, ze swoimi przywarami i niedoskoanlosciami... i wiesz co? to wcale nie jest wada, to sparawia, ze kazdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju...
Ja jesli kogos lubie, to akceptuje go wraz z jego niedociagnieciami, przeciez taka uflejana koszula moze byc nawet urocza ;)
A propos plotek nt. jego wygladu:
http://education.makemeheal.com/index.php/Al_Pacino
A najsmiszniejsze jest: "no nasolabial folds (those are the smile lines that emanate to the corner of the mouth to the edges of the nose) which are improved with a facelift", a obok chamsko przerobione na photoshopie zdjecie podpisane after (przyjrzyjcie sie miejscu gdzie nie ma rzekomo tych "nosolabial folds" - jest tam wyraznie uzyty efekt blur lub smuzenia na masce w ksztalcie trojkata... wyraznie widac proste linie tworzace krawedzie tego trojkata!!! plus smuzenie na czole... co za pzoltodziub to robil - nawet ja bym juz lepiej takie zdjecie potrafila przerobic)
A ludzie daja sie na cos takiego nabrac... ja umarlam prawie ze smiechu!!!
Jasne ze wyglada mlodziej niz 68 lat.Dopiero dzisiaj tak z ciekawosci spojrzalem ktory jest rocznik i sie naprawde zdziwilem. Po prostu zna recepte na dlugowiecznosc: dobre cygara i wiele mlodych pieknych lasek ;)
Nie wiem ktora z tych rzeczy bardziej stawia go na nogi, ale sluzy mu to dobrze co widac na zalaczonym obrazku ;]
Omawiacie jego wyglad na podstawie roznych zdjec, a po co. Wystarczy spojrzec na najnowszy film. Wyglad nawet na filmie mozna troche oszukac (chociaz w jego filmach za wiele tego oszukiwania nie ma - mowie tu o charakteryzacji), ale gry aktorskiej sie nie oszuka. Po prostu widac po zachowaniu na scenie, ze na emeryture to on jeszcze przechodzic nie chce :)