Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
92 808 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman
kwiat

Może w ramach ulepszeń będą pisać tydzień po?xD Żarty zartami, ale fakt, zawsze informacja była dużo wcześniej:P

meAlancholic

ale jak mogą tak nie pisać przecież cały czas to reklamują...

kwiat

Nosz przecież to Tom Waits w tle...przecudnej urody piosenka, jak wszystkie jego;) A propos słyszały baby pogłoski o tym że to ulubiona piosenka Rickman'a? Na jakiejś str czytałam;) chcecie link do całej boskiej serii ze "SLOW"?;>
Na moim avartarze jest wspaniały, genialny, doskonały, fenomenalny, zniewalający... piosenkarz;] Ach, potrzymam Was jeszcze w niepewności;)
Czasem nie piszą że będzie jakis film z Rickman'em. Nie pisali o Robinie, o S&S...

Mittron

jasne że chcemy linka;)

kwiat

co za pytanie! chcemy! :D

The_Carnival_Is_Over

mm... http://pics.livejournal.com/alanrickmanfrek/gallery/0002c3pz
proszę;)

Mittron

merci, Mittron:) ajj, fajne te zdjęcia ;)

The_Carnival_Is_Over

prosze uprzejmie, zgodzę się, nawet bardziej niz fajne;) To zapewne spodoba Wam się też ta str;) http://barefoot.provocateuse.com/

Mittron

mhm, stronka jest świetna, sama często tam wchodzę :) jakie interesujące okazy tam można znaleźć ;D

The_Carnival_Is_Over

tez czytałam ze uważa ta piosenke ze jest prawdziwa piosenka o miłości

sunshine_7

to prawda, strona bardzo sexi, a raczej jej tematyka;) Kilka okazow bym dodala, a kilka usunela, ale ogolnie bardzo mnie cieszy jej przegladanie;)
No wlasnie Sun, wiem juz na ktorej stronie nawet, kiedys podawlam na forum ten adres. Lubice Waitsa tak wogole?

Mittron

lubię te piosenkę wtedy kiedy bardzo źle sie czuje psychicznie wtedy pasuje idealnie

sunshine_7

ja jak mam zly nastroj to nie wiedziec czemu slucham bardziej dolujacych piosenek...ta powyzej nie nalzey do tych pocieszajacych, bynajmniej w kwestii melodii;) Sun sorry ze nie bylo mnie, ale zaklocenia tacie robilam w TV, a Szklana Pulapka za pozno sie skonczyla...;]

Mittron

Odpowiadając na Twoje pytanie Sandro, Waitsa odkryłam dopiero niedawno. Póki co nie wyrobiłam sobie jeszcze o nim zdania, tzn może być, ale muszę jeszcze się z nim oswoić, żeby powiedzieć coś więcej;P

meAlancholic

a mnie ten Pan jakoś "nie bierze", no nie wiem, może za mało jego utworów znam. Inni panowie na mnie bardziej działają, np Leonard Cohen :)

The_Carnival_Is_Over

O tak, Cohen na pewno, tez bardzo lubie:)

Mittron

Kocham głos Cohena, ach.... Podoba mi się prawie tak jak głos Alana^^

meAlancholic

prawie robi wielka różnicę;)

sugmanik

Oki doki...
Wiecie że posiadam tajemną wiedzę o magicznym linku, który prowadzi do...obejrzenia czarodziejskiego filmu Bottle Shock? Co Wy na to? Dodam dla Waszej pewności że jeszcze dziś wieczorem będę mogła z czystym sumieniem ocenic film;] Noo...;)

Mittron

Mittron, przywracasz wiarę w słowa "Impossible is nothing".
<Poważnie?>

meAlancholic

Tak więc...impossible is nothing;] Film bardzo mi sie podobał, zresztą cóż w tym dziwnego, prawda?;) Można obejrzec film dla samego jego <Rickmana> sluchania, a propos po francusku i niemiecku-chociaż to już chyba słyszeliście;) Film ciepły i sympatyczny, lubie takie, świetna muzyka. Niesamowicie sie przyjemnie oglądało. Końcówka końcówki-najlepsza, zresztą, zobaczycie;) Nie jest może przeznaczony, aby zaspokoic jakieś wygórowane ambicje, ale polecam. Wspomaga dobre samopoczucie. 8+/10.

Teraz konkrety...
http://www.exsite.pl/filmy_video_movies/84809-bottle-shock-2008-dvd-screener-xvi d-pukka-5.html
na dole, w komentarzu, który jest tez widoczny dla niezarejestrowanych użytkowników, są linki. Po kolei na te linki wejśc, pobrac, potem jeden wypakowac i...delektowac sie przyjemnością oglądania Alana.

Mittron

jestem w trakcie oglądania

sunshine_7

ja jutro ściągam Sandra za te zdjęcia i link do filmu jestem ci dozgonnie wdzięczna;)

kwiat

ten film mam rozumieć widziałyście po angielsku..?

kwiat

ma sie rozumiec
bardzo przyjemny film naprawdę polecam

sunshine_7

ile miał Alan lat jak robili mu te zdjęcia "slow"?

kwiat

Nie ma sprawy, cała przyjemnośc po mojej stronie że mogłam Wam zrobic te przyjemnośc;)
Tak film po angielsku, ale cóż się bedziemy zadreczac napisami, skoro jest FILM!;)
Ja wiem...Pewnie tyle co zawsze, około 50-tki;)
Ja mam pytanie czy Nobel Son to wogóle sie już pojawiło na DVD? Chyba nie, prawda?

Mittron

W Ameryce premiera DVD miała miejsce w październiku, ale to są informacje pewne na 90% Co do wieku Alana, informacja o tym zdjęciu była gdzieś na stronie alanholic.org, więc można sobie poszukać:P Także moim zdaniem ma tam coś koło 50 latxD

Mittron

ja jednak dla lepszego zrozumienia przetłumaczę sobie te napisy ( mam po angielsku) ostatnio gdzieś taki program znalazła ( oczywiście przetłumaczę tylko pytanie kiedy, ten brak czasu doprowadza mnie do szaleństwa przydał by się jeszcze tydzień ferii). Co do wieku tez mi się zadaje że coś około 50 ale fajnie fajnie wyszedł naprawdę jest fotogeniczny nie to co ja...

Co do NS to nie mam pojęcia ja to się tak nie orientuję ale postanowiłam poszukać w necie może znajdę;)

kwiat

chyba mi się przyśniła ten program do tłumaczenia napisów szukam go i szukam i znaleźć nie mogę... sama sobie teraz tłumacze tylko się boje bo poznaje fabułę a nie chce sobie go zniszczyć ...

kwiat

nie tłumaczę nie chce sobie zdradzić fabuły ( choć i tak ja sobie zdradziłam bo troszku jednak jest przetłumaczone)będę oglądać z ang napisami najwyżej będę zatrzymywać i do słownika patrzeć;)

kwiat

Ja jestem ciekawa czy Alanowi czasem nie zaszumiało w głowie od nadmiary wina bo zapewne było wile dubli ;p

kwiat

Nie ogarniam twoich ostatnich (oprócz tej o winie) wypowiedzi pani Kwiat.

galiluma

Droga Pani Galiluma myślę że nie trzeba tak oficjalnie możemy chyba przejść na TY czyli zwykłe Kwiat bądź Paulina;)

Więc już wyjaśniam najpierw pisałam, że znalazłam program który przetłumaczy mi angielski napisy do Bottle shock ale potem nie umiałam go znaleźć, więc postanowiłam sama przetłumaczyć po czym się wściekłam bo strasznie tego dużo jest i nie chciałam zdradzać sobie filmu ale i tak go trochę poznałam więc postanowiłam obejrzeć z napisami ang bez tłumaczenia;) proszę mi wybaczyć moje chaotyczne wypowiedzi...

kwiat

Riebiaty dajcie dobrej duszy link do strony, na której znajdę napisy do Truly, madly, Deeply w jakiejkolwiek wersji językowej, najlepiej angielskiej, równie dobrze w rosyjskiej, czeskiej, lub innej wersji języka państwa byłego ZSRR...Bo w polskie napisy to ja szczerze powątpiwszy...;] Leciał w TV razy parę, może macie daj Bóg dostęp do polskiej wersji językowej...?

Mittron

już mam, ok, cofam;)

Mittron

Mittron a po co ci ? czyżbyś dla mnie szukała??... hehehe

sunshine_7

ja ten film mam na płytce z lektorem..;)

kwiat

Ja niestety oglądałam jedynie dzięki uprzejmości telewizji:P

meAlancholic

Tak Sun, przecież to oczywiste.
Łeeh;(( Jak to w TV? Kiedy i gdzie sie pytam? A skąd z lektorem?! Dajcie mi jakies źródła;] Ja się zadowalam jedynie rosyjskimi napisami, które nie przymierzając przerabiałam cały wieczór, aby sformatowac je do odpowiedniego pliku;/ Ja musze ten film dobrze zrozumiec, potrzebny mi jest do pewnych celów że tak określę, także reasumując wspomóżcie;)

Mittron

ej a macie chociaż link na galerię Rickmana, tylko nie tę alanrickmanfreak's galleries, tylko tę z livejournal, czy jakos tak;)

Mittron

Ale ogólnie na galerię z Alanem, czy chodzi Ci o jakieś konkretne zdjęcia?:P

meAlancholic

http://www.filmweb.pl/topic/869994/mam+ten+film.html

Proszę tu pisze pewien Rafał, że ma ten film tylko jest małe "ale" trzeba mu zaufać. dokładniej mówiąc trzeba zapłać 20zł a on ci przesyła ten film (ja bym ci ten film za darmo przesłała i zgrała tylko on jakoś mówił że go się tak łatwo zgrać nie da i jego kolega się tym zajmuje). Niestety maile od niego usunęłam więc dokładniej Ci nie powiem o co chodzi ale on wszystko Ci powie i można mu spokojnie zaufać;)

kwiat

Tzn masz ten film? I od niego? Tak? I Z LEKTOREM?;> A już dziekuję, znalazłam link do galerii, dzięki za zainteresowanie i pomoc:*

Mittron

ale łaadny avartar...

Mittron

tak ma ten film z lektorem jeśli chcesz mogę jakoś się postarać go zgrać ( jak mi się uda) dla ciebie i najwyżej ci prześlę..

kwiat

Chce Wam powiedzieć, że tym razem wiem kim jest Pan na awatarze Pauliny;)

kwiat

W końcu też kiedyś miałaś tego Pana u siebie. Uwielbiałam tamten avatar:)

meAlancholic

oj nie kuś nie kuś bo jeszcze ulegnę i zmienię;P