Alan Rickman w Die Hard był fantastyczny. Powiem wam, że jego rola tak mi sie podoba dlatego, ze fascynuje mnie to połączenie humorystyczne i mroczne w sammej postaci Hansa Grubera. Ta rola w wykonaniu wspaniałego (a jakże xP) Alana Rickmana zrobiła na mnie duże wrażenie chociaż jak wiemy jest to dopiero początek prawdziwej filmowej kariery Alana. Chociaż Alan z brodą czy wąsami nie jest już tak atrakcyjny nie sądzicie? :P
Zgadzam sie Ze Die Hard jest super filmem a Alan oczywiście super gra.
Co do wąsów to odpasająi broda ale połaczenie czemu nie bedzo dobrze wygladał i w Szklanej i w Roobinie:D
To jak Alan zagrał Hansa Grubera jest charakterystyczne dla jego gry. Podobnie było z Szeryfem z Nothingham. Nawet najgorszego i najokrutniejszego drania gra tak, żeby go choć troszkę "obronić". Robi to poprzez ukazanie ich słabości i śmieszności. Dla mnie genialne. A znowu jego pozytywni bohaterowie mają w sobie odrobinę wredności. Jak chociażby anioł z "Dogmy". Charakterek to on miał wcale nie anielski xD
Rickmanowi nic nie zaszkodzi. Nawet broda i wąsy xDD
Regista ujęła to wprost po mistrzowsku. Hylę czoła. Lepiej bym tego nie opisała.
Mnie się z Die Hard najbardziej wryły w pamięć dwa motywy, gdy Hans udawał zakładnika przed McClane'm [po prostu mistrzostwo samo w sobie] i zdziwienie jak spadał z dachu, dopiero później wyczytałam ze zrzucono go z makiety 'na dwa' zamiast 'na trzy'. Tak czy inaczej aktor niezrównany.
Popieram popieram te sceny były bardzo dobre
ale co mi jeszcze utkwiło w pamięci to scena w której Hans wychodzi z ciężarówki i jeszcze jak wysiada z windy.
Fajnie wtedy wyglądał ajć:D:D
Owsze. Zgadzam się w 100% ale szkoda mi było Hansa kiedy spadał. Wierzyłam choć nikłą miałam nadzieję że policjant nie pozwoli mu spaść.... Wiecie. Ta naiwność, przecież wiedziałam jak to się skończy ^^... Ach. No i ten jego usmiech kiedy rozmawiał z policjantem podszywając się pod zakładnika. Tak wspaniale się uśmiechał :). Jendka przebiegły plan miał w głowie, oj przbiegły! Od poczatku fuilmu trzymałam kciuki za mafię.
Ja przez niektore role Rickmana zaczełam kibicowac czarnym charakterom.
Ogladam film i w duchu modle sie zeby nie mial happy end'u. ;]
oooooooooo tak
tak samo jest zemna
niedawno ogladałam Quigley Down Under i wiedziałam że Alan ma tam zginąc
ale i tak miała nadzieje ze bedzie żył no niestety skończyło się tak jak miało się skończyć:(
Tez ogladalam Quigley Down Under. [obowiazkowo ;]]
Elliott Marston to byl prawdziwy dran... ale nie dalo sie
go nie lubi. [wiecie co mam na mysli :>]
Alez mi bylo przykro jak zginal, do konca mialam nadzieje
ze mu sie uda. [w horrorach zle typy ZAWSZE wstaja ;D]
właśnie a czemu nie było tak w tym filmie ???
chyba dlatego ze nie było to horror:P:P:D
ah ALAN ALAN ALAN :D:D:D:D
moge z nim ogladac filmy i nigdy nie przestane:D:D
O właśnie się dopatrzyłam dwoistości Twojej wypowiedzi. ;]
?moge z nim ogladac filmy i nigdy nie przestane:D:D?
Ja bym tam mogła z nim leżeć i nic nie robić [o ile to możliwe :>:>]
Filmy mogę oglądać sama. ;]
nosz kurczaczki to przez to ze dopiero co wstalam gdy to pisałam i chciałam cos napisac ale widocznie mi nie wyszlo tak jak sobie planowałam:D:D:D
no ale tak lista filmów jest i sie oznacza te co sie widziało:D:D:
Ktoś tu coś wspomniał o liście do odhaczania? A jest oczywiście. Jakby mogło byc inaczej? xD Dużo macie już tych obejrzanych filmów. Ja... 18. Ciągle mało...
dopiero co obekrzałam śniegowe ciastetczko:P:P:D
wiec dopisuje do mojej listy ale dopiero ja ja znajde:P bo sie gdzies zapodziala:(
Hm... Lista do odchaczenia? MOżnaby o tym pomyśleć :). Zaraz wylicze ale ja mam narazie bardzo mało z tego względu, zę wciąż mam pecha i raz mi wypadnie, tutaj coś nie tak, tu brak DVD i tak wychodzi że filmy z Alanem mi przmeijają koło nosa :). Tak było z Masmarem z Love Actually i Quigley na Antypodach... O! A Pachnidło? Również... Ale się sciągnie kiedyś z internetu. Nawet teraz się wybiorę do jakiegoś sklepu i coś kupię? Się zobaczy :P
Dobra. Liczę xP.
A Harrego POttera jak mam liczyć? Jkao raz czy jako cztery? W tym wypadku policzę jako raz ^^.
No więc... yyyy... wyszło mi siedem :)
Liczba nieco żenująca ale to się zmieni :)
Coś ściągam z internetu ale mi się Love Actually ściągać nie chce. niech to szlag!
A tak nawiasem nie wie ktos jak można zdobyć jakiś plakat, kubek czy coś w tym styluy z Rickmanem? Internet odpada... można to gdzies kupić bo nie chce mi się drukować zdjęć bo tuszu idzie dużo! Chce plakat! Buuu...
Ostatnio naprawdę dużo filmów było w telewizji. Fakt, że większość na tych mniej dostępnych ogólnie kanałach. W ciągu kilku ostatnich miesięcy nadrobiłam sporo braków. Ja pilnuję programu jak oka w głowie xD. Sama kupuję coś rzadko. Np. dvd z "Robin Hoodem", że względu na wersję dłuższą od kinowej i telewizyjnej, o całe 12 minut. I są to same wycięte sceny z szeryfem. Cudo, mówię Wam.
Gadżetów nie kupuję, więc nic o nich nie wiem, ale fotki w komputerze to już całkiem inna sprawa xP
No noto teraz ja a wiec:D:D (nie zaczyna sie tak zdania no ale ok)
filmy jakie widzialam jest ich mało:(:( niestety:
1: Romeo i Julia (mam na DVD)
2: Szklana Pułapka
3: Styczniowy Człowiek ( na CD)
4: Quigley na Antypodach
5: Głęboko, prawdziwie, do szaleństwa (na CD)
6: Robin Hood (na CD)
7: Masmar (na CD)
8: Rozważna i Romantyczna (na CD)
9: Nieprawdopodobna Historia
10:Dogma (na CD)
11:Kosmiczne Załoga
12:Dwa w jedntym (oglądałam w TV a na CD po Fr.)
13:To właśnie miłość (na CD)
14:W Rękach Boga (na CD)
15:Śniegowe CIastko (na DVD)
16:Pachnidło
17: HArry Pottery (DVD)
To filmy jakie widzialam i odrazu co posiadam raczej zadko kupuje DVD wiec prawie wszystko mam na płytach z neta:d
kiedy Rasputin lecieł w TV mama nie pozwoliła mi go oglądać wieć nie widziałam:(:(
Mam jeszcze Pocałunek Judasza ale jest on po Rosyjsku i akos nie moge sie zmusiac do zobaczenia go :P:P
Co do kupowania DVD to w sklepach dostepne sa jedynie:
TO właśnie miłość
Rozważna i Romantyczna
H.P
i szklana pilapka ale od czasu do czasu innych filmow nie widzialam niestety
co do Robin Hooda na DVD i tych pominietych scen ohhhhhh jak ja bym chciala je zobaczyc :(:((: no ale nie zapowiada sie:(:(:(
a jesli chodzi i jakies GADŻETY :P:P:P:P to ja mam od zarabania fot i pulpitów sir.Alana na kompie, Antyrame z fotami i
http://img341.imageshack.us/my.php?image=imgp1571dp1.jpg
prezet na 16 urodziny ale robione na zamowienei wiec niestey nie robia nic takeigo porostu:(:(
to raczej na tyle:D
Widzisz. Ja siedem a ty siedemnascie więc jest jakaś róznica :). Ja wariuję na punkcie Alana od jakiegoś roku albo znacznie więcej. Już sie nie orientuję :) ale filmów widziałam mało. bardzo mało. Jak będe miała to cholerne DVD to zakupię w pierwszej kolejnosci rozważną i Romantyczną albo Robin Hooda ale stwierdziłam dopiero co, że nie ma sensu kupowac skoro DVD leży i kwiczy :P. A swoją drogą kochana! Jak ci się udało ściągnąć te filmy? Ja szukam torrentów. Ściąga mi się Love Actually w tempie ślimaka na BitComecie ale jest już 50% :). Kosmiczna Załoga jest do sciągnięcia. Dogmę ściągnęłam... Szkalna Pułapka również, RObin Hood się nie chce ściągać bo torrent zwalony... Egh... Prosze o odpowiedź, bo chciałabym ściągnąc Masmara, albo cokolwiek innego! Błągam! Jestem już zdesperowana mocno xP
Robin Hooda kupiłam przez internet, w sklepie polecanym przez filmweb właśnie.
A to moje trofea xD
1. Romeo i Julia
2. Szklana pułapka
3. Robin Hood
4. Quigley na antypodach
5. Bob Roberts
6. Mesmer
7. Nieprawdopodobna historia
8. Michael Collins
9. Dogma
10. Kosmiczna załoga
11. Dwa w jednym
12. To właśnie miłość
13. Autostopem przez galaktykę
14. Pachnidło
15. 4x Harry Potter
Niestety tylko kilka z tych filmów mam. Za to kilka innych oglądałam po wiele razy w tv.
Boba Robertsa bym se zobaczyła:P:D ale raczej sie nie zapowiada no trudno(:.
Co do filmów to 8 dostałam od takiej jednej dziewczyny z Wrocławia przesłała mi je :D:D:D:D Musiałam troszke czekac ale sie opłacało:D
Co do Masmara z neta mozna sciadnac jedynie wersje graficznie nie poprawna ze tak to nazwe.
Czyli ekran jest strasznie spłaszczony ale jesli ktos chce zobaczyc to i to nie przeszkodzi:D wiem bo sama na poczatku ta oglądałam :D a 2 rat z TV :D:D
Skoro to temat o Die Hard, to czy widziałyście to cudo na youtube? Na pewno widziałyście, ale popatrzcie sobie jeszcze raz xDD (jestem zakochana w tej piosence)http://www.youtube.com/watch?v=6zMXRH5up98&search=snape
Hm....więc może ja też podsumuję filmy które miałam okazję widzieć... te z Alanem oczywiście;]
HPx4
Die Hard(niestety tylko koniec....ale zawsze;] )
Rasputin
Snow Cake
Pachnidło
Nieprawdopodobna historia
Love Actually
Sense and Sensibility
Dogma
Dwa w jednym
fragmenty Dark Harbour i Mesmera oraz Close Land
Autostopem przez Galaktykę
ech;]