Jego głos jest jego najwiekszym atutem - nawet jesli ktos go nie lubi, musi przyznac, ze jego glos jest boski. Osobiscie uwielbiam Alana, jest swietnym aktorem, ale jego glos po prostu rzuca mnie na kolana :)
Zgadzam się...:) Ma cudowny głos..! ;)
I jest świetnym aktorem..jednym z najlepszych..;DDD
A w "Alicja w Krainie Czarów" od razu go rozpoznałam...gdy tylko usłyszałam tą gąsienice...:) Rzecz jasna oglądałam po angielsku z napisami...;) Och..jego głos jest EXTRA ! ;)
...;)...
Ja go normalnie uwielbiam. *_*
Boski głos i niesamowicie przystojny,ah.
Nie wyobrażam sobie innego Severusa w ,,Harrym Potterze''.Jest stworzony do tej roli.
Alan ma bardzo charakterystyczny i piękny głos, jednakże myślę, że ma wiele innych atutów, a największym z nich jest jego talent. Co do roli Snape'a to nie wiem czy się zgodzić, Rickman urodzony jest do zagrania każdej ciekawej postaci chociażby Pułkownika Brandona czy Metatrona ( nie wiem czy dobrze napisałam).
Dokładnie, właśnie skończyłem oglądać w telewizji Autostopem... i od razu wiedziałem kto dubluje Marvina, szkoda tylko, że polski lektor zagłuszał, bo z Rickmanem to jak z Czubówną, nawet gdyby czytał książkę telefoniczną, był by to dla mnie bestseller ;P
Nie wiem, czy największym atutem, ale z pewnością na liście najpiękniejszych głosów Alan miałby zaszczytne pierwsze miejsce (a przynajmniej na mojej liście;). Pomijając przyjemne brzmienie (w końcu na to nie ma się wpływu), jak on tym głosem mistrzowsko operuje! Głos Rickmana Brytyjczycy powinni uznać za swój skarb narodowy:))