Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 197 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Kolejny agent niewiadomo co robiacy w tym top10. nawet przed burza kiedy nagle wszystko
sie pozmienialo mial miejsce w to 30, aa i nie wyzywajcie mnie od debila i frajera ktory sie
nie zna tylko podajcie argumenty co ten typ robi na 8 miejscu aktorow wszechczasow.

Vinrael

-Jest aktorem wszechstronnym, potrafi zagrać każdą rolę.
-Ma niesamowity głos {jeśli wiesz co mam na myśli}.
-Dobra mimika twarzy.
-Kilka wspaniałych kreacji, które na pewno przejdą do historii kina współczesnego.
-Niezastąpiony Severus Snape.
-Pomimo tego, że jest i nigdy nie był przystojny zrobił karierę, bo ma talent, a nie to co te dzisiejsze Bloomy- Sroomy. :)

Vinrael

Nie wydaje mi się, żebyś był debilem. Bo debil zaczął by od wiązanki niezbyt kulturalnej, a Ty się normalnie zapytałeś :)

LoveKiller

No nic trzeba będzie zobaczyc z nim jakis dobry filmik.

Vinrael

polecam nieśmiertelnego "Robin Hooda" z Costnerem ;)
Rickman gra tam złego szeryfa, genialnie swoją drogą :)

LoveKiller

Najpierw oglądnij kilka filmów z nim, a później wypowiadaj się na jego temat. :) Ja uważam, że jest bardzo dobrym aktorem i zasługuje na takie wysokie oceny. Ja bym Ci poleciła również Sweeney Todd, mimo że główną rolę gra tam Deep, to Alan ma swoje dobre 5 minut lub też pachnidło :) Wtedy jeśli wytyczysz jakieś konkretne argumenty będzie można dyskutować, dlaczego jest na takim a nie innym miejscu w rankingu. :)

Zozolka

Nie uważam, żebym miała jakieś braki w filmach z jego udziałem. Obejrzałam ich na tyle dużo, że mogę się wypowiadać. A co do Sweeney Todd, to nie powiem Ci, żebym była zachwycona tym filmem.

Vinrael

''No nic trzeba będzie zobaczyc z nim jakis dobry filmik.''

Boże! to tz jeszcze tego nie zrobuiłeś? a oceniasz go tak oceniasz?

BlackRose58

Dokładnie! Jak można oceniać aktora, przyznając się, że się nie obejrzało filmów z jego udziałem? Oceniasz jego wygląd zewnętrzny czy co? Co do argumentów całkowicie zgadzam się z LoveKiller, potrafi zagrać psychopatę jak i miłego fryzjera (wkońcu na tym polega aktorstwo, by wcielać się w różne postacie). A ten głos ma naprawdę... nieziemski... :))

ilyjohnny

Też nie rozumiem, jak można oceniać aktora, nie widząc go wcześniej. A swoją drogą w Robin Hoodzie ja go w ogóle nie poznałam! W życiu nie powiedziałabym, że szeryfa grał Alan. Okropnie wyglądał w tej brodzie, ale grał świetnie i oczywiście 8 miejsce jak najbardziej, moim zdaniem zasłużone, chociażby przez ten film, rolę Snape'a, duże doświadczenie i cudowny, magnetyzujący głos ;)

Ann777

Dokładnie, ten jego głos jest... Ach, brak mi słów. Mogę sobie tylko marzyć o mężczyźnie z takim głosem.

LoveKiller

Mi w Robin Hoodzie też się podobał. A mój post był skierowany do założyciela tematu, nie do Ciebie LoveKiller :). Najbardziej właśnie uwielbiam go za głos.

Zozolka

A to sorry, ale odpowiedziałaś na mój post, więc se pomyślałam... ;p

Vinrael

a ja się z kolegom zgadzam. nie powinno go być w top10

paraiba

a ja Ci radzę najpierw nauczyć się pisać, a później wypowiadać. Trudno się czyta komentarze analfabetów. (kolegą, a nie kolegom- bo wątpię, że zauważysz swój błąd)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Vinrael

Niektórzy ludzie nie znają się na aktorach...

Vinrael

Dajmy spokój rankingom. Nie wiem, czy zasługuje na miejsce w pierwszej dziesiątce, ale jest naprawdę dobry. Proponuję obejrzeć Michaela Collinsa i np. Rasputina, albo Śniegowe ciastko.

sha_ik

Top 10 może nie, top 30 jak najbardziej. Facet w każdej roli wypada co najmniej dobrze, fantastyczny w Robin Hoodziem, świetny w Potterze innego Snape'a sobie nie wyobrażam, i chyba w ogóle najlepsza tam rola, w Sweeney Todd zagrał lepiej niż Depp, do tego ma jeden z najlepszych głosów w całym Hollywood

Vinrael

Jako odpowiedź na pytanie założyciela tematu mam jedno: ZIEEEEEEW..
A poniżej rozwinięcie tejże myśli, jeśli nie załapałeś od razu, Vinrael.

Takich oburzonych pytań jak twoje były już setki. "A co robi Depp w pierwszej 10? A co robi Rickman? Jakim cudem jest tu Downey Jr? Skandal!" No a kto ma być.. jacyś aktorzy muszą zapełniać listę. Poza tym nie rajcuj się tak, to nie lista najlepszych aktorów, tylko ranking popularności. Może uda ci się zrozumieć różnicę, choć wątpię w twoją inteligencję, skoro zadajesz tak głupie pytania..