Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 141 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Ostatnio szybko podniósł swoją pozycję w rankingu Top aktorzy. Pamiętam gdy był na 16- 20. Z czego waszym zdaniem wynika taka zmiana??

mixi_filmweb

prawdopodobnie przez zmianę systemu oceniania aktorów. Faktycznie cały ranking zmienił się diametralnie

mixi_filmweb

Grał w Harym Potterze.

Cirmius

Dokładnie

mixi_filmweb

gimbaza przejmuje portal i glosuje chociaz ten aktor jest im raczej znany z harego ale reszta sie sprawdza szybcy i wsiekli itd.

Pacino 1 Nicholson 4 De Niro po za 20 ... to juz nawet nie jest smieszne.

YourMind

Wybacz :) Ja co prawda jestem z liceum, ale ten Aktor wcale nie był mi znany z "Harry'ego Pottera". Najpierw oglądnęłam "Rasputina", gdzie byłam tak zachwycona grą Rickmana, że zaczęłam po kolei oglądać filmy z nim- "Sweeney Todd'a", "Szklaną pułapkę", a dopiero potem "Harry'ego Pottera"- tylko dla tego aktora. I oceniłam go adekwatnie do jego gry, która, na marginesie, jest znakomita.
Mnie samą smuci fakt, że większość młodych ludzi zna Alana właśnie z roli Snape'a, a to był tylko epizod moim zdaniem. Przy wielu wyśmienitych kreacjach Alana, Snape wypada średnio, chociaż nie mam nic do zarzucenia. Dziwi mnie, że tak genialni aktorzy jak Alan, Maggie Grace, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes czy Gary Oldman mają najwyższe noty za HP, a przecież to były tylko rólki. Mają znacznie wybitniejsze osiągnięcia, ale niestety, masz rację- "gimbaza" przejmuje portal. Jeszcze gorzej jest, jeśli ludzie w ogóle nie znają Alana, ale nie wiedzą, co tracą.
Co do Twojej drugiej dygresji- wspaniałych aktorów na świecie jest wielu, a miejsc na szczycie tylko 3... Sama mogę wymieniać tych, których najchętniej upchnęłabym na podium: Rickman, Cumberbacth, Depp, Pitt, Oldman, Fiennes, Rhys Meyers, De Niro, Hopkins, Carrey, DiCaprio... Chociaż najbardziej z nich wszystkich upodobałam sobie Alana, taki mój gust.
Radzę Ci nie przejmować się Filmwebem, bo to jest ranking popularności albo ładnej buźki. Lepiej mieć w swojej głowie swój własny ranking.
Zgadzam się, że może i Alan jest na 3. miejscu dzięki HP, ale dla mnie jest to aktor rewelacyjny i wcale nie dzięki HP, ale dzięki swemu oddaniu dla pracy, dobremu doborowi ról i wcielaniu się jej w 100% :)

Yennefer_de_Vengerberg

No on jest genialny, szkoda tylko że się tak szybko starzeje

xZazenowana

Co Ty gadasz?! :) Alan ma prawie 70 lat, a i tak trzyma się bardzo dobrze. Co prawda lata świetności ma już za sobą- udane role w takich hitach jak "Szklana pułapka" czy "Robin Hood". Starzeje się, bo czas mija- przecież każdy z nas się zestarzeje. On trzymał się świetnie bardzo długo, jeszcze w wieku 55 lat dobrze wyglądał- a w tym wieku to większość mężczyzn się zaopuszcza :)