Czemu żadna stacja dostępna ogółowi nie puści jakiegoś filmu z nim? Oki puścili kiedyś Mesmera i na tym koniec. A i jeszcze jedno czemu cięgle piszą, że podkłada głos w "Bobby kontra..." jak ja raptem go usłyszałam w jedyn odcinku
Widac mialas pecha i nie rzucily Ci sie w oczy inne filmy z Alanem.W przeciagu roku bylo ich w tv wiecej,np. "Blow dry","Ko(s)miczna zaloga","Michael Collins","Nieprawdopodobna historia",czy jak juz wspomniany przez Ciebie "Mesmer",a i dawno,dawno temu "Rozwazna i romantyczna".tyle mnie sie udalo "wyczaic" w tv.,glownie na Kino i regionalnej.A co do tego czemu nie puszczaja wiecej filmow z nim?Poprostu! Nasza telewizja jest DZIADOWA i puszcza tylko powtorki! Wystarczy spojrzec na ramowke "dlugiego,majowego" weekendu.... Zenada! "Vabank","Terminator1","Nie ma rozy bez ognia","Jak rozpetalem IIwojne swiatowa" itp. Moze no i dobre filmy,nawet napewno,ale ogladane raz w roku! Nie cztery czy piec!
pozdrawiam...
Chodzi mi o takie filmy których nie widziałam:P niestety nie mam HBO czy Kino wiec jest cienko. Głownie chodziło mi o to, że od czasu Mesmera nic nowego nie puścili,bo Nieprawdopodobną historię widziałam zanim była w TV
Heh. i ja też tutaj musze troskzę sprostowac. Dopiero co leciał na POlsacie robin Hood i Książę Złodziei, a jak każda szanująca się alanholiczka wie, Alan Rickman grał tam zabójcza wprost, powalającą rolę szeryfa Nothingham. Myślałam, że porycze się ze śmiechu :P
Ale fakt faktem. nasza TV jest dziadowa.... x)
Mogliby jeszcze dac jakąś rozwazną i romantyczną czy snow cake, albo choćby DOgmę.
Żywcem nie ma co oglądac. MOja droga, następnym razem śledź troskzę uwazniej gazetę telewizyjną bo tutaj np. nikt nie wspomniał o RObin Hoodzie a był on emitowany jakies dwa tyg. temu.
Pozdrawiam :*
Moja droga filmy które wymieniłaś mam na kasecie lub na dvd i żadne reklamy mi nie przerywają. Zaznacze jeszcze raz : FILMY, KTÓRYCH NIE WIDZIAŁAM!!! np. dark harbor- leciało na jakiejs ruskiej stacji ale nie za wiele zczaiłam o co chodzi, styczniowy człowiek czy zimowo gosc w jego reżyserii. i prosze mi nie zarzucać, że nie znam repertuaru filmów z Alanem:P
Oj to był tylko żart, nie uniesłam się tak mocno:D to widzałam tak: Romea i Julię, szklaną pułapkę, Rasputina,Closet Land( ale taż po rosyjsku), Rozważną i romantyczną , Mesmera, Pocałunek Judasz, Dogmę dalej nie chce mi się pisać. A co do dark harbor to gdzie są do tego napisy, może źle szukam ale nigdzie nie mogę namierzyć
dlaczego to jest na pierwszym miejscu na forum jak ostatni wpis jest 2 maja a dziś jest 17? ach cóż pisałyście że "wpis zablokowany"?;p
Proponuję nie protestować tylko dokładnie czytać program telewizyjny. Właśnie dzisiaj leciała KOSMICZNA ZAŁOGA, i jeszcze w tamtym tygodniu. A co do polskiej telewizji, to mam swoją opinię i oczywiście jest żenująca. Niestety Alan nie jest osobą bardzo popularną, zwłaszcza w naszym kraju. Ludzie pamiętają go tylko z Harrego Pottera. Nie muszę dodawać, że adaptacja powieści J.K Rowling przez cały czas są puszczane na HBO czy Canal, aż do znudzenia. Byłoby jeszcze dobrze, gdyby ostatnia część była chociaż interesująca a ciągnie się jak flaki z olejem. Po drugie Alan gra w mniej znanych produkcjach, które nie są dostępne w Polsce, a bardzo ciekawe.
Załogę mam na dvd i w TV już z 5 razy widziałam. I dalej protestuję bo Mesmera jakoś udało im się zdobyć mimo, że cieżko go zdobyć, jak się chce to można
MESMER to jeden z bardzo żadkich filmów z Alanem. Telewizja woli puszczać większe produckje, niekoniecznie dobre.
ja wczoraj napisałam maila do TVP aby pościli Mesmera może to cod da;) Niffer udostępnij tego Mesmera jak masz to nie będę musiała TVP męczyć moimi maialami;P
Wątpię czy pisanie do naszej polskiej telewizji coś da, zwłaszcza z tak rzadkim filmem, jakim jest MESMER.
odpisali i powiedzieli że sprawę przekazali osobom odpowiedzialnym za takie rzeczy więc przynajmniej czytają pocztę;)
dobra zrozumiałam bez lektora właśnie znalazłam na płytce w domu (zapomniałam że mam bez w wersji ang);p
Nie bardzo rozumiem - ten wpis to jakiś żart, czy całkowity brak dystansu? Może wyślij do telewizji spis filmów z Rickmanem, których nie widziałaś i zażądaj żeby pod ciebie całą ramówkę układali. I jeszcze dopisz szczegółowo godziny, w których te filmy możesz oglądać. Tak będzie chyba najlepiej.
Nie bardzo wiem czego nie rozumiesz i dlaczego się oburzasz ludzie z TVP byli bardzo uprzejmi więc ty masz mało do tego co robię... Zresztą ja jako fanka pragnę zobaczyć wszystkie filmy z Sir Alanem a to mi na pewno ułatwi i nie widzę w tym nic złego wręcz przeciwnie a poza tym proszę tylko o jeden film a nie wszystkie....
A znalazłaś gdzieś moją odpowiedź na swój post? Zanim zacznie ci niebezpiecznie skakać ciśnienie może najpierw sprawdź kto komu odpowiada.
A czy komuś tu skacze ciśnienie? To takie dziwne, ze zamiast ogladać po raz setny Kevina samego w domu chcemy obejrzeć innego? Nie wiem czy te pismo do tv coś dają ale nie siedzę bezczynnie i nie czekam aż ktoś coś zrobi zamnie
Ja też protestuje, cieżko mi trafić na jakiś film z Alanem w tv bo ich nie dają co tu duzo gadać, np. Closet Land szukalam szukalam w koncu się wnerwilam i obejżalam na YT co bylo cięzkie bo mój ang jest okropny...ale myślę że zrozumiałam to co najwazniejsze...do dogmy nie mogę sie dokopać jak do wielu innych filmów...dlatego rozumiem frustracje niektórych bo też jestem zła...a jak gdzieś coś dadzą to na programie którego nie mam....<zła>
moja droga Vampire tu jest link i tu są filmy z Alanem może nie wszystkie ale są;)
http://chomikuj.pl/Aniny/Filmy/Dogma
Co mojego posta zablokować, mojego?!
Chomik jest fajny jak się ma płatne konto, ja jestem w trakcie przerzucania skarbów na rapida tam mozna zassać max 200 mb za free.
A dziś na tv4 jest "Blow Dry" ("Dwa w jednym"). ale fakt - nieczęsto można sobie pooglądać Alana w polskich stacjach :(
24.08 o 20.00 na polsacie będzie "Robin Hood: Książę zlodziei", w którym Alan gra szeryfa Nottingham, więc będzie sporo scen z jego udzialem;)
tak wiemy, wiemy. Zapaliłam się widząc reklamę poczas "Na żywo", zgasiło mnie tylko "za tydzień";D
;o jak tak można
pozdrawiam
Taa: "Odwołuję Boże Narodzenie" to był świetny tekst. Telewizja zaszalała nie powiem. Szkoda tylko, że Szeryf ginie:( znowu będę ryczeć:(