Należy mu się oskar lub chociaż nominacja za jego kreacje w HP7 part 2. Normalnie facet rządzi. Myślicie, że Al ma jakieś szanse?
Na pewno nikt nie ma wątpliwości, że wymiata każdy film HP po kolei... ale nie wiem czy w takich komercyjnych filmach docenia się wątki drugoplanowe :(
Chyba nikt tak dobrze nie potrafi zrobić kamiennej twarzy Snape'a jak Rickman : D Oskar zdecydowanie się należy.
Mógłby dostać drugą BAFTA'ę nie obraziłabym się :)
Wszyscy z forum tego aktora życzą mu oskara, ale to jest strasznie komercyjna wygrana, a Alan komercyjny to ostatnia rzecz jaką można o nim powiedzieć ;)
http://www.facebook.com/pages/We-demand-an-Oscar-to-Alan-Rickman-for-his-role-as -Severus-Snape/233845406626268#!/pages/We-demand-an-Oscar-to-Alan-Rickman-for-hi s-role-as-Severus-Snape/233845406626268
Ja bym nie chciała żeby on został nominowany do Oscara, ta komercyjna amerykańska nagroda nie zasługuje na takiego laureata, Alan to wielki aktor i na jego miejscu nie chciałabym mieć nic wspólnego z czymś takim jak Oscar, AAF nie nagradza sztuki tylko kasę, wielkie wytwórnie i sezonowe amerykańskie gwiazdki, są oczywiście wyjątki, ale to rzadkość, jakbym była Alanem to nie chciałabym być laureatem Oscara w jednym szeregu z Adrienem Brody, którego( jak dla mnie) aktorstwa uczyła kłoda drewna( proszę nie zgłaszać nadużycia, nie piszę tego obraźliwie, po prostu dla mnie on jest miernym aktorem). Życzę Alanowi sukcesów w Wenecji, Moskwie, Rzymie czy Cannes- to ostatnie prestiżowe festiwale filmowe.