Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Hmmmm. Może tu trochę za cicho... Gdybyście miały wybrać tylko jeden ulubiony film z Naszym Ulubieńcem xD to jaki byście wybrały??? Ja bezapelacyjnie: "Robin Hood Prince of Thieves" to widać z resztą:p, choć Alan grał w naprawdę wyszukanych i przyzwoitych dziełach...

lady_marion_3

Popieram. Robin Hood Prince of Thieves. Bezapelacyjnie i bezkonkurencyjnie. Och, jak ja kocham ten film i kocham Alana w nim...

lady_marion_3

A ja sie zgadazam ale bardzo lubie "Rozwazna i romantyczna" :)

Ale Robin jest dobry zgadzam sie :P tan no rowni sa:DD

ZuzaZua

tak tak. RObin Hood i jeśli miałabym dac jeszcze jeden to uwielbiam Mesmera.
Ktoś widział Paly?
Mówią tka syzbko po angielksu i ten film jest tak dziwny,z ę kompeltnie nic nei rozumiałam oprócz pojedynczych słów.
eyes, eee jakieś tam weaks, yes i no.
no bomba po prostu. napisy by nie nadążyły, lekotr z reszta tez. ciekawe cyz przecietny anglik by to zrozumial :P

lady_marion_3

To ja zweryfikuję i na równi z Robin Hoodem postawię Rozważną i Romantyczną. O.

Kasiatko

Ja tez jestem za Rozważną i romantyczną ten film mnie ujął, a gra Alana w tym filmie spowodowała moje zainteresowanie nim:)

lady_marion_3

To ja dodam od siebie, że Mesmer.
:)

Kaliope

hehe,ja chyba też Robina "odwołać Boże Narodzenie" rozbawiło mnie na wiele lat ;-)

fenix

To mnie załatwiłyście...jeden?! Dwa...Trzy;P Mesmer, Closet Land, Rasputin:) Widziałam Play-niesamowite, zaskoczona byłam, ale nawet tam Alan świetnie wyglądał, ale atmosfera...myślę że to allegoria... piekła? W każdym bądź razie chyba mówią o czymś co zrobili, czego żałują... trudno nadążyć:) To sztuka, zrobiła na mnie wrażenie.

Mittron

hmmm...trudno mi się zdecydować na jeden film
Robin Hood,rozważna i romantyczna i głęboko,prawdziwie do szaleństwa:):)

lady_marion_3

Ja również się podpisuje pod "Robin Hood: książę złodziei"

lady_marion_3

Rasputin jest piękny (kłania się w pas Carycy z fw). Naprawdę jeden z lepszych filmów z Alanem jaki wdziałam.

lady_marion_3

Do czasu Sweeney'a Todda moim ulubionym filmem był Snow Cake.
A tak trochę bocząc z tematu, zauważyłyście, że Rickman grał we wszystkich możliwych gatunkach filmowych?

sugmanik

Zauważyliśmy, tzn ja zauważyłam. Ostatnio nawet myślałam na ten temat. Od Die Hard, poprzez S&S, Galaxy Quest, Snow Cake, po Sweeney'a. Jeszcze jeden dowód na jego wszechstronny talent:)