po prostu go uwielbiam, w Harrym Potterze to moją ulubioną postacią z książek był Snape i bałam się że w filmie będzie inaczej, ale Alan zagrał mega we wszystkich częściach, a w ostatniej, szczerze mówiąc wraz z Ralphem Finnesem i kilkoma innymi przyćmiewał grą aktorską głównych bohaterów. Genialny !!! Poza tym obejrzałam mnóstwo filmów w których grał, kocham jego głos, mimikę, cudowny aktor ;D Nie wiem jakie filmy z nim mogę wyróżnić, bo wszystkie są świetne, ale lubię wracać np. do Rozważnej i romantycznej, Dwa w jednym, tak jak już wcześniej już wspomniałam Harry Potter, Śniegowe ciastko czy naprawdę wielu, wielu innym... ! ;)
Też go UWIELBIAM i zgadzam się z tobą co do słowa a szczególnie co do głosu i mimiki. W Harrym Potterze zagrał obłędnie, a zresztą nie tylko w tym , każdy z filmów, w którym zagrał jest rewelacyjny. Mój ulubiony aktor!!!!!! :)
Skoro tak go uwielbiasz to naprawdę musisz zobaczyć "Sweeney Todd Koszmarny Golibroda z Fleet Street" :D Tam nawet Alan śpiewa i ma genialny głos *_* ♥
Pozdrawiam ;]
oczywiście, że oglądałam ten film :) jest rewelacyjny, poza tym gra tam również Deep i Carten, a reżyserem był Burton więc tym bardziej nie mogłabym tego przegapić *.* owszem śpiewa równie znakomicie jak i gra ! <3
Zgadzam się z wami! Aktor genialny! A jego głos.... mrauuuuu xD. W HP zagrał super, chociaż wole go w np. Rasputinie czy Robin Hoodzie. No i cudownie gra czarne charaktery,