Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Jest rewelacyjnym aktorem i chyba tylko dlatego został wzięty do HP (TEN DRWIĄCY GŁOS I ŚWIDRUJĄCE SPOJRZENIE...), Ale ogólnie jest za STARY. Przecież Snape miał 38 lat i to w chwili śmierci! a on? 60... eee coś mi nie halo... Naszczęście nie ogladam tych gównianych filmów o Harrym Potterze - książki górą;D

Morgan2c

Alan z charakteryzacją na Snape'a wygląda z 20 lat młodziej;]

Morgan2c

Oczywiście ale wiek nie świadczy o niczym. on nadal jest przystojny i wciąz ma w sobie "to coś" nieprawdaż? Momentami tak wyglądał, zę aż mi się płakac chciało ale czas robi swoje z każdym człowiekiem. Na to nie ma lekarstwa. Swoją drogą Alan mimo swojego wieku i tak gra w filmach. Bo co? Ze względu na wiek ma siedzieć spokojnie, że tak się wyrażę na tyłku? Bo jest już dziadkiem? Nie... :) A jeśli nawet to i tak by nie siedział bo Alan to pracoholik. Sma stwierdził, zę nienawidzi siedzieć z założonymi rękami. Musi wciąż działać. :) Ja tam się ciesze i chyba tylko ze względu na niego idę do kina na HP5. Może być ciekawie z Alanem. Nawet bardzo :) Pozdrawiam!

PS. W SNow Cake najbardziej widac jego wiek. To przykre, a niestety okulary drogiego Alana jeszcze bardziej postarzają... :/

Morgan2c

Ej, ej. Nie wygląda na swój wiek i to, że jest po 60 nie oznacza że jest już niesprawnym dziadkiem, ktory potrzebuje pielęgniarki do opieki --'

yave

oh ja tak nie twierdze, choć wiek u niego widac. siwiuteńki się robi i te zmarszczki... ale wszyscy moi znajomi i rodzina :P sie ze mnie podśmiewują i mówią, zę dziadek to jest już, albo jak to ujał ktos inny z Alanholików "stary pierdziel". nie urażając nikogo :P
a on taki stary nie jest. patrząc na rimę i na niego.... rickman zdecydowanie się świetnie trzyma :)

Kaliope

bejbe, bejbe - ale to nie było do Ciebie tylko do Morgan ;D

Wiem, znam ten ból. Mam skłonność do kochania się w aktorach po 45 roku życia, takich na granicy śmierci i nie żyjących --'

yave

Hm...mi nie przeszkadza jego wiek...póki nie myślę o zbliżającej się śmierci starczej;]. Też mam uwielbienie do tych starszych aktorów..nie żyjących też...jak Gregory Peck;] ...z tych żyjących Rickman, Connnery....najmłodszy to Depp.
Rickman trzyma się dobrze... może nie hm...tak idealnie..bo np. Rod Stewart w podobnym wieku trzyma się jednak lepiej, ale no bez przesady, nie nazwałabym go dziadkiem. Gdyby miał wnuki...to jeszcze, ale nawet dzieci nie ma, a szkoda.Alan ma w sobie to coś i nigdy mu to nie przeminie. Jak również głos, który ma...ach, czarujący.
Swoją drogą dawno nie widziałam ani aktualnych zdjęc Alana ani ostatnich filmów z nim... no HP ale tam charakteryzacja robi swoje. Snow Cake... no moze i wygląda staro ale film świetny. Ale lubię go w okularach.... nie w każdych ale w Love Actually czy John Gissing podobał mi się właśnie w okularach.

kaczy_dziup

Alan Kocham tego Aktora

Ile razy ja w domu slyszalam ze to stary pryk itp.:D:P
No ale głos jest boski no i wcale nie wyglada na swe 61 lat a aktor z Niego wspanialy HP5 widzialam i gdyby nie On to bym zasnela na tym filmie.

Ejj a takie male pytanko czy John Gissing jes na DVD?? dostepny?

ZuzaZua

Niestety ja też poszukuję tego filmu :/ pozostaje mi tylko pokładac nadzieję w naszą polską telewizję. Ale żeby Mesmera transmitować w TV na TVP3 o godiznie drugiej w nocy to juz jest nie do pomyślenia!

Kaliope

taakk meczylam sie by to zobaczyc :P:P:P
ale udalo sie :D Co do filmu ehhhhh... no nie byl taki wspanialy zanudzal troszke tym bardziej ze to o 2 w nicy no ale ja chce jakis nowy film z sir. Alanem :D

ZuzaZua

oj przydałby się. ale niedawno sciągnęłam Mesmera po ang. z internetu i choć jakość kiepska to film w wykonaniu Alana był boski. moze jego postać byłą zbyt przekolorowana i zbyt egzaltowana (wiecie Alan chciał być bardzo poetycko-romanyczno-artystyczny) ale i tak wspaniała :)

Morgan2c

Alan to świetny aktor :D Macie racje :D Ten jego tajemniczy głos i to złowieszcze spojrzenie ;] A rola Snape'a bardzo dobrze mu przypadła ;d On tojednak nie taka aktorzyzna z Polski, nieeee, bez porównania :D Polecam strone www.alanholic.org Mozna se noca posłuchać tego głosuuu......mMmm xD PO prostu poezja :) Pozdrawiam wszystkich fanów naszego kochanego Alana =*

Nadia_4

Starość - pojęcie względne:P Alan ma niewątpliwie urok osobisty. fascynuje mnie jako aktor, niestety czas jest nieubłagalny... Ja natomiast się cieszę,że wygląda tak a nie inaczej. Alan prezentuje najwyższą klasę aktorską i tego trzeba się trzymać:) Pozdrawiam.

lady_marion_3

on jest boski i to trzeba mu przyznać, takiego faceta to ja bym chciała, był zabójczy jak był młody i pod tym względem się nie zmienił, a ten głos... mmm... hp w ogóle bym nie oglądała gdyby nie alan

rejczel

tez mam pociag do starszych panow xD

Alan..Antonio, Jon Bon Jovi..Richie Samboraaaaaa...marzenia :( xD

Caireann

no i oczywiscie jeszcze Johnny Johnny Johnny !!

Caireann

Może jestem jakaś dziwna...ALe też wam zdradze ze mam pociag do starszych panów... hihi, ALe jeszcze bardziej przyciąga moją uwagę Robert... Mmm :D Pewnie, że De Niro!! xD

Nadia_4

Och i moje komentarze sie znalazly haha. Chociaz teraz mi sie troche zmienil gust ha. Ale oczywiscie Alan jest na 1 miejscu :D
I Sean. I Viggo. I pan Dacascos sie chyba tez juz zalicza do 'starszych'.uuu. No i Johnny. Wiem, bardzo ciekawe haha.
Och i Robert...tak! :D