Spotkałem się kilka razy ze stwierdzeniem u znajomych, że to doskonały pisarz, a jedna osoba próbowała mi wmówić że on napisał książkę "Ptaki" a nie wyreżyserował ten film (lol) Ciekaw jestem czy on w ogóle napisał choć jedną książke bo nigdzie nie mogę znaleźc takowych wzmianek.
no to warto zajrzec w ciekawostki:P napisal cale serie przygod trzech mlodych detektywow:) wszystkie przeczytalem i..sa swietne:D
Nic dodać, nic ująć;) Od trzech detektywów rozpocząłem moją przygodą z czytaniem. Świetna lektura, która cieszy wszystkich- straszych i młodyszch (moja koleżanka do dziś czyta kolejne książki z serii).
Skoro nie napisał Przygód Trzech Detektywów to możesz mi wyjaśnić czemu widnieje jego nazwisko na powyższej stronce ?
Pozdrawiam
Jego nazwisko widnieje jako autor PTD, ponieważ widocznie tak wrocławskie wydawnictwo Siedmioróg uzgodniło z Random House - angielskim wydawcą serii. Sprawa rzekomego autorstwa Hitchcocka jest też wyjaśniona na stronie PTD w Artykuły > Przygody Trzech Detektywów > Charakterystyka postaci > Hitchcock.