Golota-Bowe . Bowe mial go zjesc . Skonczyl jako inwalida .
Ali - Frazier - Ali byl zdecydowanym , pewnym siebie faworytem . Jakiez bylo jego
zdziwienie gdy padl na dechy w ostatniej rundzie
Tyson - Douglas . Tyson nie mial prawa tego przegrac .
Clay - Liston . Cassius byl uwazany za typowego szczekacza , znokautowanie Listona
wydawalo sie byc niemozliwe .
Max Schmeling - Joe Louis . Louis mial pokonac naziste i zostac najwiekszym bokserem
historii boksu . Padl w 12. rundzie .
Hasim Rahman - Lennox Lewis . Rahman byl uwazany za zwyklego bandziora z silnym
ciosem . Jego nokaut na Lewisie byl jednym z lepszych jakie widzialem .
Mike - Holyfield . Tyson byl faworytem w kazdym aspeckie szermierki na piesci .
Johnson -olbrzym . Zapomnialem nazwiska . Walka odbyla sie na Kubie . Ku uciesze
Ameryki , byla ona swiadkiem najwiekszej sensacji owczesnego boksu .
Foreman - Ali . Foreman mial zniszczyc Muhammada. Jego ciosy nie robily na nim
zadnego wrazenia .
Braddock - Baer . Max zabil 2 rywali na ringu . Slynal z poteznego uderzenia . James byl
sredniakem , na skraju bankructwa .
Wpisujcie swoje typy .
Foreman vs Moorer
Lewis vs McCall
Kliczko vs Byrd
Kliczko vs Sanders
Kliczko vs Brewster
Holmes vs Mercer
Tyson vs Holyfield 2
Krasniqi vs Saleta
No i te co wymieniłeś też należą do moich ulubionych i najlepszych
Polecam dokument Legendary nights HBO . Z Saleta bym nie przesadzal . Mozna i by Szpilke z Mollo dopisac haha
Wiem ale mimo wszystko była to duża niespodzianka .Fajny temat założyłeś ,tylko nie wiem czy chodzi ci o same najwieksze niespodzianki w boksie i wpadki murowanych faworytów czy też różne szokujące wyniki bokserskie i zdarzenia np tak jak ja dałem :Tyson vs Holyfield 2 i odgryzienie ucha Holyfieldowi przez Tysona .Innym też ciekawym szokującym wynikiem było znokałtowanie Michaela Spinksa przez Mika Tysona w 93 sekundy .Co prawda przez walką ,,Zelażny Mike ,, był murowanym faworytem ale niepokonany 31 letni były Mistrz Świata organizacji IBF miał sprawić ,,Zelaznemu ,, dużo problemów i solidnie go przetestować .Tymczasem walka trwała krócej niż hymn amerykański .Po tej walce amerykański dzieniarz zadał pytanie : Czy pojawi się ktoś co bedzie wstanie pokonać Mistrza Świata ?
Wladimir Klitschko vs Corrie Sanders - Pewny siebie Wlad zostaje zdeklasowany przez nieżyjącego juz niestety Sandersa,zawodnika,który obnażył braki i słabości Ukraińca.W rewanżowej walce Wladimira zastępował starszy braciszek..haha
Lennox Lewis vs Željko Mavrović- Znakomita postawa mistrza Europy.Chorwat osłabiony przez chorobę wytrzymuje 12 rund z Lennoxem,który w dwóch wcześniejszych walkach zmiótł z ringu Gołotę i Briggsa.
Lennox Lewis vs. Vitali Klitschko - Vitali będąc u szczytu formy nie potrafił znokautować podstarzałego mającego nadwagę Lewisa,który szczęki z granitu raczej nie ma.Za to Lennox potrafił zrobić Kliczce z twarzy jesień średniowiecza i zasłużenie wygrać przez TKO.
Rocky Marciano vs Jersey Joe Walcott - Marciano wygrywa w 13 rundzie przez jeden z najsłynniejszych nokautów w historii boksu.
Mike Tyson vs Evander Holyfield - Evander w mistrzowski sposób poskramia bestię.
Mike Tyson vs Frank Bruno - Bestia w swoim stylu odzyskuje tytuł mistrza świata.
Max Schmeling vs Joe Louis - Przed rewanżową walką dziennikarz zapytał Louisa w której rundzie znokautuje Schmelinga Joe pokazał mu wyprostowany kciuk.Tak też zrobił i zniszczył szkopa w pierwszej rundzie.Po zakończeniu kariery obaj sportowcy byli dobrymi kumplami.Niestety Max był szychą w The Coca-Cola Company,a Joe zniszczonym przez fiskusa bankrutem.
Jack Dempsey vs Jess Willard - Idol Mike'a Tysona masakruje w trzeciej rundzie dwumetrowego mistrza świata Jessa Willarda.
George Foreman vs Joe Frazier - Wielki George deklasuje Fraziera wygrywając w drugiej rundzie przez TKO.
Pudzian vs Najman - Przed walką miliony wyzwisk, oszczerstw oraz udowadniania kto będzie lepszy. Po walce okazało się, że człowiek o stalowej szczęce odklepuje po niespełna 0.34 sekundach.
Nie kojarząc Mariusza Pudziana Pudzianowskiego, pięciokrotnego mistrza świata w podnoszeniu ciężarów, pokazujesz jak bardzo zacofany jesteś.
W podnoszeniu ciężarów? Ten człowiek był pięć razy mistrzem świata Strongman.Nie masz pojęcia o czym piszesz.
Również pozdrawiam.To pytanie zadałem żartobliwie rzecz jasna.Byłem na kilku zawodach z udziałem Pana Mariusza.
Walka Lennoxa z Zejlko aż taką wielką sensacją to nie była .Lewis był faworytem i wygrał .Chociaż wieksość spodziewała się że to nastopi w okolicach rund 5-6 przez ko .Tak samo walka Tysona z Bruno .Tyson mimo że po wyjściu z wieżienia stoczył tylko 2 walki był faworytem w walce z anglikiem .Do reszty się oczywiście zgadzam .
Vitali Kliczko vs Oldanier Solis
Wielkie oczekiwania(nawet TVP wykupiło transmisję) i wielkie rozczarowanie.Przed walką stawiałem 50 na 50.Przez wiek Vitalija Solis byłby dla mnie faworytem-30 lat wspaniały wiek dla bokserów-ale po ucieczce z Kubańskiego zgrupowania w 2007 tak go pochłonęły uroki życia-jedzenie,brak treningu-że od przejścia na zawodowstwo zaczął się cofać zamiast rozwijać.Walka skończyła się w 1 rondzie.Były cztery wersje zdarzeń.Magiczny cios Vitalija,Solis przypadkiem źle stanął na nodze,Solis źle stanął na nodze po ciosie Kliczki i ta czwarta że miał kontuzję przed walką i obaj musieli wyjśc na ring i zrobić swoje.Przypomniała się walka Gołota-Austin.O Solisie nie wiem co myśleć.Janusz Pindera powiedział o nim że jest największym rozczarowaniem w historii przejścia z boksu amatorskiego na zawodowy.Vitalij najlepszy czas ma dawno za sobą.Niepotrzebnie wypominał na każdym kroku Lewisowi ich walkę,o rewanżu z Chrisem Byrdem zapomniał,a teraz sam się znalazł w takiej sytuacji.Wszyscy chcą walki z Davidem Hayem z którym ze względu na swój wiek raczej by przegrał.Haye potrafi wyginać śmiało ciało jak Byrd a do tego ma mocniejszy cios.