Andrzej Gołota

Andrzej Jan Gołota

8,1
70 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Andrzej Gołota

Zgodnie z przewidywaniami bukmacherów i odczuciami kibiców Andrzej przegrał walkę z Adamkiem, otwierając mu karierę w nowej wadze.
Sercem byłem z Andrzejem, bo to niewątpliwie on jest najbardziej przyciągającym uwagę polskim bokserem, ale 41 lat to już zapewne czas na emeryturę.
Andrzej , dla mnie i wielu z nas zawsze będziesz wielkim bokserem, który na stałe zapisał się w historii światowego boksu, a swego czasu był w jego ścisłej czołówce.
Dzięki za kilkanaście lat niezapomnianych emocji.

Bobby_G

Też byłem za Endrju,ale okazało sie,że jest już tylko chłopcem do bicia.Czy trafił chociaż raz czysto Adamka?
Cud że to się nie zakończyło KO i dobrze,że się nie wycofał w 2 rundzie tak jak często się zdarzało.Niestety Andzej się już skończył,ale za to mamy nowego Championa.Widać było pasje i serce do walki w wykonaniu Adamka.

Ready2

Andrzej od walki z Tysonem ma problem z wyprowadzaniem jego słynnego lewego prostego. Wczoraj też z tego nie skorzystał. Wiek też zrobił swoje, pewnie już brak tej młodzieńczej siły, ale i tak pokazał że jest doświadczonym bokserem bo mało kto zdołał by utrzymać się 4rundy pod ciągłym ostrzałem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
k0zak111

zgadzam się a jarają się z nim równo! pozdro!

Bobby_G

Zgadzm sie z toba w 100% dobrze ze sa tacy wyrozumiali ludzie jak ty.Nie bedzie juz takiego boksera jak Anddrzej.Pozostały wspaniałe wspomnienia jak czekało sie do poznej nocy na jego walki i przezywało sie razem z nim zwyciestwa i porazki.

sador1991

No tak.Andrzej był legendą i nią pozostanie.

xxKasiurkaxx

Został legenda za zycia i bedzie sie o nim mowiło przez wiele lat

xxKasiurkaxx

Pozostanie na zawsze

użytkownik usunięty
Bobby_G

Powiedzmy sobie szczerze czy wyobrazacie sobie Adamka w ringu z golota 96 ;D

powiedzmy sobie szczerze czy wyobrażasz sobie Gołote ze Spartakusem z 50 p.n.e. ?

użytkownik usunięty
h4r

Spartakus bylo bokserem ? Nie przypominam sobie . Adamek i Golota sa obydwoje bokserami i mozna ich porownywac . Dla mnie Golota w latach swietnosci mial wszystko lepsze od Adamka Warunki fizyczne , cios, technike , Zaskakiwal tez szybkoscia jak na te wage (108 kg.) Z kim wielkim Adamek walczyl ? Pytam sie Ciebie ? Jego jedynym dobrym przeciwnikiem byl Chad Dawson i w tej walce Adamek przegrał . Widziales jego walke z Grantem . Grant byl juz wtedy wyboksowany , stary i wolny . a mimo to Adamek wypadl slabo . Malo tego o malo nie zostal znokautowany . Golota walczyl z Grantem w jego primie i dwa razy mial go na deskach , do momentu wycofania sie (ostatnia runda) wygrywal na punkty . WYOBRAZASZ SOBIE ADAMKA Z RIDDICKIEM BOWE W JEDNYM RINGU ? watpie zeby Adamek przetrzymal z nim chociaz jedna runde . Bowe wygral dwa razy z holyfieldem a Golota go obil jak jakiegos amatora .Dla mnie GOLOTA JEST DWUKROTNYM NIEKORONWANYM MISTRZEM SWIATA . ZOSTAL OSZUKANY ..tyle w temacie !!!!!!!!!!!! Golota w walce z Adamkiem byl kontuzjowany , wyboksowany , stary . Adamek go perfidnie wykorzystal .Ciekawe czy mialby odwage z nim walczyc gdyby ten byl kilka lat mlodszy .

Powinien byc mistrzem federacji IBF i WBA bo kto ma pojecie o boksie to wie ze te walki wygrał z Byrdem i Ruizem,a co do Adamka dobrym przeciwnikiem był jeszcze Bell z ktorym wygrał przed czasem ale z Andrzejem nie wygrałby jak był w swojej niesamowitej formie z lat 90.