Andrzej Saramonowicz

4,9
701 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Andrzej Saramonowicz

Tworzy odwazne komedie, chlop z jajami, na szczescie nie przejmuje sie opiniami innych
ludzi, gdyz rozumie, ze kazdy ma swoje poczucie humoru. Ja w jego filmach widze klimat,
specyficzny humor i przede wszystkim brak blaznowania czy strachu przed wkraczaniem w
pewne tematy, za co jest ganiony i obrazany przez nietolerancyjnych ludzi.

de_niro_fan_500

No wg mnie ma kiepskie poczucie humoru. Takie na poziomie podstawówki, może gimnazjum. To nie jest inteligentne kino. Pozostawia wiele do życzenia.

jakisfacet

ale jesli chodzi o luzna komedie, jakie on tworzy, jak najbardziej prawidlowie ;) gdybyscie przestali zgrywac takich inteligentnych, moze byscie go docenili

de_niro_fan_500

Jego komedię obrażają inteligencję widza, który ma więcej niż IQ 50...

Alex303

wiele wykształconych osób ten film bawi. I akurat w Testosteronie humor w wielu miejscach był naprawdę na wysokim poziomie. Może stąd nominacja do Złotej Kaczki? Albo wygrana w tym ze tak powiem konkursie za 'Ciało'? 'Ciało' to film naprawdę błyskotliwy i zabawny, z małą ilością przekleństw.

de_niro_fan_500

Tak, oczywiście. Wielu wykształconych ten film bawi, bo Ty tak napisałeś i jest to prawda objawiona. :)

Tak na dobrą sprawę wykształcenie nie gra żadnej roli w odbiorze filmu. Sprawa jest o wiele prostsza. Albo się gust ma, albo się go nie ma. Albo ogląda się naprawdę dobre i wartościowe kino, albo popuszcza w gacie na tego typu pseudo komedyjkach. I nikt mi nie wmówi, że o gustach się nie dyskutuje. O gównie należy mówić, że to gówno, a nie zawijać w kolorowy papierek co by tylko w imię poprawności politycznej nie obrazić czyjegoś gustu.

Kuba1982

to nie może być tak, że raz ktoś ogląda 'gówno', a raz wartościowe filmy? czy filmy wartościowe nie mogą podobać się tym, którym podobają się niezbyt inteligentne komedie? to się twoim zdaniem wyklucza? niby czemu?