Wkoncu ! wpelni zasluzona rola w "oszukianej" przyniosla Jolie nominacje do oscara. Zeszloroczne pominięcie aktorki za "cene odwagi" wywolalo niemaly skanal, wiec w tym roku, zostala nominowana, co wiecej zaraz za Winslet jest faworytką do nagrody ! zasluzenie. Gratulacje ;)
Zapomniało Ci się chyba o Anne Hathaway. A skąd opinia, że jest faworytką? Co do tego czy zasłużona czy nie, nie będę się wypowiadać, bo filmu jeszcze nie widziałam. Sądzę, że na nominacji się skończy - oby jej rola była naprawdę na miarę Oscara i obym się myliła, że Oscara nie dostanie:-)!
Film widziałam, rola Angeliny godna OSKARA w 100%. Wspaniała kreacja, patrzyłam z zapartym tchem. Film - dawno lepszego nie widziałam.
Moim zdaniem Anne Hathaway nie zasluzyla nawet na nominacje za role w "Rachel Getting Married" nie jest godna oskara a faworytką na pewno nie jest i nagrody w 90 % nie dostanie. Opieram sie teraz głównie rożnymi portalami filmowymi oraz zdaniem krytykow.
Jakimi portalami i zdaniem jakich krytyków? Broń boże się nie czepiam - chcę się tylko dowiedzieć, zanim film obejrzę. Ja co do kreacji aktorskich nominowanych Pań się nie wypowiadam, bo nie widziałam żadnej z nich - jak obejrzę będę mogła porównać. I tak jak mówiłam - bardzo bym chciała, żeby ją Akademia doceniła, bo jak dla mnie jest aktorką, która ma bardzo duży potencjał, ale niestety po sławie/nagrodach, które na nią spadły w latach 98/99/00, nie potrafiła tego wykorzystać i zaczęła grać w "komercyjnej papce"...
szczerze to nie bazuje na domysłach... nie interesują mnie te spiskowe teorie,że wszyscy wszystko dla kasy robią:-)
stwierdziłam tylko fakt a powody (domysły, plotki) mnie nie interesują.
Angeline wkońcu doceniono. W "oszukanej" rzeczywiscie zagrała rewelacyjnie, wydaje mi sie za najlepiej spośród wszystkich nominowanych (nie widzialem kate winslet w "zaklinaczu...").
Ciesze sie natomiast ze Kate nie zostala nominowana za role w "drodze do szczescia" i wydaje mi sie ze zloty glob za role w tym filmie byla zbedna...mogla nalezec do angeliny, bo zagrala lepiej niz kate.
Ale juz teraz wiadomo ze oscar dostanie winslet ;)) po tylu nominacjach akademia przyzna jej tego oscara.
Najlepsza Aktorka :
Anne Hathaway za rolę w filmie "Rachel Getting Married"
Angelina Jolie za rolę w filmie "Oszukana"
Mellisa Leo za rolę w filmie Frozen River"
Meryl Streep za rolę w filmie "Wątpliwość"
Kate Winslet za rolę w filmie "The Reader. Zaklinacz słów"
To lista innych kandydatek oprócz Jolie.
Jeszcze nie wiem kogo faworyzować, nie widziałam tych filmów. Jednak myślę, że Winslet miała dobry rok i dostanie Oscara.
Nie to, że nie życzę Winslet Oscara - jest bardzo dobrą aktorką, ale podobnie tak jak Ciebie drażni Jolie, ja jakoś się do Winslet przekonać nie potrafię:-) Może po obejrzeniu "Drogi do szczęścia" i "Zaklinacza słów" zmienię zdanie;-)
Zobaczymy za miesiąc na kogo wypadnie - nominacje i rozstrzygnięcia Oscarowe ciężko jest bowiem przewidzieć. Ja się np. absolutnie nie spodziewałam 13 nominacji dla "Buttona".
A moim zdaniem nagrodę powinna dostac Winslet albo Streep.
Póki co Jolie nie odebrała ani Złotego Globa, ani SAG Awards za tą rolę i za ten film.
Wszystko zgarneła albo Streep albo właśnie Kate .
Nominacje do tych nagród są praktycznie indentyczne jak do Oskarów, mówi się że Złote globy są jakby zapowiedzią tego co może sie tam stać.
Wydaje mi się że nie dostanie tej nagrody mimo wszystko.
Niewiem, okaze sie to za miesiąc.
byłaby niespodzianka,gdyby ona i Brado dostali ,ale to mało prawdopodobne.Moją Oscarową faworytką jest Streep i tak babina ich wszystkich wykasowała!!! Zać co do mężczyzny to mam dylemat: Sean,czy Mickey? Chyba jednak Sean wygrywa.Drugoplanowe,nie wiem,ponieważ jeszcze wszystkich nie widziałam,ale niewiele mi zostało.właśnie robie sobie seansik!:P Pozdrawiam maniacy
niespodzianka by była ale to nierealne :P
a streep to żywa legenda, wygrała juz wszystko co mozliwe, wiec moze czas aby ktos inny cos zdobyl?
Ja uważam że teraz jest czas Winslet. Większość nagród trafia do jej rąk .
Myśle że w tym roku Pitt i Jolie wyjdą z pustymi rękoma. :)