Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 413 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Nie wiem ale jakoś nie potrafię się przekonać do tej aktorki. Odnoszę wrażenie że stosunek
jej urody do gry aktorskiej i filmów w jakich gra to 10 na 1 . Fakt że nie widziałem jej
wszystkich filmów tylko garstkę jak aleksander, tomb raider , kolekcjoner kości , pan i pani
smith, być może coś jeszcze. Ale mam takie uczucie że ona w każdym z tych filmów jakoś
jest taka podobna , mało interesująca. Być może są bardzo dobre jej rolę , ale jeżeli tak to
proszę podać mi tytuły z chęcią kiedy zobaczę, wtedy może zmienię zdanie. Po prostu
zastanawiam się czy gdyby nie jej uroda to czy nadal byłaby taka rozpoznawana i super
popularna . Jeżeli chodzi o aktorki to wole julie roberts może nie jest jakaś super piękna
ale ma w sobie taką naturalność. Tak czy siak pozdrawiam wszystkim i czekam na
propozycje jakiś ciekawych ról z angeliną jolie.

Ravencrest

Mam dokładnie tak samo. W każdym filmie nie widzę bohaterki , w która się wciela, tylko tą sławą Angelinę, tyle tylko że przebraną za kogoś. Jedynym filmem w którym naprawdę mi się podobała była "Oszukana" i "Gia". A cała reszta jest na jedno kopyto

Ravencrest

Myślę dokładnie tak samo. Mam wrażenie, że każda mało znana aktoreczka jest lepsza od niej. Jest po prostu strasznie sztuczna. Wychodzi i wypala tekst bez uczuć, bez emocji. Filmy są cholernie nudne. Teraz jak widzę, że gra w ogóle nie oglądam filmu :)

Ravencrest

Popieram opinie kolegi.Z łóżka oczywiście bym jej nie wyrzycił,ale żadna rola pani Angeliny nie zapadła mi w pamięć

waldek_8

Ona dobrze zagrała w filmie przerwana lekcja muzyki i w sumie za ten film dostała oskara, ale fakt dużo ról ma takich że gra taka samą postać jakiejś super bohaterki, a właśnie ciekawie by było jakby grała osoby np chore psychicznie.

waldek_8

Z łóżka to ona by Cię mogła wyrzucić sądząc po tym że większość scen walki w filmach gra sama bez udziału kaskaderek:-) a tak na serio myślę że pani jolie nie potrafi się dobrze sprzedać startowała od girl interrupted i gia a skończyła na filmach typu zabili go i uciekł jak chcesz cuś bardziej ambitnego z AJ to jest taki film beyond borders= bez granic z 2003 tam widać że angelina potrafi dobrze zagrać no ale chyba zgarnia większą kasę za badziewia w stylu salt czy wanted Pozdrawiam

Ravencrest

Obejrzyj sobie "Przerwaną lekcję muzyki". Jedna z najlepszych kreacji w historii kina, którą można porównać jedynie z J. Nicholsonem w "Locie nad kukułyczym gniazdem" czy Joe Pescim w "Chłopcach z ferajny".

Dangera

To chyba jednak mało filmów z wybitnymi rolami widziałeś, skoro ta rola Angeliny takie wrażenie na Tobie wywarła..

Ravencrest

Może na początek zacznę od tego, że role w większości Angelina ma dobre. Bardzo dobrze zagrane, a co najważniejsze wczuwała się w nie. Co do filmów to jest różnie, jednakże zła produkcja nie równa się złej kreacji aktorskiej. Ja może wymienię swoją najlepszą trójkę:
1. "Oszukana"- genialny, poruszający dramat w reżyserii Estwooda. Angelina pokazała głębie bohaterki. Przejścia pomiędzy stanami przykładnej matki, a kobiety popadającej w obłęd po stracie dziecka są płynne, prawdziwe, przesycone emocjami.
2. "Przerwana Lekcja Muzyki"- Angelina była dosłownie ozdobą filmu. Jej bohaterka zmagała się z problemami natury psychologicznej jak uzależnienia. Wszelkie zmiany jakie zachodziły w jej osobowości i charakterze zostały pokazane w taki sposób, aby widz mógł je ciągle analizować. Oscar zasłużony.
3. "Gia". Tutaj chyba nie ma co się rozwodzić. Rola Gii Marii Carangi uważana jest za jedną z najlepszych w kategorii filmów biograficznych.
Z lepszych można wymienić tuta Cenę Odwagi, Dobrego Agenta, 60 sekund, Bez Granic (naprawdę nie rozumiem nominacji do Maliny) czy nawet Turystę, w której świetnie pokazała zdystansowaną, opanowaną, pewną siebie agentkę Interpolu, która to potrafi każdego owinąć sobie wokół palca.

tomb2525

Zgadzam się z Tobą w 100% dla mnie jest jedna z najlepszych aktorek, a to że jest piękna dla mnie najpiękniejszą kobietą na świecie to tylko jej atut.Wczuwa się w role poza tym bardzo dobrze gra.Jej piękno pochodzi z jej wnętrza.Poza tym gra w większości filmów bez kaskaderki hmmm...

nikola200

Czasami mam wrażenie, że zamiast skupić się na jej grze, ludzie interesują się tylko urodą, co owocuje tym, iż tutaj na forum padają słowa, że ona "tylko wygląda" co nie jest prawdą. Jej wygląd przesłania to pewnym osobom odbiór przez co nie mogą obiektywnie jej ocenić. Ja, mimo tego, że uważam ją za piękną kobietę, to umie dostrzec jej lepsze jak i gorsze role. Tak te drugie również ma np. Co za Życie lub Grzeszna miłość (tutaj mówię o kreacjach, a nie o samym filmie) Każdy ma swoje wzloty i upadki. Nawet Angelinie nie dało się ich uniknąć.

tomb2525

tak to prawda masz rację są filmy gorsze i lepsze z nią, ale podoba mi się sposób w jaki gra i wczuwa się bardzo w role.