Witam!Biorę udział w zajęciach z lingwistyki na temat różnic pomiędzy językiem uzywanym przez kobiety i mężczyzn i w związku z tym mam do przygotowania pewien projekt.Projekt ten dotyczy Angeliny Jolie-chodzi o to w jak różny sposób jest ona odbierana przez obie płcie i co sprawia że wzbudza zainteresowanie wszystkich bez względu na płeć i orientację seksualną.Mam kilka pytanek na które chciałabym dostać odpowiedzi:
1.Co najbardziej lubisz w Angelinie Jolie?:
a)wygląd
b)osobowość
c)talent
d)coś innego (co?)
2.Co podoba ci sie najbardziej w jej wyglądzie?:
a)usta
b)oczy
c)piersi
d)tatuaże
e)pupa:)
f)coś innego (co?)
3.Co podoba ci się w jej osobowości?:
a)bezpośredniość
b)umiejetne godzenie kariery z macierzyństwem
c)chęć pomocy innym
d)biseksualizm
e)coś innego (co?)
4.Jaki film z jej udziałem lubisz najbardziej i dlaczego??
5.Dlaczego podoba się heteroseksualnym kobietom??
to mniej więcej tyle...przynajmniej na razie...
z góry dziękuję za odpowiedzi:))))
Proszę o podanie info dotyczącej płci i przedziału wiekowego dla efektywniejszego porównania:)))
hej,z przyjemnoscia wezme udzial w ankiecie:),a wiec:
1)odp. b -osobowość. sadze,ze Angelina jest silna kobieta,ktora nie da sobie pluc w twarz.zawsze odda cios.jest szczera i mowi co mysli.ma gdzies to,ze amerykanie uwazaja ja za szalenca.pomaga uchodzcom i przesiedlencom.ma wielkie serce.i chce zmienic ten swiat chociaz wie ze sama temu nie podola,ale dzieki niej juz jest troche lepiiiej:)jest poprostu swietna osoba i nie da sie jej nie zauwazyc.poprostu wyroznia sie z tlumu.nie tylko dzieki swojej urodzie lecz tak jakby jej osobowosc rzuca sie w oczy:)
2)odp.a i b-usta i oczy. ma magiczne oczy,w ktere kazdy chce patrzec:)usta ma przepiekne.chcialabym miec takie.chcialabym sie z nia kiedys calowac,ale wiem ze to nie mozliwe...niestety...lubie rowniez tatuaze angelizy.sa zajebiste:)
3)odp.a i c. wybralam te odpowiedzi,poniewaz to nie jest sztuka byc biseksualnym.oczywiscie dobrze,ze Angelina mowi o tym w prost i chyba nikomu to nie przeszkadza:)cenie Angie za jej chec pomocy.Wydaje mi sie,ze Jolie sobie siwtnie radzi w zyciu,pmmimo tylu przeszkod,ktore staja jej na drodze.ma silna osobowosc.
4)hm.. to pytanie jest dla mnie oczywiste.moim ulubionym filmem z Angelina jest "Gia".kiedy zobaczylam "Gie" po raz 1 bylam poprostu ...(nie wiem jak to okreslic)bylam...zachwycona,wz ruzona i bog jeden wie co jeszcze..poprostu kocham ten film.i wydaje mi sie ,ze wiele wniosl do mojego zycia.po jego obejzeniu nie moge przestac plakac.jeszcze zaden film mnie tak nie ruszal.a na dodatek jeszcze ta muzyka ...jest siwtnie dobrana.podczas ogladania filmu ciarki po mnie przechodza.choc znam juz koniec na pamiec to i tak sie wzruszam.Angelina zagrala Gie perfekcyjnie.pewnie gdyby film wszedl do kin zdobylaby oscara.przejmujemy sie losami Gii.po obejzeniu wcielam sie w Gie.takie wielkie wrazenie wywarl na mnie wlasnie tan film.kto go widzial chyba podziela moje zdanie:)
5)szczerze mowic sama nie wiem.kazdy ma prawo do wyboru pomiedzy homo a hereto seksualnoscia.tzn. tego sie nie wybiera z dnia na dzien...mysle,ze wiekszosc kobiet szuka czegos innego...jak by to powiedziec...wiekszosc kobiet jest hetero,poniewaz taka juz jest ich natura,a inne chca czegos innego niz same maja.-przeciwienstw.nie wiem jak ci to powiedziec.mam na ten temat zdanie,ale nie umiem tego napisac...kurcze..
kobieta-15 lat
no coz to juz koniec ankiety.pozdrawiam :*
i dodam cos jeszcze. wg. mnie Angelina ma wielki talent.swietnie gra:)
ps.niektorzy mowia,ze angeline powinni wychwalac faceci a kobiety powinny bronic swojej urody i nie wtykac w to nosa.sadze ze to jedna wielka bzdura,poniewaz kazdy ma prawo do wlasnego zdania i nikt nie moze mu zabronic go wypowiedziec na glos.juz mamy rownouprawnienie w panstwie!faceci wcale nie sa mocniejsza plcia.
nie obrazam facetow tylko mowie to co mysle.
pozdrawiam wszystkich:*
hej zatem jestem facetem (mam nadzieję :)), 18 l i hetero:)
moje odpowiedzi to:
1-B), 2-B), 3-A), 4-przerwana lekcja muzyki to naj a potem złodziej życia i TR, 5- booo jest (przynajmniej wg mnie) nowym kanonem piękna czyms takim jak marlin i jest naturalna a nie sztuczna jak PAMELKA
NAJBARDZIE W ANGELINIE LUBIĘ JEJ SPOSÓB NA ŻYCIE
NAJBARDZIEJ PODOBAJĄ MI SIĘ JEJ USTA I TATUAŻE
PODOBA MI SIĘ TO,ŻE CHOCIAZ JEST WSPANIAŁĄ AKTORKĄ TO JESZCZE POTRAFI POMAGAĆ INNYM
A ULUBIONYM FILMEM MOIM Z NIĄ JEST ZŁODZIEJ ŻYCIA.PONIEWŻ MYŚLĘ,ŻE CHYBA TAK SAMO JAK W TYM FILMIE ZACHOWUJE SIĘ NAPRAWDE W ŻYCIU
A TO MNIE WOGÓLE NIE OBCHODZI !!!!!!!!!!!! UWIELBIAM JĄ !!!!!!
1 - A, B i C łącznie
2 - F - twarz (bez sensu jest rozdzielanie twarzy na części składowe, bo liczy się kompozycja całości, a nie elementy)
3 - E - że jest zwariowana
4 - Gia i Grzeszna miłość
5 - Nie wiem, nie byłem nigdy heteroseksualną kobietą. :)
Facet, 28
Ave !
1.A,B z początku jak zawsze A ale bo dłuszym oglndaniu B taaak nie ma co tu pisać bo tylko pogrsze A,B
2.Nigdy C , tym bardziej A, zawsze B , i D hehe a o E nie słyszłem :]
3.A tak to najwieszk atut Angeliny nom i oczwscie D bez którego niektóre filmy by były mniej ciekawe :)
4.FoxFire 1 jal zawsze zostaje najlpeszy bo nie było w tym Filme Żadengo pana i dobrze i za to najwiekszy + a i lubie Magnum 44 :]
5.Bo ja wiem przeciesz nie jestem tu sie nie wypowiem z racj bytu Mężczyną
1 b)
2 a) i d)
3 c) i a)
4 "Gia" oraz "Kolekcjoner kości" w drugim pokazałą talent a nie ciało a w pierwszym pokazała dobrą grę jak na młodą aktorkę
5 łatwe pytanie i prosta odpowiedź piękna kobieta, inteligentna, umiejąca opiekować sie dziećmi, wielkoduszna, wkłąda swe serce w prace np w UNHCR, ale co tam kązdy ma ochote spróbować czegoś innego taki jest fakt
kobieta -18
1. b
2. a,b,c,d :)
3. a i c
4. "Gia" bo to pierwszy film, w którym ją zobaczyłam i zauroczyła mnie zupełnie zarówno swoja grą jak urodą.
5. Hymm kiedyś przeczytałam w jakiejś gazecie, że ok 90% kobiet jest biseksualna, tylko, że większość nie zdaje sobie nawet z tego sprawy :P wszystko zalezy od kultury w jakiej sie wychowujemy :] wydaje mi się, że moze byc w tym coś z prawdy, bo chociaż na codzień pociagają mnie wyłącznie faceci, to w przypadku Angeliny ona jest dla mnie tak seksualną osobą, że byłabym wstanie wzbić się ponad różnice płci ;] (w innych słowach, jest jedyną kobietą na ziemi, która autentycznie mnie pociąga:) :P
A cóż to za pytanie?
Ona jest z kosmosu, bo takie cuda to na Ziemii nie stapaja!
Chyba kupie motor i pojade po nia do ju es ej !!!
Ogólnie to mysle, ze ona nie istnieje i wszyscy po prostu wkrecili sobie OGROMNY schemat!
Na początek notka o sobie jak prosiłaś: Płeć: męczyzna (haa) wiek 23 wykształcenie w trakcie.
1 a) wygląd (to było by na pierwszym miejscu) b) osobowość (zachowuje się jak rozkapryszone dziecko) c) talent (jej talentem jest nieprawdopodobna urodaale jest zbyt zapatrzona w siebie by być dobra aktorką)
2a) usta
3) f) jej skrajne zapatrzenie w siebie.
4) Nie widziałem jej nigdy by zagrała choćby poprawnie.
5) Sądze że ze względu na nieprawdopodobną urode, kobiety chciały by być tak piękne jak ona.
(uwaga pisze bez korektora)
Jestem wielką fanką Angeliny!!! 1.b 2.a 3.c 4.Przerwana lekcja muzyki, bo bardzo mnie poruszył.Ale lubię się też pośmiać przy Co za życie! 5. Bo jest piękna, inteligentna i ma dobre serce. Czegóż chcieć więcej??? Jestem dziewczyną. Mam 16 lat. Nara, pozdrawiam wszystkich fanów Angie :-))))
1. b) i c)
2. a) i b)
3. a) i b) i c)
4. Moimi ulubionymi filmami z Angie są oczywiście "Gia" i "Przerwana Lekcja Muzyki" .Dlaczego?? Bo jej kreacja aktorska zdecydowanie mnie przekonała, uwierzyłam w to co zobaczyłam na ekranie i poruszyło to mną.Po obejrzeniu filmu usiadłam i zastanowiłam się nad tym co zobaczyłam...
5.Dlaczego podoba się heteroseksualnym kobietom?? Bo jest taka jaka jest.Jest sobą, robi co uważa za stosowne, tak samo też się zachowuje i mówi co myśli, innymi słowy jest całkowicie wiarygodna i naturalna.A jej usta, oczy są po prostu śliczne i do tego strasznie zmysłowe co nie pozostaje bez echa... a ponadto jak już ktoś wcześniej napisał każdy chce spróbować czegoś innego w życiu, to chyba jest jakaś ciekawość przed nieznanym :p
aaa dane Kobieta, 18 lat
Fenomen? Jaki fenomen? Jest ladna i nic wiecej poza swoja uroda nie ma do zaoferowania. Denna z niej aktorka i grywa w slabiutkich filmach.
Hej! Jestem dziewczyną - 15 lat
1) c ; 2) b ; 3) b ; 4) "60 sekund" uważam, że zagrała tam dobrze i naturalnie, a poza tym nieźle wygląda w blond włosach :) 5) Podoba mi się, bo
1. Jest piękna
2. Zdolna
3. Po części napewno chcuiałabym być taka jak ona
Kobieta, przedział wiekowy od 15 - 24 lat ;)
1) b
2) a i b
3) a
4) "Przerwana lekcja muzyki" i "Gia"
5) Uwielbiam ją za charakter, talent i urodę. Czasami przeraża mnie to że czuję że jestem biseksualna jak na nią patrzę... Ma coś takiego co mnie przyciąga do niej.
więc chłopak - 15 lat
1. a b i c równocześnie... jest piękna... może nie fascynująco piękna ale, piękna... ma osobowośc... tego nikt jej nie może zarzucić... i talent... ale to zależy w jakim filmie... porównajmy sobie takiego tomb ridera a przerwaną lekcje muzyki albo Gie ... nie ma porównania... więc talent to tak zależy... ale jak sie postara to umie grać ;]
2. a i b.... usta może dla niektóeych wyglądaję koszmarnie ale dla mnie zupełnie przywoicie... oczy jolie ma piękne... bez wątpienia...aha... i jeszcze wiele osób w moim otoczeniu mówi że ma sztuczne piersi... nie zgadzam się z tym ... ma piękne piersi ale oczy i usta wygrywają ;)
3. a i c... bezpośredniość - nie boi się mówić o swoich opiniach i poglądach... bardzo ją za to szanuje... chęć pomocy innym to chyba nikt nie ma wątpliwości ;]
4. hmmm... bez wątpienia Przerwana Lekcja muzyki... to jest tak świetny film że tego nawet nie da się okreslić... <mysli> zagrała tam perfekcyjnie... to jest chyba nawet najlepszy fil jaki w życiu widziałem... a napewno w roku 1999... ale i tak go uwielbiam... może tylko rywalizować z kill billem (kocham to - nie wiem dlaczego) i z titaniciem (co do tego fimu też nie mam wątpliwości ;))
5. a któż to wie... nie jestem kobietą...
1.Co najbardziej lubisz w Angelinie Jolie?:
D - Angelinę. Za wszystko. Bo to co wymieniłeś składa się właśnie na nią. Nie lubię jej osobowości czy wyglądu. Lubię JĄ. Za to jaka jest.
2.Co podoba ci sie najbardziej w jej wyglądzie?:
F - Angelina. Bo gdyby miała inne usta, piersi czy oczy - nie byłaby już Angeliną. Wszystkie części jej wyglądu składają się na ideał. Jeśli zaczniemy rozkładać ją na czynniki pierwsze - nie będzie już ideałem.
3.Co podoba ci się w jej osobowości?:
E - Angelina. Za wszystko, co wymieniłeś i wiele innych rzeczy. Za to jaka jest. Nie jest idealnym człowiekiem, ma wady jak my wszyscy, ale tym, co sobą prezentuje, tym, co robi, swoim podejściem do życia sprawia, że piszemy teraz o niej, a nie o Marysi Kowalskiej.
4.Jaki film z jej udziałem lubisz najbardziej i dlaczego??
Wiadomo, "Przerwana Lekcja Muzyki", bo dostała oscara, bo była świetna i uwierzyłem w jej wersję Lisy Row.
"Cena odwagi", na której miałem okazję być ostatnio w kinie, za przekonującą rolę i niezwykłą urodę, choć z nowym "imidżem"
Dwa tytuły, które wyróżnić postanowiłem. Ale również "60 sekund", "Zmęczenie materiału", "Gia", "Co za życie", "Gra w serca", "Złodziej życia", "Foxfire", "Bez granic", "Bez dowodów", "Grzeszna miłość", "Hakerzy", "Prawdziwe kobiety", "Kolekcjoner kości", a nawet obie części "Tomb Raider", które choć były kiepskie - pokazały nam Angie z nowej strony. Jedyny filmy, w których Jolie wypadła średnio lub nawet słabo, oczywiście według mnie, to "Aleksander", ale sam film był wielką porażką, więc...
Innych nie widziałem, lecz mniemam, że są to kolejne znakomite kreacje : )
5.Dlaczego podoba się heteroseksualnym kobietom??
Nie jestem kobietą anie heteroseksualną, ani żadną inną, ale myślę, że odpowiedx na to pytanie jest prosta: A jak ona może się komukolwiek nie podobać? : )
Jestem dziewczyną mam 17 lat, a oto moje odpowiedzi:
1. B)C)
2. A)B)D)
3. A)B)C)
4. "Przerwana lekcja muzyki" i "Złodziej życia"-w obu tych filmach jest coś co przyciąga mnie jeśli chodzi o postacie kreowane przez Angelinę, ale sama nie wiem co.
5. Nie wiem, mi samej się podoba, a ja zawsze myślałam, że to ze mną jest coś nie tak. Angelina ma ten magnetyzm w oczach i pewnie coś jeszcze, ale każdego przyciąga zupełnie coś innego. Ja też ją kocham:)
Hej;)
1.
d) zaangażowanie w sprawy międzynarodowe i propagowanie adopcji.
2.
b)
3.
c) i b)
4. Najbardziej ''Przerwaną lekcję muzyki'', ponieważ to naprawdę świetny film:). Spodobały mi się jego bohaterki i te wszystkie emocje jakie nimi targały.
5. Trudno powiedziec. Mi osobiście się podoba, ponieważ ma coś bardzo magnetycznego w oczach, a przy tym gdy mówi ten ''błysk'' się wyostrza:).
Kobieta (bez wiekowa;))
Kobieta, 20 hetero
1b
2a
3d
4 Przerwana lekcja muzyki.
Swoja rola 2planowa przycmila Winonę Ryder. Zagrała bardzo naturlanie,kreacji tej niczego nei brakowało. Nie wiem jakim cudem, ale w tym filmie nie bylo 'za duzo angeliny.' Bylo idealnie:):)
Nie jestem jej fanką, ale to może być ciekawe;)
1)d- to, że pomaga biednym dzieciom
2)a
3)c
4),,Przerwana lekcja muzyki" widziałam ją w kilku filmach (4 albo 3)ale tutaj zagrała fenomenalnie.
5)Hmm...myślę, że ona ze swoją piękną, kobiecą urodą jest dość męska, choćby w stylu życia.
Kobieta, 15 lat
Widzę, że dalej podajecie odpowiedzi, a ta ankieta jest już pewnie dawno nieaktualna. Została napisana trzy lata temu ;)
proszę bardzo :P
1) b) zalezy jednak co masz na mysli- bo osobowość uznaję, że znam kiedy poznaję osobę a tutaj torchę ciężko powiedziec, ze ją znam :P
2) b) no i d) :P ale jak można tylko jedna to bardziej b.
3) b)
4) najbardziej chyba lubię kolekcjonera kości chociaż przerwana lekcja muzyki tez była niezła. ogólnie wydaje mi sie, ze bardzo dobrze wygląda w filmie kiedy ma rolę buntującą się przeciw czemuś/ komuś i chce narzucić swoją rację. Kurczę, :P jednak wybiorę kolekcjonera.
5) hmm... nie wiem. Nie pociągają mnie kobiety (jestem heteroseksualną osobą płci żeńskiej :P), a fenomen Angeliny to chyba to, że panie chcą się do niej upodobnić, poczuć jej władzę.. a może poniekąd to, że była z Bradem P. :D Inaczej nie mam pomysłów :D
6) kobieta jak już napisałam =P, lat 17 (bez dni paruu :P) jbc to daj znać ja lubie takie testy :D
pozdrawiam i miłej pracy życzę :D