Nie będę ukrywała,że nie jestem fanką ani jej urody, ani jej artorskeigo kunsztu.
Wypowiadałam się już w pewnych miejscach na ten temat, więc nie chce się w żaden sposób powtarzać.
Tak naprawdę ciekawi mnie jedna sprawa. Angelina Jolie znana jest ze swojej działalności charytatywnej, zawsze wszyscy o tym piszą gdy ta przekazuje jakąś sumę potrzebującym(co wedłóg mnie jest doskonałym marketingiem i nie ma w tym nic z bezinteresowności,ale to temat drugorzędny)... i tu nasuwa się moje pytanie. Czy ktoś wie co za te pieniądze zostało wybudowane, kupione, czy cokolwiek one zrobiły faktycznie dla tych dzieci?
Nie chodzi mi tu o jakieś plotki, domniemania, ale fakty potwierdzone przez wiarygodne źródła.
Bo odnosze wrażenie (może mylne),że jest głośno gdy Jolie oddaje kase, ale wszystko ucicha i nikt nie mówi o tym,że za pieniądze wybudowano np. szkołę (tak jak to miało miejsce w przypadku O.Winfrey).
Zdaje sobie sprawę,że to strona filmowa, ale pytam z czystej, niezaspokojonej ciekawości.
Pozdrawiam :)
nie mam dowodów (tj. linków) ale obiło mi się o uszy, że z okolicy z której adoptowała Zaharę przeznaczyła pieniądze na wybudowanie szpitalu położniczego
czy faktycznie wybudowano - nie wiem, bo wiadomo, że chęci ma się dobre ale kasa i tak gdzieś się rozpłynie
Tak wlaśnie myślałam,że mało będzie linków i dowodów które sprawią,że może trochę zaakceptuje jej działalność charytatywną i uznam,że jest faktyczna i bezinteresowna.
Niewiem, może ktos inny będzie wiedział cóś więcej na ten temat, bo zaczynam mieć zdanie,że z tych pieniędzy Jolie więcej jest szumu niż faktycznych zysków i charytatywności.
Niewiem, pewnie się myle, ale tak to poprostu wygląda. :)