Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 004 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Nie będę ukrywała,że nie jestem fanką ani jej urody, ani jej artorskeigo kunsztu.
Wypowiadałam się już w pewnych miejscach na ten temat, więc nie chce się w żaden sposób powtarzać.

Tak naprawdę ciekawi mnie jedna sprawa. Angelina Jolie znana jest ze swojej działalności charytatywnej, zawsze wszyscy o tym piszą gdy ta przekazuje jakąś sumę potrzebującym(co wedłóg mnie jest doskonałym marketingiem i nie ma w tym nic z bezinteresowności,ale to temat drugorzędny)... i tu nasuwa się moje pytanie. Czy ktoś wie co za te pieniądze zostało wybudowane, kupione, czy cokolwiek one zrobiły faktycznie dla tych dzieci?
Nie chodzi mi tu o jakieś plotki, domniemania, ale fakty potwierdzone przez wiarygodne źródła.
Bo odnosze wrażenie (może mylne),że jest głośno gdy Jolie oddaje kase, ale wszystko ucicha i nikt nie mówi o tym,że za pieniądze wybudowano np. szkołę (tak jak to miało miejsce w przypadku O.Winfrey).

Zdaje sobie sprawę,że to strona filmowa, ale pytam z czystej, niezaspokojonej ciekawości.
Pozdrawiam :)

dziabonczek

nie mam dowodów (tj. linków) ale obiło mi się o uszy, że z okolicy z której adoptowała Zaharę przeznaczyła pieniądze na wybudowanie szpitalu położniczego
czy faktycznie wybudowano - nie wiem, bo wiadomo, że chęci ma się dobre ale kasa i tak gdzieś się rozpłynie

diana6echo

Tak wlaśnie myślałam,że mało będzie linków i dowodów które sprawią,że może trochę zaakceptuje jej działalność charytatywną i uznam,że jest faktyczna i bezinteresowna.

Niewiem, może ktos inny będzie wiedział cóś więcej na ten temat, bo zaczynam mieć zdanie,że z tych pieniędzy Jolie więcej jest szumu niż faktycznych zysków i charytatywności.

Niewiem, pewnie się myle, ale tak to poprostu wygląda. :)