Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 004 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

moim zdaniem jej najlepszą rolą była rola w "Przerwanej lekcji muzyki", acz kolwiek wykazała się również w "Ściganych".

dida_b

A czym się wykazała w "Wanted"? - tak z ciekawości pytam:-) Bo jak dla mnie to tylko tym, że potrafi żonglować pistoletami, strzelać, skakać z mostów i okładać facetów...;-)

Co nie zmienia faktu, że bardzo ją cenię. Nie jest jednak aktorką tak wszechstronną jak np. Meryl Streep i najlepiej jej wychodzą role dramatyczne - dlatego nie mogę się doczekać premiery "Changeling" -> taką Angelinę chciałabym częściej oglądać - bez tych kiepskich przerywników ("Tomb Rider" czy "Wanted"):-)

dziewona

Bardzo fajnie grała w "Tomb Rider" i w np."Kolekcjonerze kości" i
"Złodzieju życia" lubię ją w takich filmach ale jej najlepsza rola jest w "Przerwanej lekcji muzyki",

CloudStrife

Ludzie, proszę o jakieś konkrety! Co to znaczy "bardzo fajnie grała"? Dlaczego akurat najlepiej w "Przerwanej lekcji muzyki"? Takie posty jak Twój nic nie wnoszą, bo tak naprawdę nic nie znaczą:-)

dziewona

Dlaczego najlepsza?
Angelina w "Girl(...)" pokazała taki wachlarz emocji jakim dysponuje między innymi Meryl Streep- którą równiez cenię. Była tak realistycznie chora psychicznie, że działa na widza niczym najgorsze tortury, jednak dla takich efektów warto było.
A "Wanted" ten jej chłód...
Złodziej Życia, Kolekcjoner Kości- sexi policjantka
Tomb Raider- ucieleśnienie cyber fantazji
P.S."Gia"- to jest chyba najlepsza rola

Desperate

Wreszcie post z uzasadnieniem:-)

Ja tylko zarzuciłam Angelinie zbyt małą wszechstronność. W dramatach jest rewelacyjna, wcale nie gorsza od Meryl.

Co do najlepszej roli, to chyba jednak Lisa Rowe - była tak prawdziwa i sugestywna w tej roli, po mistrzowsku żonglowała emocjami - od euforycznego śmiechu poprzez gniew aż do totalnego smutku.

dziewona

Kto nie widział takich filmów jak "Przerwana lekcja Muzyki", "Gia" czy nowszy "cena odwagi" i genialny film Clinta Eastwooda "oszukana" niech się wogule nie wypowiada. Jolie zagrała w tych filmach (i nie tylko w tych) po prostu MISTRZOWSKO.
Powinna za nie dostac Oscary.
Same nominacje i 3 złote globy oraz 1 oscar nie wystarczą dla tak utalentowanej aktorki.
Teraz wszyscy sie skupiają na tym czy weźmie ślub z Pittem czy tez urodzi kolejne dzieci ;/ co też zasłania jej dokonania aktorskie ;/

Najpierw zobaczcie filmy - a potem sie wypowiadajcie ;/

mezus16

Za "Girl Interrupted" dostała oscara, w przeciwieństwie do Winony Rider. Ten film jest jak na razie według mnie jej najlepszym. Tak głęboko i prawdziwie zagrała, jakby była taka naprawdę i nie musiała udawać, naprawdę pokazała coś więcej niż tylko (co jest oczywiście ważne) umiejętności aktorskie.

danyxs

moim zdaniem jej najlepsza rola to "Oszukana"

Enemie

Jakieś argumenty? Czy mamy tak na słowo uwierzyć?

dziewona

"Girl..." Ja też za tym obstawiam, jak mówie na przemian z "Gia", moje argu,metny podałem wcześniej.
Ale wertyjąc jej filmografie znalezłem jeszcze "cene Odwagi" film który przeszedł bez echa je sli chodzi o Oscary a szkoda. Rola AJ była genialna. Niesamowite wczucie sie w postać przypominało wczesniej wspomnianą "Girl". Ten detektywistyczny wątek, chłodny, nieociosany został połączony z całkowitą bezbronnością i bezsilnościią w końcowych scenach filmu. Rewelacja AJ, rewelacja!

Desperate

Nie wiem "Gia" jeszcze nie widziałem, ale na pewno zobaczę ;)

dziewona

Argumenty? hmm... Angelina zagrała w "oszukanej" bardzo przekonywująco oczywiscie, w "przerwanej..." zagrałą rewelacyjnie, z tymi nastrojami itp zgadzam sie z tobą, natomiast w ostatnim filmie, pokazała na co ją stac w 100 %, po filmie dlugo nie moglem przestac myslec o jej grze aktorskiej. Zagrala najlepiej jak potrafi, dla mnie to najlepsza jej rola, moze tez dlatego ze jest to nieliczny film Jolie, ktory jest bardzo dobry. Angie płakala w niektorych scenach tak szczerze jakby jej to trafila sie tatragedia. Niekiedy nie moglem odroznic czy grala, czy tez jest to rzezczywistosc. Wiem ze jest to troche smieszne no ale to moje zdanie.

dida_b

wymieniliscie juz wszystko. Ja cenie ją szczegolnie za "Przerwaną..." i"oszukana" no i za "gia" ;**

oszukana012

"Ludzie, proszę o jakieś konkrety! Co to znaczy "bardzo fajnie grała"? Dlaczego akurat najlepiej w "Przerwanej lekcji muzyki"? Takie posty jak Twój nic nie wnoszą, bo tak naprawdę nic nie znaczą:-)"

Temat postu to "najlepsza rola" więc nie muszę podawać argumentów ale jak ci tak bardzo zależy to w każdej z tych ról grała bardzo przekonująco i udowodniła że jest wszechstronną aktorką, każdy z tych filmów wymagał innej gry i wcielenia się w daną postać co jej się znakomicie udało.