Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 004 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie
Heroes222

7/10 to moim zdaniem o wiele za dużo W filmie "Gia" jej aktorstwo było całkiem całkiem w "Zmęczeniu materiału" też dawała radę (albo po prostu świetnie pasowała do roli) . Po tym jak wcieliła się w postać "Lary Croft" przestała grać a zaczęła po prostu mówić co tam jej napisali w scenariuszu i tyle .

ja454

Nie oglądałem tego filmu
pzdr =)

Heroes222

Ja też tego nie rozumiem :| średnia z niej aktorka, taka kłoda na ekranie, nie wywołuje we mnie żadnych emocji, no ale facetów kreci więc dali 8 albo i wyżej.
Dla mnie dobra aktorka to np. Meryl Streep, która gra mega-naturalnie, bez sztucznego "podawania" wyuczonych kwestii.

czarovnica

Jak powiadasz Facetów kręci.
10/10 ulubiona
Każdy ma swój gust.

gosciu12

SHE IS THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20/10

kamil10025

Angelina może nie dorównuje takim aktorkom jak Helena Bonham Carter, Maryl Streep, Hilary Swank, czy Jodie Foster, ale jest na zasłużonym miejscu. Już nie jest taką aktorką ogólną, tylko wybrała swój konkretny kierunek. Tak jak Helena Bonham obrała kierunek złych charakterów, a Jennifer Aniston kierunek aktorki w kom. rom, tak Angelina wybrała kierunek aktorki-tajnej agentki. Ewoluowała. Zawsze świetna i zawsze jedyna w swoim rodzaju.

lila0202

Fakt. Teraz raczej cały czas będzie kojarzona z jakimiś tajnymi agentkami ale nie przesadzajmy. Jak na razie miała tylko takie cztery filmy a mianowicie Mr and Mrs Smith, Wanted, Salt i The Tourist (chociaż tutaj może nie aż tak bardzo zaznaczone). Ale trzeba przyznać że jest jedną z lepszych i najwięcej oglądanych aktorek. Panie które wymieniłaś są w 100% trafione, no może za wyjątkiem Carter. Jakoś jej nie lubię ale jako Belatrix jest świetna. Może to wynika z tego że rzadko z nią filmy oglądam.

lila0202

lila0202
co do Maryl Streep i Hilary Swank to się zgodzę ...
ale nie wiem w czym Helena Bonham Carter i Jodie Foster są lepsze od Angeliny ?
Jodie Foster znam przede wszystkim z "Taksówkarza" i "Milczenia". I nie tyle ona tam była dobra co same filmy...
A Helena Bonham Certer...jakoś nie przekonuje mnie jej gra...

qantum

Ja mam właśnie to samo. Co do Streep, Swank, i Foster. Po zastanowieniu są na równi z Jolie. Ale Carter jakoś tak mi nie podchodzi.

lila0202

Ooo nie nie nie, nie trawie tych aktorek.
To właśnie one nie zasługują swoim miejscom...
Nigdy nie dorównają ANGELINIE JOLIE

gosciu12

Chyba na odwrót