oglądałem "przerwaną lekcję muzyki" i zachwyciła mnie gra Angeliny, teraz jestem zadowolony że nie oglądałem tomb raidera bo miałbym inne podejście do aktorki (i pewnie nie skusiłbym się na Przerwaną...) a tak spokojnie mogę dać jej 9/10 i to na pewno nie za ładną buźkę...
czuję, że drzemie w niej duży potencjał aktorski, dopiero ma 29 lat więc jeszcze dużo czasu na dowód tego, że aktorstwo ma się we krwi (rodziców :P)
Bo za "Przerwaną lekcję muzyki" Angelina dostała oskara i rzeczywiście zagrała tam fenomenalnie ale filmy "Tomb Raider" też są dobre i warto je zobaczyć. Fakt że lubię takie filmy i może nie jestem przez to obiektywna ale i tak uważam że Angelina potrafi świetnie grać.
Angelina Jolie gra bardzo dobrze, ale w tytułach takich jak "Tomb Raider" nie wymagana jest gra aktorska w stylu "dramatycznym" itp. Tylko chodzi o to, by aktorka była wysportowana, zgrabna, "wymiarowa" i zdolna do poświęceń... Przypomnę, że Jolie wygrała casting do roli Lary Croft z takimi aktoreczkami jak:
1. Jennifer Lopez (konflikty z prawem u boku, wtedy, Puffa Daddy'ego
2. Salma Hayek (słaba znajomość angielskiego)
3. Sandra Bullock (uroda nie ta)
4. Catherine Zeta-Jones (ślub i kaska za foty z niego jej wystarczyły)
5. Demi Moore (brak konkretnego powodu)...
I co wy na to? To są oficjalne dane!!! A jeśli chodzi o "Przerwaną lekcję muzyki" to się całkowicie zgadzam z waszymi opiniami, ale zachęcam również do obejrzenia "lepszej" roli, jaką jest film p.t.: "GIA"...
Nigdy nie twierdziłam że do filmów w stylu "Tomb Raider" potrzebne są jakieś szczególne zdolności "dramatyczne", tylko mówiłam że lubię filmy tego typu, a to że casting wygrała Angelina bez względu na powód uważam za pozytywne dla tego filmu. Widziałam kilka filmów z Angeliną Jolie w których pokazała swoje zdolności aktorskie np. "Kolekcjoner kości", "Co za życie", "Przerwaną lekcję muzyki", "60 sekund" czy jeden z jej wcześniejszych filmów "Hakerzy" i po obejrzeniu tak różnych filmów widać że pani Jolie jest bardzo dobrą aktorką (i przy okazji jedną z moich ulubionych), żałuję tylko że niemiałam okazji obejżeć filmu "GIA" ale mam nadzieję to jeszcze nadrobić.
Co do filmu p.t.: "GIA", to muszę Cię zmartwić! Otóż nie wyszedł on oficjalnie nigdzie w Polsce! Był 25 listopada 2004 pierwszy raz pokazany ten film w TVN Siedem, i tam to widziałem... Jedynie pozostaje nabyć pirata... Albo kupić na ebay.de wersje z napisami francuskimi i niemieckimi :D Szkoda...
Film "GIA" leciał też na HBO a tam czasem wracają do wcześniej emitowanych filmów, a TVN i TVN Siedem często puszczają te same filmy w pewnym odstępie czasu tak że mam jeszcze szansę na obejrzenie a przynajmniej nadzieję ale i tak dzięki za wiadomość że nie wyszedł oficjalnie w polsce przynajmniej nie będę szukać na marne.
wg.mnie najlepszym filmem jest "Gia".Najlepszym jaki obejzalam i mowie wam ze nic go nie zastapi.Angelina podobala mi sie rowniez w "Grzesznaj Milosci" i "Przerwanej Lekcji Muzyki".A pozatym,ze dobrze gra to na dodatek ma super charakter(z tego co wyczytalam:wywiady itp. itd.).Ma w dupie kto co o niej mysli i ona sama mowi to co mysli i bardzo dobrze!!!!!!nie jest sztuczna w porownaniu do innych "aktoreczek" innego pokroju.Jest taka jaka jest i za to wszyscy ja lubia!!!pierdolcie sie wszyscy co myslicie ze jest sztuczna jak lalka barbie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
nie chcę cię zmartwiać, ale tak naprawdę każdy aktor jest taki jaki jest :P
to się nazywa showbuisness
Oczywiście ja oglądam na milion %, bo nie miałem wcześniej czasu na obejrzenie tego filmu! Słyszałem, że dobry, bo dużo moich znajomych go widziało :D Także POLECAM!!!