niby serwis plotkarski, ale przeczytajcie:
http://www.kaprysy.pl/4596/chce-po-francusku/
" "W Europie powstaje coraz więcej dobrych filmów" – uważa Jolie (jakby to Ameryka była stolicą poważnego kina)"
swietny komentarz autora w nawiasie
co Wy na to?
Ta, uczy się 2 lata ale jest pewna,że będzie mogła używać go w filmie.
Chyba laska ma za duże mniemalnie o sobie...
To dziennikarz narzucił ten temat, a Jolie właśnie NIE jest pewna czy póki co zna francuski na tyle dobrze by zagrać we francuskojęzycznym filmie. Powiedziała że jak sie jeszcze poduczy to nie ma nic przeciwko występowaniu w produkcjach europejskich.
"swietny komentarz autora w nawiasie"
Świetny komentarz? Ten komentarz świadczy tylko o tym, na jak gównianym poziomie są portale typu "pudele", czy tu akurat jakiś "kaprysy".
"Ta, uczy się 2 lata ale jest pewna,że będzie mogła używać go w filmie.
Chyba laska ma za duże mniemalnie o sobie..."
faktycznie francuzki jest jednym z tródniejszych języków do opanowania, ale jak się ma tyle forsy co pani Jolie to można se załatwić najlepszych nauczycielii, zależy również od środowiska, ja języka angielskiego ucze się w polsce od ok 7 lat, a i tak nie mówie biegle w tym języku. Gdy ktoś mieska w danym kraju i jednocześnie uczy się jego języka idzie to o wiele szybciej.
Po co od razu się czepiać? Ahh no tak przeczytałeś plotke na jakże zacnym portalu.
"to zdanie wyrwane z jakiejś dłuższej wypowiedzi, nie ma się co ekscytować..."
Właśnie, wyrwane z kontekstu i pewnie przekręcone. Tak działają te porltale.
No a czemu odrazu zakładać że to nie prawda, kłamstwo, wyrwane z konteksu zdanie czy co tam jeszcze wymyślacie?
Bronienie na siły Jolie jest bezsensu moim zdaniem. Oczywiście, wypowiedź może być nie prawdziwa, ale podkreślam -MOŻE.
Ja tam myśle że wypowiedź jest faktycznie wypowiedzią Jolie i dalej trzymam się tego,że angie zbyt wysoko mierzy. Chyba nie zauważa że jej kariera dawno wygasła, ale to już inna kwestia jest.
Zakładając że wszystko co czytamy w gazetach jest nie prawdziwe już dawno upadły by gazety w stylu Joy, Glamour itd.
A to zdanie nie jest aż tak złe, tragiczne i niewiarygodne by dać mu miano wymyślonego.
"Zakładając że wszystko co czytamy w gazetach jest nie prawdziwe już dawno upadły by gazety w stylu Joy, Glamour itd."
Nie mam pojęcia o tych gazetach, ale portale plotkarskie właściwie tylko zyskują na popularności na rozdmuchiwaniu, podkolorowaniu, czy jak to jeszcze określić, faktów, a również często po prostu puszczając plote. Tak więc im większa sensacja, czy też prawdziwa, czy wymyślona tym lepiej, pozatytm śmieszy mnie, gdy ktoś w źródle swego "niusa" podaje tak rzetelne portale, gazety, czy tam inne programy tv, jak wcześniej przeze mnie wspomniany pudelek.
"swietny komentarz autora w nawiasie" raczej prymitywny...
łatwo dopisywać takie głupoty do zdań wyrwanych z kontekstu,
po prostu odpuść sobie czytanie takich portali, które nic w życie nie wnoszą, a jeśli chcesz coś dowiedzieć się o Angelinie lub poznać jej zdanie czy też obojętnie jakim artyście lepiej po prostu przeczytać cały wywiad a nie skondensowaną informacje z nietrafnym komentarzem, który bawić może jedynie pospólstwo...
Prawda jest taka, że Angelina się nie myli: "W Europie powstaje coraz więcej dobrych filmów", bo powstaje, tym bardziej, że Europa zawsze stawiała bardziej na kino ambitne, nie komercyjne. To zdanie nie odnosi się w żadnym znaczeniu do Ameryki. Nie ma co zwracać uwagi na takie głupie komentarze marnych redaktorów tego typu portalików. Jak mówię, czytaj więcej i wyrób sobie własne zdanie na podstawie oryginału.
" Chyba nie zauważa że jej kariera dawno wygasła, ale to już inna kwestia jest."
Nic absolutnie do Ciebie nie mam, ale niektóre wypowiedzi są tak irytujące, że ......
W którym miejscu jej kariera się zakończyła??? Owszem miała słabsze role, ale aktorką jest dobrą...Co pięc minut coś o niej mówią, przepraszam za wyrażenie, ale kiedy jej bliźnięta piardną , media zaraz o tym mówią....
A na dodatek przewiduje się ,że za nowy film ma DUŻE szanse na Oskara i powoli zaczyna się stawiac ją jako faworytkę do Oskara 2008.
Ludzie, kiedy zrozumiecie, że to ,że akurat kogoś nie lubicie, nie znaczy , że to zły artysta.
Ja ją bardzo lubię, ale tak samo jak napisałam wcześniej, nie możemy jej oceniać po wypowiedziach do gazet, czy aktorstwie nie znamy jej osobiście.
Co do wypowiedzi ma rację, Francuski nie jest prostym językiem, ale jak się ma dobrego nauczyciela to idzie się nauczyć w rok.
Jak by się ktoś uczył tego języka to by wiedział.
Aa to prawda, że w Europie są naprawdę bardzo dobre filmy, dużo akcji i fajne efekty. W Polsce natomiast są coraz lepsze filmy, nie wspominając o serialach taki Klan, Plebania czy M jak miłość za niedługo zaczną doganiać Mode na Sukces. Co nie powiem bo M jak miłość jest jeszcze w porządku nie oglądam tego, ale nie jest najgorsze.
Oglądałam kilka filmów Chijskich typu Naruto itp. Komedie niektóre są fajne, ale powiem szczerze, że na razie nie dorównują Europie.