Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 004 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Ostatnio w mediach słyszy się jedno - sokara dostanie kate winslet.
Może i dostała 2 złote globy, ale moim zdaniem trochę niesprawiedliwie. Dlaczego dostała za drugoplanową rolę w "Zaklinaczu..."? do Oskara, SAG i innych nagrod nominowana jest jako pierwszoplanowa.

Najważniejsze nagrody w kat. "aktorka pierwszoplanowa" przypadły do:

Złoty glob- Kate Winslet
Złote Satelity- Angelina Jolie
Critics Choice Awards - Anne Heathway
SCREEN ACTORS GUILD AWARDS - Meryl Streep
BAFTA - ?
Oskar - ?

Enemie

zaraz naskoczą na ciebie fani Winslet ;P

Moim zdaniem Kate najbardziej zasłuzyla na te nagrody, jest to bardzo dobra aktorka, ktora zawsze byla pomijana w przyznawaniu nagrod. Moze i masz racje z tymi pierwszoplanowymi i drugoplanowymi kreacjami, gdzies czytalem o tym że jest to pomieszane w tym roku, wydaje mi sie ze za drugoplanową rolę kobiecą powinna dostac zloty glob Penelope Cruz. Za pierwszoplanową zgadzam sie -Winslet powinna wygrac.
Angie narazie wystarczy nominacja do oskara, zmotywuje ją to do dalszej pracy w ambitnych filmach. A Meryl hmm... niesłusznie dostała dzis nagrode na Screen Actors... mogła dostac ją chocby Anne albo Angie.
Mam nadzieje ze BAFTA troche inaczej rozda nagrody ;)

Enemie

No moim zdaniem akurat Kate jest dobrą aktorką i nagrody zdobywa bardzo słusznie .

Jeśli mam być szczera to wątpie że Oskara dostanie Jolie.
Póki co nie zdobyła nagród, gdzie była faworytką (podobno), mam tu na myśli Złoty Glob lub SAG Awards.
Każdy wie że Złoty Glob to zapowiedź Oskarów i tego co się będzie tam działo .
Bardzo często jest tak że osoba która dostaje Złoty Glob dostaje też Oskara.

"Zaklinacz..." to dobry film, Kate jest bardzo zdolną kobietą, która miała przerwę w karierze ale wróciła z wielkim hukiem, jak dla mnie to ona dostanie Oskara, zresztą bardzo słusznie .

Dlaczego uważasz że nagrody jakie zdobyła są niesłusznie jej przyznane?
To ma jakiś "powód" czy jedynym powodem jest to że wolisz Jolie?

Pytam z ciekawości, skad to się bierze .

:)

dziabonczek

A, w roli wyjaśnienia, nie jestem jakąś wielką fanką Kate Winslet, ale uważam,że to co robi zasługuje na nagrodę.

Jolie dostała nominacje, to już ogromny sukces. Myśle że na statuetkę za wcześnie, kto wie, może za jakiś czas ?

Teraz jest czas innych kobiet, może właśnie Kate? :))

dziabonczek

źle mnie zrozumiałaś... Niesłusznie zdobyła drugi zloty glob za "zaklinacz..." bo to rola pierwszoplanowa a zdobyla ją za drugoplanową.
Oczywiscie ze jest to swietna aktorka i bardzo ją lubię, zasluzyla na te nagrody tylko czemu akademia czy ktos tam kto przyznaje nominacje uznalo ją za drugoplanową aktorke za "zaklinacz..."?

P.S i wiem ze Jolie nie dostanie oskara, napisalem o tym w poscie chyba ;)

Enemie

a, no to faktycznie źle cię zrozumiałam, wybacz .
Faktycznie, jakieś zamieszanie w tym jest, ale często tak bywa .
W Brokbeack Mounrain Gyllenhaal był nominowany za drupolanową rolę, niewiadomo skąd oni to wzieli .

Jolie już oskara ma, nominacje dostała, może być z siebie dumna. Jednak obecnie jest czas Kate, która wybiła się dzięki tym rolą(w tym roku przedewszystkim), a Jolie ma bardzo burzliwą i wątpliwą karierę.
Pewnie jeszcze kiedyś dostanie nomnacje, nie mówie nie, ale niestety póki co Angelina nie dostała żadnej statuetki(?) ktora miała przeciez dostać.

dziabonczek

Kate zasłuzenie powinna dostać Oskara , kreacja Jolie nie jest taka wspaniała ;)

No teraz czekam aż naskoczą na mnie fani Jolie ;D

Ja do Jolie nic nie mam ale wyraźnie wolę Kate Winslet ;)

smallandalone

A czy napisanie, że wolisz Winslet bez żadnego uzasadnienia coś wnosi do dyskusji?

Chyba Oscara nie przyznaje się za "wolenie" czy "niewolenie". W związku z tym chętnie poznam Twoje argumenty popierające tezę, że Winslet zagrała lepiej od Jolie. Jak je poznam, chętnie się do nich odniosę, bo widziałam obie kreacje nominowane do Oscara.

Uważasz, że zwrot "czekam aż naskoczą na mnie fani Jolie" jest śmieszny, fajny czy nie wiem jaki? Nie każdy w ten sposób podchodzi do tematu i tak go spłyca. Istnieje coś takiego jak OBIEKTYWIZM.