Anne Poiret , urodzona 6 grudnia 1976 francuska dziennikarka i reżyserka. Nakręciła - bo to nas tu interesuje sporo ciekawych, nieraz kontrowersyjnych, dokumentów.
2007: Muttur: przestępstwo przeciwko humanitaryzmowi
2009: Czarnogóra
2012: Namibia, ludobójstwo
2013: Fabryka państwa
2014: Epidemie, niewidzialne zagrożenie
2015: Libia: niemożliwe państwo narodowe
2016: Kaszmir, w sercu beczki prochu
2016: Welcome to Refugee
2017: Syria, misja niemożliwa
2018: Mój kraj produkuje broń
2019: Mosul, po wojnie
Ten o ludobójstwie w Namibii dokonanym przez II Rzeszę był na TVP Historia. Bardzo ciekawy.
https://www.imdb.com/title/tt9384576/
Widziałem ten film o epidemiach - w zasadzie przewidziany koronawirus, bardzo ciekawy film. Oczywiście na FW nie ma.
No cóż, redakcja przykłada się jedynie do filmów nowych, kasowych (kasa idzie w dwie strony) i pływających reklam. Z dokumentami to tu licho nieludzko, a i ludziska nie garną się do ich oglądania, by nie czuć - być może - umysłowego dyskomfortu. Jestem tu nie dla fachowości strony, recenzji itp, ale dla kilku znajomych.
Koronawirusa, który chadza po świecie od dawna, łatwo było przewidzieć, ciężej dostrzec taką zmowę wszechświatową. Początek sprawy zwanej pandemią wiąże się i to węzłem gordyjskim ze zmianą definicji pandemii, gdy nie wypaliła, choć miała to zrobić sprawa poprzedniej, zwanej świńską grypą. Tym mediowe i medialne mutanty się nie zajmują, robią - razem z tzw. politykami za alfonsów wiadomo czego.