Anthony HopkinsI

Philip Anthony Hopkins

8,9
129 183 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anthony Hopkins

...ale nie "najwybitniejszy wspolczesny aktor".
Nie jestem fanka Oreilo ani Dody ani Mandaryny itp., mysle ze znam sie na filmach i poweim tak: Hopkins to aktor jednej roli!

Po obejrzeniu Milczenia Owiec i Hannibala tez bylam niesamowicie zafascynowana tym czlowiekiem, ale co do innych jego filmow... no coz ani nie jest wybredny, ani tez jakis niesamowity w grze. Ot co, starszy pan do grania starszych panow (najczesciej wrednych lub surowych - co chyba odpowiada jego charakterowi w rzeczywistosci - pamietam wywiad jaki kiedys udzielil Romanowi;)

Nie rozumiem tez dlaczego sie tak zachwycacie ElephantMan... owszem film swietny... ale FILM! Hopkins co chwila ze swoja zdziwiona mina, schowany za bujna broda pod ktora nic wiecej nie widac... stereotypowa rola (w porzadku, ale to nie jakas "wirtuozeria")

użytkownik usunięty

a tak na marginesie obrzucanie sie blotem w stylu "ile ty masz iQ, dziecko" to tez za dobrze o was nie swiadczy... po prostu mnie to irytuje! jak nie macie nic innego do powiedzenia to lepiej nie zapychajcie serwera waszymi nic nie wnoszacymi komentarzami

Witaj Moja Droga,
Widzę, że jesteś sensowną osóbką, a tylko z takimi chce mi się dyskutować:) Masz racje obrzucanie bluzgami do niczego nie prowadzi i podobnie jak Ty czuje do tej niecnej praktyki tylko szczerą odrazę. Zgadzam się również z tym, że ranking TOP10 nie jest i nigdy nie będzie wymiernikiem gustu wszystkich miłośników kina. Szanuje Twoje zdanie, ale, no właśnie, trochę się przyczepie do kwestii:"Hopkins to aktor jednej roli!". Otóż w żadnym wypadku nie mogę się z tym zgodzić. Owszem trylogia Harrisa uczyniła go sławnym i dlatego większość ludzi utożsamia go tylko z jedną postacią. Możesz mi wierzyć (obejrzałam z nim około 30 filmów), że on potrafi zagrać równie przekonywująco osobnika będącego całkowitym przeciwieństwem Lectera (polecam zapoznać się choćby z "Cienista doliną" czy "Kraina wiecznego szczęścia").To właśnie ten specyficzny, bardzo emocjonalny sposób kreowania roli czyni go wielkim artystą.
Pozdrawiam:)