Anthony HopkinsI

Philip Anthony Hopkins

8,9
129 183 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anthony Hopkins

jego relacja z córką

użytkownik usunięty

czytalam, ze porzucil rodzine, a corka nigdy sie nie interesowal. ona obwinia go o zalalmania nerowowe jakie przezywala w mlodosci oraz uzaleznienie od narkotykow. co myslicie na ten temat?

myślę ze mnie to nie obchodzi. W ogóle nie rozumiem zainteresowania jego życiem prywatnym. Dla mnie ważne jakim jest aktorem a nie to ile ma żon czy ile razy był na odwyku.
Tak czy siak studiowałam jego biografie według Quentina Falka i rzeczywiście porzucił rodzinę ,choć z drugiej strony po rozwodzie z pierwsza zona ona zabroniła mu się kontaktować z córką a także odebrała mu prawa rodzicielskie. Poza tym po latach znowu odnowił z nią kontakty, nawet załatwił role w paru produkcjach. Warto tez dodać ze mimo wszystko córeczka używa jego nazwiska i próbowała zrobić karierę w muzyce z fatalnym skutkiem. jeśli Cię to interesuje to można posłuchać jej na last.fm

Czy Ty o nim piszesz prace magisterska czy jak?

użytkownik usunięty
Majka_6

nie no, rzuca to troche zlego swiatla na tą postac. Corka sie skarzy, ze hopkins nie raczyl ani razu przyjsc na koncert corki, ze wogole nie utrzymuje z nim kontaktu.
Dla czego zalozylam tem watek? interesuje mnie co sie za tym kryje... i natura mezczyzn.
Gdyby to bylo tak, ze uniemozliwiono mu ten kontakt a on byl chetny, to by sie corka nie skarzyla. Problem polega na tym, ze ona, zdaje sie, czuje sie przez niego odrzucona... a to juz bardzo nie ladnie swiadczy o panu hopkinsie, troche jakby nie mial serca. No ale nie osadzajmy za wczasu. Jestem po prostu ciekawa historii, bo nie siedze w temacie, a jego fani moze wiedza cos wiecej.

dlatego gorąco polecam Ci dwie książki! Biografie Anthony'ego według Quentina Falka a także 'Światłość i mrok'-nie autoryzowaną biografie Micheala Callana.Ta druga jest do roku 1993 ale bardziej szczegółowo opisuje młode lata Hopkinsa.Jest tam tez wzmianka w kwestii córki.

Musze jednak zaznaczyć że mimo tych wszystkich źródeł itp.trudno jest tak na prawde docieć jak to wygląda w rzeczywistości.Dlatego wole sie w to nie zagłębiac aby nie wyciągac złych wniosków.
tyle w temacie.

użytkownik usunięty
Majka_6

wolalabym zebys to ty przytoczyla istotne fakty skoro znasz obie pozycje, gdyz nie jestem jego fanką i szczerze mowiac nie za bardzo mnie interesuja jego biografie (biografie sa najczesciej nie zaciekawe i jezeli na prawde nie ceni sie danej persony nie wciagna). Interesuje mnie jedynie ten epizod, zwlaszcza, ze odnosze wrazenie, iz pan hopkins nie za wiele ma na swoja obrone...

W jednym artykule czytalam jedyna jego wypowiedz a propos rozpadu jego malzenstwa, ale tego drugiego:

“I’ve been a terrible husband and father in the past.
“The trouble is, I’m a bit of a loner and my wife Jenni could never figure out why I was so alone.
“I’ve never been a family man. Being a single child in Wales and sent away to school, I’ve never been close to my family or understood loyalty to family.”

zal mi go...

Majka_6, mam pytanie co do biografii "Światłość i mrok". Czy mogę się po niej spodziewać czegoś innego, czy po prostu mniej więcej to samo co w biografii Falk'a tyle, że tylko do roku 1993?

ad_rem

W porównaniu do ksiązki Falka,'Światłośc i mrok' to nudna lektura.z trudem przez nią przebrnełam.

Suzana

jeśli ktoś czytał biografie Falka to nie ma sensu zabierać się za książkę ''Światłośc i mrok''.Wszystko to samo tylko do 1992 roku i gorzej napisane.