Patrzcie na to zdjecie http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/307480_562178530467473_403078693_n .jpg
arnold ma niby 188 cm
statham 175 cm
van damme 176cm
sylwek ma niby 175 (okolo)
a wydaja sie wzrostem prawie tak samo jak arni...gdzie te kilkanascie cm roznicy ?
nie widać, że Van Damme stoi blisko kamery? to samo statham, niby nic ale ma to znaczenie, po za tym przesadzasz, nikt się nie skurczył
pozatym to troche dziwne bo ja jestem troche wyzszy od stathama a kumpel ma 189 i jest naprawde duzo wiekszy i widac roznice a tutaj miedzy stathamem a arnim nie widac
Jakiś czas temu natrafiłem na peien blog gdzie podane były wzrosty wszystkich znanych aktorów. Ponoć byly analizowane przez fachowców i były zgodne z rzeczywistością. Arnold w młodości mierzył 188cm wzrostu, teraz jest starszym panem po 60-tce a jak wiadomo człowiek im starszy tym bardziej się kurczy i jego wzrost na dziś dzień to 184cm, stad wydaje się niższy niż kiedyś. Sylwester Stallone to do dziś największy kręciciel jeśli chodzi o wzrost. Sam często podawał swój wzrost jako 176 - 178cm, a w rzeczywistości mierzy 173cm - często poprostu nosił buty na podwyższonych podeszwach. Van Damme jak i Statham są równego wzrostu 173cm, Scott Adkins to 176cm, a Dolph Lundgren miał powyrzej 190cm, nie pamiętam dokładnie ile. Patrząc na to zdjęcie odnosi się wrażenie, że każdy ma inny wzrost ale to tylko zdjęcie, każdy z nich stoi bliżej bądź dalej kamery, mają różne obuwie jak i różne postawy - stąd wydaje się, że są niżsi/wyżsi od drugiej osoby.
Każdy z nas się kiedyś troszkę skurczy z wiekiem, jak będziemy dziadkami. Spytajcie swoich dziadków ile mieli kiedyś wzrostu a ile mają teraz, każdy mniej lub więcej się kurczy, takie uroki wieku.
jeśli dużo ćwiczysz siłowo i nie rozciągasz się będziesz się kurczył i to nawet nie musisz czekać na wiek starczy, ale jeśli się rozciągasz to można nawet urosnąć 4 cm. Kurczenie się na starość(które występuje również u osób wykonujących ćwiczenia mocno obciążające kręgosłup) polega tylko i wyłącznie na zmniejszaniu się dysków międzykręgowych, a temu można łatwo zapobiec rozciągając się
Po co miał bym kłamać ? Myślałem, że już nie znajdę https://www.youtube.com/watch?v=1ClxaRc0yEA w 3 : 35 sekundzie włącz.
Żeby się tylko nie skończyło tak, jak z tym amerykańskim żwawym dziadkiem co reklamuje sokowirówki ;) Taki chudy, z gaciami podciągniętymi do połowy brzucha i w białym podkoszulku, co ciągle napina biceps - czy raczej to, co z niego zostało - i obiecuje, że jak będziesz pić, to też tak zajebiście będziesz się czuć i (nie daj Boże) wyglądać... ;)