Barbara Białowąs

1,9
1 355 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Barbara Białowąs

Nie wątpię, że po emisji nagrania z konfrontacji Pani Barbary z "człowiekiem filmbwebu", znajdzie się mnóstwo osób oczarowanych jej inteligencją, wdziękiem,kulturą osobistą i nienaganną polszczyzną której nie powstydziłby się sam Stanisław Ignacy Mickiewicz, autor "Pana Mateusza".

Zapraszam i przyjmuję wpisowe, DVD mi dzisiaj szlag trafił i potrzebuję pieniędzy.

krzychun

Chętnie się zapiszę. I napiszę reckę, która się spodoba pani reżyser pt."Konwencja filmu o filmie w filmie".

nigys

Słowa, słowa, słowa! Widzę, że nie rozumiesz konwencji! Przecież to było: ,,W filmie o filmie w ramach filmu"! Pominięcie ostatnich słów sprawiło, że traktujesz film tabloidowo, więc nie masz prawa się wypowiadać na jego temat! ;)
Też się zapisuję do fanklubu!

krzychun

podsumowywując wchodzę w to i obejrzę każdy film dwa, czy razy

nazg

Ale nie w kinie. ;P

_Banshee_

Jezeli pani rezyser powie ze w kinie to w kinie. Pozniej jeszcze zadzwonie do pani rezyser zeby upewnic sie ze dobrze zrozumialem zanim wyrobie sobie opinie na temat filmu. Polski rezyser musi byc zrozumiany :P

nazg

Koniecznie CZY razy ;)

krzychun

Można by jakiś zlot fanów urządzić. Najlepiej w siedzibie wydziału kulturoznawstwa i erystyki im. Szopenchałera.

krzychun

HHAHHAHAHAA ja zakładam fan-klub pana krytyka, miły, przystojny, w sam raz....heheheheh a pani BASIA, a niech ją.......

krzychun

Wyczuwam Twoja ironie i złosliwość. Niestety nie wyczułeś konwencji dyskusji, która nie byla probą obrony dziela przed niesprawiedliwą krytyka, ale refleksją na temat kondycji krytyki w ogole. Zapewne nawet nie zauwazyłeś że scena w której Emilia stoi a w tle przechodzi robotnik, trawestuje, reinterpretuje i odświeża znaczenie wyjscia robotników z fabryki. Jako absolwent prestizowej uczelni chciałem jeszcze zauważyć ze prawdopodobnie Twoje podstawy teoretyczne są zbyt wątłe aby oceniać dyskusję, nie mówiąc o samym dziele. Na koniec jeszcze przypominam ze widz bez rezysera NIE ISTNIEJE - film zawsze moze zostać nakrecony a jego projekcja jest rzeczą wtórną - w zasadzie dla prawdziwego twórcy ery postmodernizmu zbedną. Widzę ze pani Barbara rzuca perły przed wieprze...

rickfreak

Zgadzam się. Pani Barbara wprowadza rewolucję w kinematografii, jednak jesteśmy zbyt maluczcy aby ją docenić. To genialna w swej prostocie mysl, wywrotowy performance reżyserki- trawestacja pojęcia, że "sale świecą pustkami". Wartość seansu jako postmodernistyczna wartość sama w sobie! Jeżeli zaś należałoby zmienić konwencje z powodu jej oczywistego niezrozumienia przez niewykształconych krytyków, to osobiście domagam się by widz musiał obowiązkowo przed seansem filmu zdac egzamin ze znajomości erystyki Shopenhauera, a także zaraz po seansie zdać sprawozdanie ze zrozumienia filmu- inaczej niech zawraca i ogląda raz jeszcze, może nawet trzy.

krzychun

Zapisałbym się do fanklubu Pani Basi ale nie ukończyłem kulturoznawstwa, filmoznawstwa i nie jestem reżyserem w związku z czym nie wiem czy dwa, trzy obejrzenia filmu wystarczą mi do zrozumienia jej kunsztu... Poza tym lękam się "wycieczek osobistych"... Czekam na kolejne filmy Pani Basi i na następne wywiady. Na razie analizuje postmodernistyczne klisze kulturowe które Pani Basia przemyciła w wywiadzie. To jest zdaje się artystka totalna. Szkoda, że nie zrozumiana...

saktura

Oczywiście wiem, że to nie był wywiad a pewnego rodzaju konfrontacja ale postanowiłem użyć terminu wywiad. Jestem ewidentnym postmodernistą.

saktura

Ale to chyba ma być fanklub samej BB, a nie jej twórczości, więc brak znajomości jej dorobku artystycznego oraz braki w wykształceniu nie powinny stanowić tu przeszkody. Podejrzewam, że dużą popularnością cieszyłby się również fanklub jej nóg :)
Tak czy inaczej mam nadzieję, że będę mógł ją jeszcze widzieć przy okazji kolejnych konfrontacji z godnymi jej przeciwnikami, bo moje wrażenia po tej ostatniej są tak niesamowite, że aż trudno je opisać.

krzychun

gdzie to wpisowe można wpłacać?

kropa_2

Na konto fundacji UNICESTW.

krzychun

Dodajmy może dla jasności, że fundacja, której nazwę łaskaw byłeś przytoczyć, zbiera także pieniądze na pomoc Łukaszowi Karwowskiemu i Piotrowi Czaji .

krzychun

Także zostałem jej fanem po obejrzeniu dyskusji :D

krzychun

Chętnie dołączę :) I obserwując członków dochodzę do wniosku, że znajduję się w doborowych towarzystwie :D