"Chciałabym podziękować, zwłaszcza panu ministrowi Ławrowowi. I powiedzieć mu, że go kocham. Bo kocham cały naród rosyjski. I kłócę się z tymi, którzy go nie kochają. Jedyne polityczne moje wywody to jest kłótnia z tymi, co was nie kochają, Nienawidzę ich. Naprawdę. Pan minister jest tak pięknym mężczyzną, że musiałam to powiedzieć" październik 2010.
A dlaczego miała by zmieniać ? Każdy ma prawo do własnych poglądów i zdania , bez oglądania się na politycznych cepów którzy w imię własnych interesów chcą skłócić narody . Dla mnie wspaniała piękna kobieta i aktorka , również wysoko cenię rosyjskie filmy i aktorów . Kto dziś pamięta ,,Syberiadę '' ,, Moskwa nie wierzy łzom '' i wiele innych filmów , dla dzieci i młodzieży . To w porównaniu z dzisiejszym chłamem arcydzieła . Szkoda że tak wspaniałe filmy i aktorzy idą w zapomnienie .
Chodziło mi, czy zmieniła zdanie co do Rosjan, w związku z agresją Putina na Ukrainę, ale w sumie masz rację. Jej miłości do Rosjan też się w zasadzie nie dziwię, w końcu tam do dziś ma status gwiazdy. A tutaj w Polsce mało kto o niej pamięta. Polecam ten rosyjski dokument, jest bez napisów , ale dosyć prosty w zrozumieniu. Ja staram się oglądać wszystkie filmy z jej udziałem, jest przepiękna!
https://www.youtube.com/watch?v=INUuGWeg2tQ
W związku z agresją ja też nie zmieniłem zdania co do Rosjan . Doskonale wiem o co ci chodziło , ktoś może ich lubić lub nie . Osobiście nic mi nie zrobili ,jak też Polsce przez ostatnie 25-lat , a i wcześniej tak gnębili nasz Kraj że powstał z ruin , każdy miał pracę , a nasz przemysł liczył się w świecie . No cóż, teraz to wywijamy szabelką a raczej kijem przed nosem niedźwiedziowi , zapominając o tym co jest najważniejsze , o tym co łączy ludzi , co sprawia że razem się bawią , wymienią poglądy , żenią się , piją wódkę ,robią interesy itd. Doszliśmy do tego że nawołuje się aby szary ludek jadł jabłka , podczas gdy inni bez zażenowania żrą kawior z Bieługi . Przepraszam że napisałem na temat inny niż film , ale skoro poruszyłeś [aś] tę kwestię czułem się wywołany do tablicy . Wiele by jeszcze pisać , ale jedno jest pewne -że Rosjanie mimo istniejących patologii w społeczeństwie wcale nie są tak zacofani jak nam próbuje się ich przedstawiać . A filmy zawsze ceniłem wyżej od amerykańskich gniotów .
Czuć tęsknote za prl :-) co by nie mowić wiekszosć uzytkowników filmweb urodziło się po 1990 roku i dla nich prl to okupacja zsrr. Byo duzo dobrych rzeczy ale były i złe. Cóż..pomimo braku towarów i zarobów w większości na podobnym poziomie bardziej rozwinięta była opieka socjalna. Po zmianie ustroju i sloganach wałesy wezcie sprawy w swoje rece mamy co mamy. Totalny bajzel we wszystkim. Towarów mamy mnostwo na polkach a marze 100 procent.
Niestety po latach Ludzie sami przekonali się że nie stan posiadania jest kluczem do szczęścia , ale więzi międzyludzkie . Kto dziś pamięta jak chodziło się do sąsiada ,,na telewizor '' bo był jedyny w okolicy , lub do remizy . Kto pamięta jak dzieci cieszyły się bo rodzice kupili im trampki , o piłce skórzanej nie wspomnę . Nikt o zdrowych zmysłach nie twierdzi że była sielanka , ale był Klub Kultury w każdej wsi , było Kino objazdowe , były imprezy kulturalne itd. dzięki temu dokonał się skok cywilizacyjny ,kulturowy na niespotykaną skalę . W przebrzydłej ,,Komunie '' [ nigdy takowej w Polsce nie było ] powstawały filmowe arcydzieła , lub komedie wyśmiewające socjalistyczną rzeczywistość [jakimś cudem przechodziły przez cenzurę ] , o Teatrze TVP nie wspomnę .Człowiek czuł się Polakiem , doceniał pracę rodzimych twórców -nie tylko filmowych , ale też chylił czoła nad dokonaniami filmowców z krajów ościennych [filmy węgierskie , czechosłowackie , jugosłowiańskie , czy NRD ] .To były czasy ! A dziś - trudno o wiadomość typu w jakim filmie czy sztuce zagra dany ,,aktor'' czy ,,aktorka'' , prędzej dowiemy się kto z kim w tym miesiącu sypia , kto wywala cycki na imprezie , kto jest pijany wychodząc z baru itd. . Ot KULTURA pełną gębą dla Ludu Miast I Wsi .
Nic nie poradzisz. Kasa rządzi a dzięki temu nowemu ustrojowi mamy więcej psychicznych. Jeździłem z namiotem po całej Polsce spałem na byle polanie, a teraz bałbym się ruszyć gdziekolwiek. Na Putina pyskują a ruscy go chwalą pod niebiosa że jednoczy naród, że ogranicza import żeby ratować swoją produkcję. A my mamy chińszczyznę od żarcia po spodnie po elektronikę, bo nic sie nie opłaci produkować w tym kraju aaa no imamy wszystko dla ukraińców tylko dla swoich nie ma.