Barbara Kałużna

Barbara Maria Kałużna

7,7
1 687 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Barbara Kałużna

Dobra dubbingowa aktorka, jednak obsadzenie jej do roli Diablo w D3, to jakaś parodia! Przecież Diablo był ucieleśnieniem całego zła, w jego ciele skumulowano dusze wszystkich władców piekła... i taki demon ma mówić głosem kobiety? To chyba tylko w dubbingu PL mogli wykastrować Pana Grozy ;p W każdym innym dubbingu świetnie zagrała, nawet w D3 Lea była super, no ale Diablo? Litości...

pawelecki96

a słuchałeś przyjacielu jaki to był głos Diablo ?
ja bym nigdy nie powiedział,że to był głos kobiecy a tym bardziej pani Basi
jednak w XXI wieku wszystko jest możliwe
i delikatny głos aktorki można przerobić na diabelski
i to z powodzeniem

mariuszhm

Słuchałem, jasne że tak. Przyznaję, że po przeróbce nie poznałem, kto go dubbinguje, ale coś z nim było dla mnie nie tak, głos był coś zbyt niski... Wiesz, ja sobie wyobrażałem Diablo mówiącego niskim, potężnym, przerażającym, rykliwym głosem. Gdyby zdubbingował go jakiś growler to dla mnie byłoby idealnie :)

pawelecki96

przyjacielu,
polecam ci stronę www.dubscore.pl
jest tam sporo próbek głosu pani Basi
zobaczysz jaka różnorodność

pani Basia zajęła ostatnio 3 miejsce w plebiscycie na najlepszego aktora w dubbingu -w kraju
w pierwszej 10 są sami faceci i jedna pani Basia

pozdrawiam

mariuszhm

Stronkę dubscore.pl znam oczywiście i bynajmniej nie neguję umiejętności aktorskich pani Basi, którą bardzo, bardzo cenię za role w Wiedźminie 2 (Ves <3), inFamousie 2 (Kuo) i właśnie Diablo 3 (Lea). Ot, po prostu ten Diablo trochę mi nie leży, to wszystko. Niemniej Barbara Kałużna jak mało kto zasługuje na to miejsce w rankingu :)

pawelecki96

Niestety - strona dubbscore już dawno nie działa ... szkoda ... fajnie prowadzili tematy związane z grami. A Panią Basię ostatnio słyszałem jak oglądałem Mass Effect 2. Tajemnicza postać ... szkoda że trzecia część tej gry nie została zdubbingowana ....

pawelecki96

W D3 Diablo jest kobietą