Beata Dzianowicz

5,1
69 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Beata Dzianowicz

Na festiwalu filmowym "Kino na Granicy" pani Beata Dzianowicz zachowała się niczym ostatni burak. Na koniec bardzo ciekawego spotkania po filmie "Strzępy" zaczęła szydzić i kpić z Telewizji Polskiej, która współfinansowała produkcję. Jak widać pani reżyser jest człowiekiem bez honoru, albo nie powinna przyjmować pieniędzy z jakiejkolwiek instytucji, której nie lubi, albo powinna podziękować i skupić się na swojej pracy. Tak to jest z pseudo inteligencją, jako artysta pani Dzianowicz ma sporo do powiedzenia, ale jako człowiek to zero. Bez godności, bez honoru... Więc czy warto w przyszłości skupiać się na jej filmami...?

Prochowski3

Absolutnie warto skupić się nad jej filmami. Takie zdanie wyrobiłam sobie po seansie "Strzępy". Wreszcie ktoś wyraźnie i dobitnie dobija się o prawa czlowieka, Polaka, do umierania po ludzku. Co do pieniędzy z TVP - pieniądze z tej instytucji należą się filmowcom jak psu zupa bez względu na poglądy. W końcu, tam też były pieniądze pani reżyser- TVP żywi się publiczną kasą. I po co to wybrzydzanie? oceniamy filmy, a nie postawy.

Basia_19

Czy to takie trudne czytać ze zrozumieniem? Też napisałem, że "Strzępy" to dobry film. Powiem więcej nawet bardzo dobry, a wręcz znakomity, a temat, który został podjęty jest bardzo, ale to bardzo ważny. Natomiast ocena reżysera jako człowieka, to zupełnie inna sprawa. I wydaje mi się, że to nic dziwnego, że filmy oceniamy na stronie filmu, a na karcie reżysera, raczej chyba można napisać, co się o nim sądzi. A co do subwencji z TVP, to oczywiście, że filmowcom należy się wsparcie z tej instytucji, bez dwóch zdań. Tylko jeśli już bierzemy takie dotacje, to nie plujmy na instytucje od których je wzięliśmy, albo po prostu ich nie bierzmy. To wydaje się proste... Więc, jeśli pani reżyser Dzianowicz miałaby odrobinę godności, to mogłaby po prostu przemilczeć swoją niechęć do TVP, a nie publicznie szydzić, bo tylko sobie wystawiła ocenę, niestety negatywną.

Prochowski3

A czy ja zarzucam, jak sie domyślam - mistrzowi czytania ze zrozumieniem - że ocenia on ten film jako niedobry? Proszę mi pokazać takie zdanie. Odnoszę się jedynie do wypowiedzi - słów pogardy mistrza - w temacie pobrania przez panią reżyser funduszy na film z TVP i plucia (cytat z mistrza)przez nią na tę instytucję. Przy okazji wyraziłam swoje zdanie na temat filmu i odpowiedziałam na pytanie mistrza czy warto się skupiać w przyszłości nad filmami tejże pani reżyser.

Basia_19

Czytałem o tej wypowiedzi WIELKIEJ pani reżyserki. Jeszcze nic, poza Strzępami nie osiągnęła, ale jak widać ma bardzo wysokie mniemanie o sobie. Podobnie jak jej WIELKI mąż. Ale tu - na forum - widać, że ludzie kupią wszystko, nawet moralne zero, które nawet jeśli zrobi dobry film, to powinno zostać skrytykowane za skandaliczną postawę. A prawdziwą MISTRZYNIĄ jest jak tu widzę - pani Basia_19. Jak będzie pani na scenie z psem, który zrobi kupę, prosze nazwać to wydarzeniem artystycznym i kpić sobie z ludzi trzeźwo myślących.

misiek_maciek_2

Niestety, nie znam wypowiedzi pani reżyser, o której pan wspomina, W swoim poście odniosłam się tylko i wyłacznie do oceny filmu, ktory znam i do pytania przedmówcy, czy warto poświęcać w przyszłości jej filmom uwagę i dlaczego uważam, że warto. Dziękuję za poświęcony mi czas, Adieu.