Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
114 274 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

w Sherlocku odniosłam wrażenie jakby chciał swoją mimiką jak i również mową ciała upodobnić
swoją grę aktorską do stylu Alana Rickmana, co o tym sądzicie?
może to tylko w tym serialu bo nie dane było mi obejrzeć innego filmu z jego udziałem, polecicie
jakiś?

mixi_filmweb

Tez o tym pomyślałem ze gra podobnie

mixi_filmweb

Co do polecenia filmu to ja widziałam:
- Star Trek Into Darkness - jak ktoś lubi SF (chociaż ja nie przepadam ale dla Bena obejrzałam 2 części) - Ben jako Khan jest rewelacyjny;)
- Zniewolony - oscarowa produkcja, Bena nie za dużo, ale film świetny
- Szpieg - dużo Bena, ale film trochę pokręcony. Ale dla Bena warto:)

Z tych co nie widziałam podobno Piąta władza, no i Sierpień w Hrabstwie Osage:) Ach, no i Hobbit (podkłada głos smokowi, mistrzowsko podobno:))!!! I podobno fajny jest serial Fortysomething, młody Ben grał tam z Hugh Laurie :)

czarna_mamba_9

zastanawia mnie czy w tych filmach widać to podobieństwo?

mixi_filmweb

Kurcze trudno mi powiedzieć, ja jeśli już to jednak największe podobieństwo widzę w Sherlocku, tam momentami nawet gada jak Rickman (szczególnie w ostatnim odcinku był chyba taki moment). W filmach jakoś nie zwróciłam na to uwagi ;)

czarna_mamba_9

Ja chyba nie zauważyłam tego, widziałam już kilka produkcji z Benem. Hmmm, może muszę się przyjrzeć, nie wiem. Obu aktorów bardzo lubię.

shanti1993

Ja obu uwielbiam;) Alana już dawno, chyba od czasu początków HP (byłam dzieckiem jeszcze), potem zaczęłam z nim inne filmy oglądać;) Urzekł mnie jego głos;) Z Benem mam tak samo, zaczęło się od Sherlocka, a teraz to już wszystkie filmy po kolei;)
Ja, jak pisałam, podobieństwo może w Sherlocku, w filmach już nie za bardzo;)

czarna_mamba_9

Ja w filmach też chyba nie zauważyłam tego. Może czasem w Sherlocku. Nie przeszkadza mi to.

shanti1993

Mi też nie ;)

mixi_filmweb

Szczerze? Nie. I już tłumaczę, dlaczego. Otóż, jego role (jak również ich odtwarzanie) bardzo od siebie różnią i po prostu tam nie ma nic ze stylu Rickmana.

xena_4

nie widziałam żadnego filmu z nim, jedynie Sherlocka i tam wyraźnie widać Alan Rickman [w przenośni oczywiście]

czarna_mamba_9

Tak z ciekawości:
Po co obejrzałaś pierwszą część Star Trek? Przecież Ben tam nie gra. ;O

Merkura

Żeby lepiej zrozumieć część drugą i nie zastanawiać się co chwilę: ale kto to, po co i dlaczego? :) I cieszę się, bo lepiej poznałam załogę USS Enterprise;)

czarna_mamba_9

Ja oglądałam tylko drugą część, więc nawet nie wiem czy pominęłam coś istotnego. :> Czy w pierwszej części jest coś co powinnam wiedzieć? xD

Merkura

W sumie to chyba nie, trochę inna historia z innym villianem (historie raczej się nie łączą, poza bohaterami), no i stworzenie i początki USS Enterprise i jej załogi:)

czarna_mamba_9

Mi się strasznie podobał w miniserialu "Koniec defilady" :) Świetny.

shanti1993

Kurcze, to muszę zobaczyc:D:D

czarna_mamba_9

Obejrzy koniecznie :). Świetnie wypadła tam także Rebecca Hall :). Mogę jeszcze polecić Third Star, bardzo wzruszający film. Inseparable krótk, ale treściwy, też się na nim łezka w oku zakreci ;). Na Sierpniu się zawiodłam, nie dość że mało Benia to jeszcze moim zdaniem Roberts i Meryl wcale zaś tak wyśmienicie nie zagrały :P. Nie wiem za co te nominacje do Oscarów. Jedyny fajny moment w tym filmie to jak Ben śpiewa :D. Tylko dla tego warto obejrzeć ten film ;). Bo aktorki czasami zachowywały się jak stado rozwrzeszczanych małp. Faceci ginęli przy nich. McGregor to kompletnie zniknął w tłumie.

kobi666

Zdecydowanie najfajniejsza była scena z grzebieniem. Ben wtedy strzela takie miny, że można paść ze śmiechu (ale tylko wtedy).

xena_4

Tak, to też! Jednak śpiewanie dla mnie jeszcze fajniejsze ;). Chwila wytchnienia od jazgotu ;).

kobi666

Dzięki;) Ale Sierpień i tak obejrzę, chociażby dla śpiewającego Bena :D

czarna_mamba_9

Jak dla mnie "Sierpień" nieudany. Jak widać, czasami przeniesienie sztuki teatralnej na ekran kina po prostu się nie opłaca. Meryl Streep jak zawsze dała czadu :)

xena_4

Maryl jest bardzo dobrą aktorką, więc wierzę, że dała:) W wolnym czasie obejrzę na 100%

czarna_mamba_9

Nie wiem co jest bardziej żałosne wy czy ten temat.
Ben to świetny aktor nie potrzebuje promocji zaślinionych gówniar.

CichyMorderca

A gdzie tu widzisz promocję? To zwykła rozmowa o Benie, filmach w których gra i Rickmanie. I dla Twojej wiadomości - nie jestem zaślinioną gówniarą!

CichyMorderca

No i co w związku z tym? Jakiś problem?

xena_4

nope, none carry on :)

czarna_mamba_9

Jak 2 części Star Treka????

aakk

Star Trek (pierwsza) i Star Trek Into Darkness (druga) - Ben gra wprawdzie tylko w 2, no ale jak zabierać się za oglądanie to całości;)

czarna_mamba_9

teraz rozumiem :) dzięki za wyjaśnienie :D przeraziłam się, że jakimś cudem mnie coś ominęło :)