Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
114 245 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Takie właśnie mam pytanie. Pewnie okaże się, że nie pomyślałam i zaraz poczuję się głupio, ale.
Ale zastanawia mnie skąd je ma, skoro jego rodzice mają inne nazwiska.
Czy sam sobie je nadał? Jako pseudonim?
Jeśli ktoś wie, bądź się domyśla, to byłabym wdzięczna za odpowiedź :)
Pozdrawiam wszystkich fanów Bena :D
Przepraszam za swoją głupotę, jeśli coś pominęłam.

mikkon

Nazwisko ma po ojcu.
Jego ojciec nazywa się Timothy Carlton Cumberbatch.

Eriu

No tak. Dziękuję :)

mikkon

oglądałam gdzieś wywiad, w którym Benedict mówił, że na początku swojej pracy używał pierwszego nazwiska - Benedict Carlton, jednak nie miał wielkiego powodzenia wśród pracodawców, dlatego jego agent (o ile dobrze pamiętam) podsunął mu pomysł aby używał tego drugiego. widać podziałało.

moose_of_justice

Wydaje mi sie, że Carlton to jego drugie imię (które dzieli z ojcem).

moose_of_justice

Raczej miał się nazywać Ben Carlton, ale brzmiało to zbyt zwyczajnie i mało wyróżniająco się, więc przeszedł na wersję bardziej skomplikowaną - Benedict Cumberbatch, co okazało się bardzo chwytliwe. Raczej trudno znaleźć drugiego aktora nazywającego się w ten sposób, więc kiedy się słyszy właśnie "Benedict Cumberbatch, to wiadomo od razu, o kogo chodzi.

xena_4

Dobrze pomyślane.
Ma bardzo oryginalne nazwisko, co jest dobre, ale wydaje mi się, że równocześnie ciężko je zapamiętać w całości ten pierwszy raz - mimo, że chowa się gdzieś tam w głowie. Zresztą, jeśli się go zobaczy na ekranie, to ciężko o nim w ogóle zapomnieć.

xena_4

Potrzebowałam paru dni, żeby nauczyć się to pisać i wymawiać ;)

mikkon

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch.
Na początku kariery używał Timothy Carlton, ale chyba bardzo dawno, bo mimo, że sam o tym wspomina nigdzie nie widziałam go pod tym nazwiskiem.
Ma po ojcu, który uważał, że to nieodpowiednie nazwisko dla aktora (jak bardzo się mylił) podobnie jak Ben, który twierdzi, że brzmi trochę jak Fart-in-the-bath. :)

m_gnomik

sorry, Benedict Carlton oczywiscie, nie Timothy ;)

m_gnomik

:DDD