Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
117 467 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Link do zwiastuna poniżej. Co sądzicie o jego nowej roli? Szczerze mówiąc, jestem odrobinę zniesmaczona, ale i zaciekawiona jak sparodiuje modelkę high fashion.

https://www.youtube.com/watch?v=4CL4LNWHegk&feature=youtu.be

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Lodovata

Film oglądnę, lecz ze sporą trudnością, gdyż pierwszej części nie zdzierżyłam.

Wg mnie poziom jest zdecydowanie zbyt niski jak dla Bena. Nie mam nic przeciwko komediom czy parodiom, a do czarnego humoru Brytyjczyków mam wręcz słabość. Niestety nie ma on nic wspólnego z amerykańskim "humorem". Tutaj wszystko jest pozbawione ironii (gdyż potrzeba trochę inteligencji, żeby ją zrozumieć), sztuczne, ociekające kiczem, wypełnione botoxem, spięte plastikiem... I na pewno nie jest zabawne.

Mam nadzieję, że nie zacznie się teraz pojawiać w samych amerykańskich produkcjach na poziomie Black Mass czy Zoolander 2.

Micodin

A ja mam nadzieję, że ta rola i żarty nie będą w żaden sposób obraźliwe i ośmieszające dla osób lgbt, zawsze miałam Cumberbatcha za mężczyznę o wysokiej kulturze i tolerancji i nie chciałabym zmieniać tej opinii.

Och, żarty i komentarze na temat braku brwi Benedicta i śmierci Biebera pod spodem lepsze niż sam zwiastun.

Micodin

Gra Benedicta w zwiastunie już jest zdecydowanie za niska na jego poziom. Po nominacji do Oscara liczyłam, że pójdzie w kierunku ambitnych filmów. O ile cieszy mnie jego rola w Dr Strange (Hiddleston pokazał, że da się połączyć wysoki poziom aktorski i grę u Marvela), o tyle mierne amerykańskie komedie będą zaniżać poziom. Liczę, że Flying Horse poprawi (prawdopodobną) wtopę z Zoolander 2.

Ciekawe komentarze są też pod postem Sherlockology na facebooku ;)

Lodovata

W zasadzie nie powinniśmy oceniać kierunku rozwoju aktora na podstawie jednej roli, tym bardziej, że to będzie chyba tylko taki gościnny występ i możliwe, że nie spędził na planie więcej niż jednego dnia, ale mimo wszystko, zgadzam się, że lekki niesmak może pozostać...
Btw Hiddlestona, jemu też zdarzają się występy totalnie "od czapy": https://www.youtube.com/watch?v=ZoM4JRfFmbI i (pewnie nie jestem obiektywna), ale jakoś nie potrafię oceniać ich negatywnie ;)

Lodovata

Mam wrażenie, że całe cameo zamknęło się w zwiastunie. Czyli w filmie zobaczymy dokładnie to samo. Jak dla mnie - super dystans do siebie, swojego wyglądu, swojego zwykłego stylu wypowiedzi (czyli nieposkromionej gadatliwości). Fajny wygłup jednym słowem :-) I być może chęć chęć pokazania na rynku amerykańskim, że można go obsadzać w komediach (bo Brytyjczycy pewnie pamiętają i "Starter for 10", i "Fortysomething").

ACCb

"Brytyjczycy pewnie pamiętają i "Starter for 10", i "Fortysomething""

I feel so British right now. :D

HiddenStone

Chodziło mi o to, że w UK nie musi udowadniać, że jest też aktorem komediowym. A nawet wręcz farsowym :-)