Na pewno znajdzie się ktoś kto umie odpowiedzieć mi na dwa intrygujące mnie pytania:
1. Dlaczego kochany Benedict nazywa się Cumberbatch jak jego ojcem jest Timothy CARLOT a
matką Wandy Ventham? Skąd się wzięło to nazwisko. Przecież musi być jakieś powiązanie.
2. W ciekawostkach przeczytałam, że miał zagrać w Annie Kareninie. Czy ktoś wie kogo.
Domyślam się, że Aleksiera Aleksandrowicza ( przecież nie Wrońskiego ? ) ale to tylko moje
przypuszczenia.
1. Ojciec Benedicta naprawdę nazywa się Timothy Carlton Cumberbatch.
2. Nie wiem kogo naprawdę miał grać, ale miesięcznik FILM twierdził, że był kandydatem do roli Anny Kareniny.
Jednak Cumberbatch :/ Wolałabym Carlton bo z tym nazwiskiem nie miałabym problemu. Ile się naszukałam jak się wymawia to nazwisko ;p Nawet znalazłam wywiad gdzie Ben sam to wyjaśnia bo wie, że ludzie mają z tym problem ;)
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że na początku kariery przedstawiał się jako Ben Carlton ale potem zdecydował się jednak na Benedict Cumberbatch - i w sumie przyniosło mu to szczęście :) Poza tym tamta wersja jest taka pospolita, a teraz jeszcze zanim go zobaczysz już robi na Tobie wrażenie samym nazwiskiem ;p
Carlton brzmi tak przeciętnie , a Cumberbatch wspaniale (dla mnie) :) . Wymawia się coś w stylu kumberbacz :)
Co racja to racja. Carlton to nie to samo choć dla mnie mógł by się nawet nazywać Smith i tak go uwielbiam :) A jak już tak sobie dyskutujemy to może wiecie czy ma dziewczynę. Nie żebym się szykowała ale ciekawi mnie to, że taki facet jest sam a w końcu ma już 36 lat.
Według tego co o nim czytam (a bardzo dużo ;D ) To CHYBA nie ma . Miał kiedyś ale z nią zerwał . Może jeszcze nie znalazł tej jedynej :) . Życzę mu z całego serca żeby kogoś znalazł mimo że to złamie mi serduszko , ale będę musiała przeżyć xd . Mój typ mężczyzny ale troszkę nawet bardzoo troszkę dla mnie za stary :)
Też mu tego życzę, żeby był szczęśliwy i żeby ta kobieta go doceniła jak nie to wydrapiemy jej oczy XD
A tam za stary - czego nie robi się z miłości XD Tyle, że my kochamy go na odległość jak byśmy go spotkały to mogłoby po prostu nie zaiskrzyć. Ale tak na serio ja się coraz częściej zastanawiam nad wyprowadzką do Londynu zaraz po studiach. Tyle się tam dzieje i tylu fajnych facetów można spotkać ;p Może Benio na mnie poczeka xd
gdybym go spotkała to chybabym zemdlała xd . W Londynie jest znacznie lepiej :) . Byłam już dwa razy na okres 2 tygodni ale cholera nigdy nie mogłam ich złapać ;p Ani Bena ani Toma i Scotta też nie było ! .Co za ludzie xd . Oby czekał ;D . Ale dla mnie wystarczy taka ksero kopia Bena , tylko młodszy . Nie żebym nie chciała takiego Bena (bo chcę ;p) ale nie można mieć wszystkiego .. ;D
Byłaś w Londynie i jak ci się podobało? Sorry jeśli zawracam głowę ale zbieram opinie bo naprawdę poważnie się zastanawiam nad zmianą kraju a jak trochę podróżuje tak w GB jeszcze nie byłam. Jest to jednak świat, który bardzo mnie pociąga i aż woła żebym tam pojechała :) ale to są tylko moje wyobrażenia. Rzeczywistość może być bardziej brutalna choć jednak możliwość posiadania okazji poznawania tak super aktorów jest kusząca :)
Byłam u brata , także miałam wszystko załatwione i wgl. Było bardzo fajnie , nawet lepiej :) . Odwiedziłam Baker Street oczywiście , wszystkie ciekawsze miejsca :) . Teatr i wgl. Całkiem mili ludzie . Zależy co chcesz wiedzieć . Mogę ci troszkę o tym powiedzieć ale sama za dużo nie wiem bo tak jak już napisałam miałam tam wszystko załatwione , mieszkanie , jedzenie i wgl :p
W zasadzie to interesuje mnie głównie jacy są Anglicy. Czy są mili i jak reagują na polaków bo wyjazd to co innego a życie na stałe to totalnie inna bajka i nie wiem czy się nie zawiodę. A twój brat mieszka tam na stałe?
W przyszłym roku chyba ( jak się dostanę ) to pojadę na praktyki w wakacje ale to jeszcze rok :/
Tak , ma tam firmę . Anglicy jak to Anglicy narzekają troszkę na Polaków . To że pracę zabierają , albo że muszą nas utrzymywać jak nie znajdziemy sobie pracy w Anglii ale to tylko żarty . Uważam że są mili , milsi niż Polacy i maja niesamowity akcent :)
A no właśnie, ten akcent jest zniewalający :p To, że narzekają to akurat nic dziwnego i nic co by mnie odstraszało. Też na ich miejscu bym narzekała bo w końcu Polacy są w tym dobrzy. Właśnie i jeszcze praca i tu będę musiała stanąć na głowie bo w moim przyszłym zawodzie jest silna konkurencja. Ale jak to mówią dla chcącego nic trudnego :)
Dzięki za odpowiedź :)
PS: patrząc na twój awatar myślałam że to mięśniak w stylu Taylora Lautnera ale się myliłam xd . Weszłam na profil i cudo Sherlock bez koszuli ;p
XD właśnie dziś dostałam wiadomość na filmwebie od przyjaciółki z zapytaniem kogo ja tam mam w avatarze XD a ostatnio trułam jej jaki to Benedict jest wspaniały i to tuż przed tym jak szłam drugi raz na Star Treka tylko po to żeby sobie na niego popatrzeć. Ale ona tego nie rozumie, woli amerykanów :/ To muszę się wygadać wśród swoich ;p
Amerykanów ? ... Nie dzięki wolę Anglików 873483912831231 razy bardziej niż Amerykanów . :) . Ale co kto lubi :)
A ja się pytam jak można woleć amerykański akcent od angielskiego? Szok i niedowierzanie. Angielski akcent powoduje, że mam ciarrrry xd
Ma dziewczynę z którą jest od 12 lat (zna ją jeszcze z czasów studiów). Nazywa się Olivia Poulet i też zajmuje się aktorstwem. Postaram się podać źródło.
Angielska wikpedia podaje dwa źródła:
http://www.standard.co.uk/showbiz/starinterviews/benedict-cumberbatch--stepping- into-the-lead-6475519.html
http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/7696851/broody-actor-benedict-cumb erbatch-wants-to-be-in-the-thick-of-it-with-olivia-poulet.html
Oba z maja/czerwca 2010 więc mogą być już nieaktualne :(
mm... zasmucę cię. Rozstali się się kilka lat temu. W ostatnim wywiadzie mówił o niej moja ex - w tym u Grahama Nortona. Od tamtego czasu widywano go z jakąś rosyjską modelką przez pewien czas, i z Liv Tyler z kinie. Wciąż kawaler.
A ja znalazłam fajny wywiad z jego siostrą gdzie wypowiada się dlaczego jej braciszek ma problemy z kobietami. Mnie się nasuwa jeden wniosek - nie znalazł tej jedynej, która by go wspierała, rozumiała i dorównywała intelektem.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/tv/4060874/Benedict-Cumberbatch-Why -Sherlock-Holmes-actor-cant-get-a-girl.html
Benedict był kandydatem do roli Anny Kareniny? Widziałam co prawda jego zdjęcia w sukience, uważam też, że jest genialnym aktorem, ale ta rola chyba by go przerosła... Fajnie byłoby zobaczyć go u boku Jude'a Lowa (było nie było Watsona), ale Jude musiałby założyć obcasy, żeby być wyższy od Bena... W ogóle same kłopoty, dobrze, że zrezygnował :-)
Hmmm... chyba źle się wyraziłam. Miało być, że miał zagrać w "Annie Kareninie" a nie Anne Karenine ;p
Wiem. Ale zabawnie było pomyśleć, że miałby zagrać tytułową rolę :-)
Zresztą, może kiedyś uda się go zobaczyć na ekranie jako przepiękną rudowłosą... David Tennant świetnie wyglądał jako seksowna blondyna, Mark Gatiss sprawdził się jako Joan Crawford, czas na Benedicta...
Tak uważał miesięcznik FILM
Dowód: http://zpopk.blox.pl/resource/benedict_anna.jpg
Oczywiście to błąd, ale pośmiać się można.
XD fajny ten link.
To jak w końcu było? Miał tam kogoś zagrać, znaczy mężczyznę ;p Czy to wszystko to błąd?
Czytałam, że miał grać, ale nie wiem kogo. Na pewno nie Karenina (mam na myśli męża Anny), bo gdy czytałam o tym, że Cumberbatch ma zagrać w tym filmie, nazwisko Jude Lawa też było wymienione.
To może Wrońskiego? Ciekawe jakby się sprawdził w tej roli i ciekawe dlaczego zrezygnował, choć tu miałabym jakieś podejrzenia.
Ooo, polskie Cumberbabes ;)... Jak do tej pory znam tylko dwie, niestety nie osobiście... :) A co do tematu - też mnie ciekawi kogo miałby w tej Annie K zagrać.... Nieważne czy postać drugoplanowa czy pierwszoplanowa, jak zwykle byłby profesjonalny :) (Nawet i Annę mógłby grać, ale to by się dziwnie oglądało xD Niemniej, wierzę że dałby radę ;))
Imdb podaje, że miał grać rolę Nikolaia - czyli starszego brata Konstantego Levina; jeśli oglądałaś - to ten alkoholik, którego żona (chłopka czy prostytutka, w każdym razie ożenił się skandalicznie) opiekowała się nim w chorobie, a pomagała jej Kitty. Czyli znowu miałby umierać... Może i dobrze, że zajął się innym filmem :-)
Jeśli jesteś spragniona towarzystwa Cumberbabies, Cumberbunnies itd., zajrzyj na https://iamsherlocked.fora.pl Jest nas tam znacznie więcej niż dwie.