Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
114 280 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Podobno genialne przedstawienie z rewelacyjnymi kreacjami aktorskimi (cóż, w końcu chłopaki dostali za nie nagrodę!), fajnie byłoby je zobaczyć, a na deski teatru już nie wróci...

właśnie odkryłam świetną sprawę - NationalTheatreLive. W czerwcu i lipcu w kilkunastu kinach w Europie, kolejnych kilkunastu w USA i pewnie jeszcze w paru miejscach na świecie będzie możliwość obejrzenia Frankensteina sfilmowanego podczas przedstawień odgrywanych w marcu. WOW!

Wszystko pięknie, szkoda tylko, że żadne polskie kino nie wprowadza takiej możliwości (co prawda na liście jest MikroKino z Krakowa, ale sprawa wydaje się nieaktualna). Wysłałam zapytania do kilku kin warszawskich, zobaczymy czy odpiszą i czy nie jest w ogóle za późno na organizację czegoś takiego.

Na razie poważnie rozważam wybranie się do Pragi - 18.06 i 25.06 będą dwa pokazy, raz z Benedictem w roli Viktora, a potem odwrotnie - w roli monstrum. Cóż, co prawda przede mną sesja, ale strasznie mnie ciągnie ^^ jeszcze nie wiem, ile kosztują bilety - czekam na odpowiedź. No i trasa Warszawa-Praga to 9h, więc przydałoby się tam zostać... to będzie najdroższy i najdłuższy wypad do kina w życiu :P (powtarzam sobie, że to trochę jak teatr - to trochę pozwala zracjonalizować koszta ^^)

she_devil

Koszta może i wysokie, ale wrażenia niezapomniane:D
Szkoda, że w Polsce nie ma :/

she_devil

Przedstawienie było w Polsce trzy razy w kinie Mikro w Krakowie :) Dwa razy w zeszłym roku i raz w tym.

A przedstawienie genialne, fakt. Widziane na żywo wywiera wrażenie, które zostanie we mnie do końca życia.

elatus

Potwierdzam, nawet nie wiedziałam, że było w zeszłym roku. Szkoda tylko, że teraz w czerwcu można było obejrzeć tylko jedna wersje, no ale zawsze lepsze to niż nic :)

she_devil

Przechodząc dzisiaj obok łódzkiego Silver Screenu widziałam plakat "Frankesteina". Nie wiem, czy będzie to transmisja na żywo, w każdym razie odbędzie się 13.12. Możliwe, że przedstawienie będzie można zobaczyć też w innych kinach sieci Multikino.

2night

Informacja potwierdzona przez ekipę Multikina. Frankenstein zostanie wyświetlony 13 grudnia w kinach w Bydgoszczy, Gdańsku, Gdyni, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu i Zabrzu.

Madzia0131

a kiedy będzie coś więcej wiadomo,bo na razie nawet nie ma nic na stronach multikina i wiecie może po ile będą bilety ?

GreenTrainers

Sense "Frankensteina" odbędą się 13 grudnia o godzinie 18:00 w: Bydgoszczy, Gdańsku, Gdyni, Krakowie, Poznaniu (Stary Browar), Łodzi (Silver Screen), Szczecinie, Warszawie (Ursynów i Złote Tarasy), Wrocławiu. Sprzedaż biletów (40 zł - normalny, 30 zł - grupowy) ruszy w nadchodzącym tygodniu.

Madzia0131

dzięki za informacje :D

Madzia0131

A są może jakieś informacje, którą wersję będą pokazywać(a może obydwie :) )? Byłam już na tej, w której BC był Istotą a JLM Frankensteinem i chętnie zobaczyłabym tym razem tę drugą.

judith0707

Wersja, którą pokażą to ta, którą już widziałaś.

Madzia0131

wie, ktoś może czy w internecie krąży transkrypt tego przedstawienia? ułatwiło by to odbiór.

Madzia0131

Och, czemu, czemu w czwartek! Muszę pojechać, nie wiem, jak, ale na pewno będę :D

Madzia0131

myślicie, że powtórzą taki event? bo w kinie, które mnie interesuje zostały takie miejsca, że szkoda gadać...

tentation

No ja mam taki problem, że najbliższe Multikino mam ponad 100km od mojego miasta i nie mogę się wybrać na tygodniu, żeby wracać potem po nocy jak na piątek rano muszę być w domu. Mam nadzieję, że jeszcze będę miała szansę...

Madzia0131

Już jutro :)
Gwiazdka w tym roku przyszła wcześniej...

angazetka

Przedstawienie jest naprawde cudowne a gra aktorska niesamowita. Gdybym miała jeszcze taką możłiwość napewno bym się wybrała jeszcze raz :)

Wiki23

czy ktoś może wie czy będzie jeszcze możliwe obejrzenie przedstawienia w Poznaniu? jesli tak to proszę o namiar:) wieeelkie dzięki!!

bloomoo

multikino miało dać jakiś komunikat w związku z tym że puścili złą wersję,
ale od tego czasu jest cisza, więc raczej wątpię żeby jeszcze raz wyświetlali niestety

GreenTrainers

dzieki,ale gdyby ktokolwiek kiedykowiek cos wiedzial o ponownym przedstawieniu,prosze dac znac!

bloomoo

http://www.kinomikro.pl/index.php?d=film&show=1&idw=85756c2a96d0d7 proszę cię bardzo, jest

ioangfly

dzięki wielkie! szkoda ze to Kraków..ciekawe kiedy Poznań coś uruchomi?

bloomoo

Poznań jak zwykle jest w ciemnej... dziurze z tego typu atrakcjami, pisałam ostatnio do multikina, ale odpisali, że nic takiego nie mają w planach na najbliższy czas i mam sprawdzać repertuar

za to 17.12 będzie pokaz (w obu wersjach) w Warszawie oraz 28.12 w Katowicach

Warszawa ratuje sytuację :D

przy okazji chciałam zapytać, czy wiecie jak długo trwa przedstawienie? nie wiem czy nie będę mieć problemu ze zdążeniem na busa do Poznania po seansie ;P