Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
114 264 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Po dzisiejszym maratonie Hobbita, "zakochałem się" w nim. Jak się cieszę, że nie było lektora, lub dubbing'u tylko napisy.

Crazy_Chemist

Zakochałem się? OMG, nie wiedziałam, że nawet na facetów tak działa :P

xena_4

Ja też, ale ten wywiad zmienił troszkę moje zdanie xD: http://www.youtube.com/watch?v=Oy8-RaUjFZo
Patrz początek, zaraz po 1 minucie:P

czarna_mamba_9

hahahha xD i ta mina Bena :D

mandyS

Coś jak: "Ummm... Czy ja dobrze słyszę? OK..." a pomyślał sobie coś w stylu: "Oh shit... " :D

czarna_mamba_9

A to :D Pamiętam reakcję tamtego faceta :D
Padnę jak się okaże, że zaczyna przyciągać do siebie nawet facetów :P Biedaczek...

xena_4

Ja też :D ale znając przyciąganie Bena wszystko możliwe....

czarna_mamba_9

On ma w sobie to coś, co wręcz obezwładnia przeciwnika/przeciwniczkę i to w nim lubię. I wydaje mi się, że nie do końca jest tego świadomy <3

xena_4

Tak, tak:D Ja przecież dla niego obejrzałam Star Treka O_o I zastanawiam się czy Ben jest świadomy tego, jak działa na kobiety:)

czarna_mamba_9

Z tego, co zauważyłam, to nie do końca jest świadomy.

xena_4

Jakby się uświadomił to chyba by się przeraził :)

czarna_mamba_9

Musiałabyś widzieć, jaki jest onieśmielony, kiedy ktoś go oficjalnie chwali. Tak uroczo się wtedy peszy <3

xena_4

Haha kurcze to jakbym go spotkała i wychwalała pod niebosa to wolę nie myśleć jakby się speszył xDDDDD

czarna_mamba_9

A propos - o tym, co Ben o tym wszystkim sądzi:
http://whatsupstallionduck.tumblr.com/post/71319676198/x - pierwsza reakcja najlepsza :D

xena_4

Hahaha <3

xena_4

Już przyciąga uwagę mężczyzn, na niemieckim fp Benedicta widziałam już kilkakrotnie komentarze facetów typu z wyznaniami miłości bądź "jakiż on przystojny". Na miejscu Bena bałabym się z domu wychodzić ;D
A co do tego czy wie jak działa na kobiety to początkowo myślałam, że on musi wiedzieć co robi, ze robi to specjalnie. Bo przecież jak można nie być tego świadomym, przecież te ruchy, mimika itp można w nieskończoność wymieniać ;) ale po wywiadach z nim zmieniłam zdanie, zauważyłam kiedy np. reporterka mówi, że ma mnóstwo fanek które uważają, że jest niesamowicie przystojny to on robi taką słodką minkę speszonego dziecka :D

mandyS

Ło matko, biedny Benedict, nie dość że tyle fanek za nim szaleje, to i jeszcze fani się w nim zakochują! Naprawdę niech lepiej uważa na ulicy :D Też uważam, że nie jest świadomy tego i że to wszystko wychodzi mu niespecjalnie, ale przez to Ben jest jeszcze bardziej słodki ;)

czarna_mamba_9

No poprostu ideał. Dzizas ja chcę takiego ojca! Haha
Dzisiaj idę na Hobbita, ciekawe czy jako jedyna będę wzdychała na widok smoka^^

mandyS

A ja męża hihi :P:P Nie wiem czy jako jedyna będziesz wzdychać (możliwe że nie;)), ale ja jak kiedyś obejrzę Hobbita też będę wzdychać do smoka :D OMG nigdy bym siebie o to nie podejrzewała xD

czarna_mamba_9

Kiedy ja oglądałam nowego Hobbita, to reakcja była taka: najpierw na widok Barda (Luke Evans) wzdychałam, a potem na widok smoka piszczałam z radości :D I to pisze ja - 32 letnia forumowiczka :D

xena_4

To po prostu Ben;)

czarna_mamba_9

Właśnie wróciłam z seansu.. jestem zauroczona jeszcze bardziej w tym aktorze, pełny podziw dla tego co on zrobił, postać smoka niesamowita i głos..ojeju! Dostałam dreszczy, jak dobrze, że wybrałam się na wersję z napisami. Sam film bardzo mi się podobał, nie czytałam wcześniej książki, postanowiłam to nadrobić.

mandyS

Ja czytałam, jest cienka, a zrobią z niej aż 3 filmy! Bardzo to rozszerzają, z tego co wiem;) Tak wgl to polecam;) Co do Bena - zazdroszczę Ci, że już widziałaś film!!! Jako smok musiał być niesamowity, a o głosie wolę nie myśleć;)

czarna_mamba_9

Smok był po prostu rewelacyjny. A te jego dyskusje z Bilbo po prostu obłędne :) Ten gad był taki cudownie arogancki i przemądrzały. I te miny Hobbita, kiedy smok się do niego zbliżał - bezcenne :D

xena_4

To widzę, że gad miał coś z Sherlocka;P No nic, muszę Hobbita obejrzeć, nie mam wyjścia;)

xena_4

Najlepsza scena jak dla mnie z całego filmu, choć mogę być nieobiektywna ;) najbardziej mnie rozśmieszyły akrobacje Legolasa..ale dobra o tym na innym forum :)
a sam Ben, on po prostu jest stworzony do grania takich postaci, takich aroganckich czarnych charakterów idealnie sie do tego nadaje.

mandyS

To co on wyprawiał w "Piątej Władzy"... Szaleństwo :D

Crazy_Chemist

Niestety nie wiem, nie miałam możliwości wybrania się na ten film do kina. Poluję na niego od dłuższego czasu ale jak narazie nie znalazłam go w sieci ani na DVD też nie ma. Słyszałam, że Benio zagrał rewelacyjnie, ale sam film nie był za dobry.

mandyS

Ja byłam na tym w kinie i z mojego punktu widzenia, Ben był niestety średni, choć dookoła wszyscy zachwalali jego rolę. Moim zdaniem, zdecydowanie lepszy od niego był Daniel Bruhl.

xena_4

Być może nie byli obiektywni w swojej ocenie przez sympatię do niego, ja np. wymagam więcej od aktorów których lubię, a niektórzy tylko widząc "ulubieńca" na ekranie już nic więcej nie potrzebują by uznać, że gra świetnie. Bardzo chcę zobaczyć ten film, wtedy wyrobię sobie własne zdanie. :)

mandyS

Ja mam dokładnie tak samo. Im bardziej podziwiam i lubię danego aktora, tym więcej od niego wymagam.
Co do "Piątej Władzy" - to przede wszystkim krytycy filmowi rozpływali się nad Benem w tym filmie, a jak wiadomo, oni mają przeważnie podejście czysto obiektywne. Ja, mimo ogromnej sympatii do aktora, raczej średnio byłam zadowolona z jego roli. To już lepiej tę samą postać zagrał młodziutki wówczas Alex Williams w filmie "Underground".

mandyS

Ojca? Ja za ojca raczej nie bo z mojej strony byłoby to niezdrowe podejście do niego xD

Ofeflia

haha rozumiem xD ja wolałabym go na ojca, wspaniały człowiek i wydaje się taki troskliwy. Swoją drogą, ciekawe byłyby takie wyjścia do np kawiarni gdzie tłumy nastoletnich fanek piszczały by za nim. Wtedy bym sobie pod nosem mówiła "wam zostaje krzyczenie, a ja tu mam najwspanialszego faceta przy sobie" :D

mandyS

Okej. Ostatnie zdanie jest strasznie frustrujące :D niektóre babeczki na świecie mają wielkie szczęście, ale w końcu nie rozchodzi się tu głównie o jego fizyczną atrakcyjność, bo może trudno w to uwierzyć ale mnie uwiodła jego gra aktorska ;)

Ofeflia

Wcale nie trudno w to uwierzyć, miałam tak samo. Co komu po ładnym opakowaniu, u niego właśnie liczy się ta aura, urok jaki roztacza wokół siebie kiedy zaczyna grać..w jakąkolwiek postać się wciela zawsze działa tak samo na mnie.