Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
117 633 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Patrzę i nie mogę uwierzyć, że gdy zobaczyłam go w Sherlocku nie rozpoznałam w nim Paula
Marshalla z Pokuty. Oglądałam ten film wiele razy i zawsze rozpoznaje aktorów, którzy grają w
innych filmach, go nie dałam rady - oznacza to, że jest genialnym aktorem i o wiele bardziej
czekam na 3 serię serialu niż na 3 część filmu o SH z R. Downey Jr. (choć w sumie też dobry) i
pisze to osoba, która czyta powieści, którego autorem jest Sir Arthur Conan Doyle od 14 roku
życia (czyli od 3 lat :D)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
sara8100

Benedict opracowuje każdą rolę do najdrobniejszych szczegółów, zmienia uczesanie, wyraz twarzy, nadaje postaci charakterystyczne gesty, nawet porusza się inaczej. Najbardziej jest to widoczne, gdy porówna się kreacje z dwóch seriali kręconych jeden po drugim - :Sherlocka i Christophera Titjensa. Wówczas widać, że różnica nie jest spowodowana upływem czasu (człowiek może się zmienić przez kilka lat, na przykład między "Pokutą" a "Sherlockiem"), lecz wynika z zamierzonej i przemyślanej kreacji. Masz rację, BC jest genialnym aktorem.

sara8100

Ja do niedawna myślałam, że w "Pokucie" grał David Thewlis (Lupin z H. Pottera). Nie mam pojęcia jak to się stało -- też oglądałam "Pokutę" kilka razy i też zawsze rozpoznaję aktorów ( i męczę tym rodzinę :p )