Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

8,7
114 774 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Benedict Cumberbatch

Byłam dziś na "Hobbicie". W ciągu jednej z tysiąca reklam ukazał się zwiastun "Sierpień w
hrabstwie Osage" i kiedy na ekranie pojawił się BC, znaczna część damskiej widowni zaczęła
piszczeć. Jestem taka dumna, jeszcze niedawno nikt go nie kojarzył

Kinuska

Zrobione :)

xena_4

Czy trzeba kogoś znać, by w bardzo prosty sposób określić, że pisze bzdury? Nie sądzę.

deadrys

No raczej tak, bo tak się składa, że przypisujesz mi nieprawdę. Zauważ, że żyjemy w czasach, gdzie sporo ludzi żyje na walizkach ( czy to ci się podoba, czy nie), nawet ja. I tu niestety muszę ciebie rozczarować: ja naprawdę mieszkam w Anglii. A co za tym idzie, mam do czynienia z wieloma Anglikami. A co tym bardziej za tym idzie, powyżej pisałam prawdę. To, że sobie siedzisz w domku w Polsce, nie oznacza, że tak mają wszyscy. Twierdzisz, że piszę bzdury? To łaskawie wyjrzyj poza swój własny nos i przekonaj się, jak bardzo się mylisz. To, że nie wierzysz w to wszystko co pisałam, to tylko i wyłącznie TWÓJ PROBLEM, nie mój. I serio się zastanawiam, po jaką cholerę rozpoczęłaś tak bzdurną rozmowę na mój temat? Zazdrość? Jeśli tak, to pakuj walizkę i wyjedź, jak ja. To przecież takie proste.

xena_4

Spokojnie, źle mnie zrozumiałaś. Nie miałam na myśli żadnej Anglii, wyglądania z okien i co ty tam jeszcze piszesz... walizka, wyjazd? Chodziło o sam fakt forumowego uzewnętrzniania. Czytając poczułam się jakbym przypadkiem trafiła na forum dla nastolatek :D

PS. Nie siedzę sobie w domku w Polsce. Nie kłam :<

deadrys

No to już mnie uspokoiłaś :) Serio, to tak wyglądało, jakbyś przypuściła atak przeciwko mnie (kompletnie nie rozumiałam dlaczego, skoro nic Ci nie zrobiłam). Ale przynajmniej sprawa się wyjaśniła, więc zwracam honor :)

Ale zgadzam się w jednym - miejscami to forum przypomina wynurzenia zakochanych nastolatek, przez co rzadko kiedy tu zaglądam.

WhiteDemon

Withe Demon piszesz : "Owszem, facet ma niesamowity, hipnotyzujący głos. To co on wyprawia jako Smaug/Nekromanta - majstersztyk i ciary chodzą po plecach... " - w tym wypadku wg mnie podrasowali natulany głos - właśnie dla owych ciar na placach- teraz nie ma rzeczy niemożliwych - poczytaj jak skladali gloś w filmie "Farinelli- ostatni kastrat" ( dla potrzeb kastarata), czy jak w we Władcy robili ( dosłownie) głos drzewcowi.

boundless

A ja uważam, że zdecydowanie przesadzono z tym podrasowaniem. Wystarczyło tylko mu pozwolić, by popracował głosem, jak w słuchowisku "Nigdziebądź", gdzie "grał" rolę demonicznego anioła (tam w ogóle nic nie przerabiano, a podczas słuchania ciarki przechodziły po plecach bardziej niż przy słuchaniu smoka w "Hobbicie")

xena_4

zgadzam się

i rzeczywiście jego anioł jest wspaniały w czystej postaci

iwonrud

znalazłam tylko jeden z polecanych prze ciebie tytułow ale mam coś takiego - moze cie zainteresuje : kinoman .tv / film / piata-wladza

boundless

oglądałam
akurat ten film mu nie wyszedł

iwonrud

Delikatnie mówiąc, nie wyszedł... Ben normalnie tę rolę spieprzył. Owszem, idealnie skopiował zachowanie Assange, włącznie z jego gestami i spojrzeniami, ale ten akcent... Sposób mówienia... Kocham jego głos, ale w tym filmie najnormalniej w świecie gwałcił moje uszy ( i nie był to na pewno przyjemny gwałt). Za cholerę nie potrafię zrozumieć, dlaczego krytycy tak zachwalali jego występ, zupełnie pomijając rewelacyjnego moim zdaniem Daniela Bruhla - jego płynność i naturalność w grze to po prostu czysta poezja <3

xena_4

zgadzam się z Tobą, ale jestem delikatna i inaczej to wyraziłam ;)

tak więc zgadzam się z wyjątkiem tej wstawki o potencjalnie przyjemnym gwałcie - uważam, że to oksymoron (uwaga na marginesie)

iwonrud

Oj, nie traktujmy pewnych określeń zbyt dosłownie (musiałabyś widzieć niektóre moje rozmowy z WhiteDemon - czasami dość szokujące...hihi). Już taka jestem, że potrafię być mega szczerą osobą i w tej szczerości potrafię przesadzać (szokować). Ale tu postaram się być grzeczna :D

A wracając do tematu - w pewnym sensie można zrozumieć, dlaczego panowie w tym filmie grali tak nierówno. Daniel Bruhl przez cały czas miał wsparcie ze strony Daniela Berga (którego grał), który na każdym kroku podpowiadał, co i jak powinien pokazać w filmie. Ben niestety miał dużo gorzej: nie dość, że musiał liczyć tylko na siebie (pozostało mu podpieranie się nagraniami z wywiadów z Assarge), to jeszcze zdzierał sobie nerwy na nieustannej wojnie z Julianem. A takie coś musiało jakoś odbić się na jego grze. Byłoby w jego kreacji wszystko dobrze, gdyby tak nie przesadzał z akcentowaniem australijskiej wymowy, bo w zachowaniu widziałam 100% oryginalnego Juliana. Akcent niestety spieprzył cały afekt.

xena_4

ale ja się nie poczułam zszokowana, tylko zniesmaczona ;)
wiesz, parę zgwałconych kobiet w otoczeniu i się zaczyna ważyć słowa
no, ale to na marginesie

co do BC - aktor nie potrzebuje kontaktu z pierwowzorem granej przez siebie postaci, wyszła karykatura, nie wiem, gdzie on miał głowę, żeby tak to zagrać, byłam bardzo zdziwiona, że tak popłynął

xena_4

hej, czy mogę Cię prosić o przyjęcie do grona znajomych? Chcę Ci wysłać wiadomość na priva:)

boundless

ŻE JAK?? Tzn, że jakoś tam podrasowali komputerowo, to jest wiadome, ale mam nadzieję że nie tak całkowicie...bo teraz zgłupiałam.

WhiteDemon

glos smoka
http://www.youtube.com/watch?v=uMmdjx7VxQc -
http://www.youtube.com/watch?v=vdMFd8JetCg

http://www.youtube.com/watch?v=uFzAxAEMwrY (1:40) głos Tree Beard
wg mnie ta sama maniera dzwiękowa- sposob podrasowania

boundless

Uśmiałam się: https://www.youtube.com/watch?v=4Y1iErgBrDQ&feature=youtube_gdata_player

(Benio też jest) ;)

Kingaemilia

A w Hobbicie (jak na ironię) Cumberbatch i Freeman.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Merkura

Oh, oh, skąd tyle agresji, panienko z Benem w awatarze?

SztywnyPatyk

A gdzie w moim poście widzisz agresję? :>

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
SztywnyPatyk

Przekleństwa nie zawsze oznaczają agresję.

Kingaemilia

Ale się pnie w rankingu! Zaglądam co jakiś czas i śmiga w górę pięknie ^^

Kingaemilia

Może piszczały z przerażenia?