Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 352 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

To już jest po prostu chamstwo . Taki porządny aktor jeszcze nie dostał Oscara ? Ludzie się na niego uwzięli ;/

Mr_T

Nieprawda. Widocznie nie zasługuje, tzn. żadna z jego ról nie była na tyle dobra.
Ja osobiście cenię go za wiele kreacji np w Rzece życia, Fight Clubie czy Siedem lat w Tybecie i może za te filmy powinien dostac Oscara ale Benjamin w równaniu do nich to gniot i dobrze że Brad nie otrzymał Oscara za ta rolę.

Pzdr

187

Miał oscarowe role, za które nie dostał nawet nominacji. Nie przeceniaj akademii, często rozdaje oscary zupełnie niesprawiedliwie.

Mr_T

To jest chamsto? Jest wielu bardziej uzdolnionych artystów od niego, również bez statuetki (Johnny Depp)

funkyflora

Depp wcale nie jest lepszy od Pitta.

Mr_T

Raczej nie, ale rola Buttona znakomita natomiast film jak dla mnie zbyt nudny. Od polowy filmu juz mi sie nie chcialo go konczyc.

dawidos38

powtórzę się i tutaj:
karygodnym jest mówienie, że za ten film [ciekawy przypadek~] należy mu się oskar. tłumaczę szybko; żadnych osobistych uprzedzeń, jedynie moje amatorskie pojęcie 'dobrego aktora'- jeśli wierzę, że jest postacią, którą ma być; jest dobry. a do niego miałam w filmie pewne ale- za mało było w nim osobowości. upewniłam się dziś, że kunsztu mu brakuje (bądź tylko zabrakło), oglądając film 'joe black'- zagrał w nim tak samo jak w guziku (cicha myśl; 'co jest, dalej guzik?'); brad ma widocznie jeden sposób grania 'zagubionego' człowieka (czy to osoby stającej się coraz młodszej ciałem, czy to śmierci w ludzkim ciele).
i znalazłabym wiele innych analogii w rolach brada.
BYWA bardzo dobrym aktorem, ale niestety większość jego kreacji jest do siebie łudząco podobna.

Mr_T

Szczerze mówiąc tez mam wrażenie, że Brad w rolach dramatycznych wypada dramatycznie ;) Są role, w których nie widziałabym nikogo innego poza nim,uważam, że umie grać, ale Button w jego wykonaniu w porównaniu z Milkiem Seana Penna nie ma szans. Moim zdaniem i tak duzym wyóżnieniem była sama nominacja ( bo to jest wyróżnienie).

A skor mowa o żyjących aktorach, którzy nigdy nie otrzymali statuetki ni nawet nominacji - np. Gary Oldman.

AlexDeLarge

Deep jest lepszy od Pitta...

Unimportant

O RETY! Co ja napisałam! Oczywiście, że DEPP...xD